Criteriul National

Tipuri de vodka

Tipuri de vodka
februarie 11
17:55 2021

În spatele cocktail-urilor Bloody Mary, Cosmopolitan sau Screwdriver se află un element comun, care păstrează mixul de senzaţii într-un mod unic, fără a le eclipsa prospeţimea sau spectrul aromatic. Iar Acel element este vodka, celălalt fiind evident pasiunea cu care a fost creată. După care vin ingredientele care completează petrecerea din pahar.

În momentul în care alegem vodka perfecta de la 42years.ro pentru astfel de cocktail-uri ne vom orienta spre o etichetă cu un gust cât mai neutru şi elegant, exact cum ar trebui să se exprime un distilat memorabil.

Iar pentru a o evidenţia cât mai mult posibil, vom oferi câteva exemple unde rafinamentul a fost cultivat cu răbdare, perseverenţă şi tradiţie. Cu toate că vodka nu este o băutură de origine controlată şi poate fi creată în mai multe regiuni care deţin o sursă de apă de pură şi de cereale, Rusia este în unanimitate prima ţara asociată cu acest produs.

Beluga Noble Russian Vodka este creată de distileria Mariinsk din Siberia şi este produsă după aceeaşi reţetă din 2002. Când povestim despre această etichetă apa este ingredientul principal, cu atât mai mult cu cât reprezintă peste 60% din reţetă. În acest caz, este vorba despre apă arteziană extrasă din surse ce se regăsesc la o adâncime de 33 de metri adâncime. Ulterior, apare selecţia atentă a celorlalte ingrediente cum ar fi grâul şi drojdia şi ulterior filtrarea de trei prin prin cărbune, argint şi nisip, în timp ce procesul de distilare este în continuare păstrat la nivel de mister.

Un alt brand puternic al Rusiei în ceea ce priveşte vodka este Stolichnaya, cunoscută şi ca Stoli printre fani, o etichetă extrem de cunoscută în perioada sovietică şi unul dintre puţinele brand-uri exportate în perioada Războiului Rece în Europa de Vest şi America de Nord. Reţeta clasică este compusă dintr-un decoct obţinut din grâu, secară, drojdii şi apă arteziană, lăsat la fermentat pentru o perioadă de 60 de ore. Odată ce procesul de fermentaţie a fost încheiat, a doua etapă este cea de triplă distilare, până când produsul obţinut ajunge la o concentraţie alcoolică de 96.4%. Iar pentru a ajunge la concentraţia standard 40% este “diluată” cu apă de izvor, fiind urmată de filtrarea prin cristale de cuartz, nisip şi cărbune de mesteacăn.

Cu toate că Rusia este sinonimă cu vodka, prin tradiţie şi reputaţie, eticheta Cîroc a deturnat atenţia iubitorilor acestei acestei băuturi spre Franţa, o ţară cunoscută pentru vin, cognac şi calvados. Mai ales că Cîroc este produsă integral din struguri, ceea ce la început a creat o uşoară confuzie. Dar pentru că prin distilare multiplă ajunge la un procentaj alcoolic de 96% şi nu este învechită, poate primi denumirea de vodkă. Chiar dacă în procesul de producţie nu sunt folosite ingredientele tradiţionale

Conceptul inedit prin care este realizată se numeşte informal “snap frost”, ceea ce înseamnă că strugurii sunt culeşi după primul îngheţ. Ulterior, strugurii sunt fermentaţi şi ulterior distilaţi de cinci ori pentru a obţine o textură cât mai fină şi catifelată.

Evident, nu puteam încheia fără să menţionem în câteva cuvinte şi despre tipurile de vodka infuzate cu diferite arome la finalul procesului de distilare. Iar exemplele memorabile sunt Smirnoff Raspberry (zmeură), Absolut Vanilia sau Whitley Neill Blood Orange (portocale siciliene), unde aromele respective sunt redate într-un mod fin şi susţinute perfect de textura elegantă.

Indiferent de ţara de provenienţă, de ingredientele alese sau de personalitate, vodka autentică va rămâne o alegere pentru papilele fine ale celor caută aromele extrem de rafinate de cereale, completate discret de cele de condimente şi citrice îmbibate într-o textură catifelată şi cu un postgust delicat care va stârni fantezia unor noi cocktail-uri.

Noroc!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul