Criteriul National

Tipurile de pietris si utilizarile acestuia in constructii

Tipurile de pietris si utilizarile acestuia in constructii
august 01
14:41 2020

Pietrisul, la fel ca si nisipul, este un material natural foarte utilizat in domeniul constructiilor, de aceea, atunci cand ai o firma de constructii, este recomandat sa gasesti o firma specializata care se ocupa de vanzare nisip sau pietris Bucuresti.

Pietrisul este o roca sedimentara ce este disponibila in diferite dimensiuni, de la 2 mm si pana la 16 mm, putand astfel sa fie impartita in mai multe categorii in functie de marimea acestora. De asemenea, in functie de dimensiune, pietrisul are diferite utilizari in domeniul constructiilor.

Daca vei achizitiona pietris Bucuresti cu o dimensiune intre 4 si 8 mm, atunci trebuie sa stii ca aceasta este ideal pentru a fi utilizat pentru terasamente, realizarea betonului sau ca tratament pentru drumuri.

Pietrisul de dimensiuni mai mari, de pana la 16 mm este deosebit de cautat, caci este ideal pentru fabricarea betonului sau pentru a fi utilizat la amenajarea curtilor si gradinilor.

Exista si pietris de dimensiuni mai mari, de pana la 70 mm, insa acesta este utilizat in special pentru amenajarea drumurilor de acces sau a diferitelor platforme industriale.

Firmele specializate in pietris Bucuresti trebuie sa respecte anumite norme si conditii, astfel incat materialul sa fie de foarte buna calitate, si anume:

  • Pietrisul trebuie sa fie tare, cu suprafata aspra si cu o forma cat mai colturoasa
  • Trebuie ca acesta sa fie curat, fara a lasa urme de impuritati sau argila
  • In cazul in care este folosit pentru fabricarea betonului, este necesar ca pietrisul sa fie spalat in prealabil
  • Pietrisul trebuie sa respecte anumite conditii de depozitare, fie in buncare sau silozuri, fie in gramezi regulate

Firmele care se ocupa de vanzare pietris Bucuresti sau de transportul acestuia il masoara de obicei cu ajutorul autoutilitarelor, iar un camion de 3,5 tone contine circa 2 mc de pietris.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

CRIL DEV

CRIL DEV

CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul