Criteriul National

Țiriac s-a lepădat de SRI!

Țiriac s-a lepădat de SRI!
mai 18
00:14 2020

(Preluare National – Catalin Tache):

”Ordin de la Berlin : Siegfred, premier” titram pe 6 mai, atunci când dezvăluiam dedesubturile ”Puciului de la Cluj”. Cel organizat în mare taină pentru înlocuirea premierului Ludovic Orban cu actualul europarlamentar Siegfred Mureșan, nimeni altul decât alesul pe persoană fizică al Angelei Merkel și considerat în tot sistemul drept ”omul BND”-ului. Iar greutatea ”puciului de la Cluj” poate atârna cu atât mai greu la vârful Partidului Național Liberal, cu cât în fruntea acestuia s-a aflat Ilie Bolojan, primarul orădean fiind de altfel unul dintre cei mai apreciați liberali.
Ca să nu mai vorbim că tot efortul logistic al organizării ”șuetei” de vineri seara de la Cluj Napoca a fost asumat de Ion Țiriac. Oamenii miliardarului punând la dispoziție inclusiv avioanele particulare necesare participării pentru numele grele care au ocolit astfel inclusiv restricțiile de circulație impuse pe perioada stării de urgență. Iar cum politicieni, demnitari și oameni de afaceri deopotrivă cunosc foarte bine că Țiriac nu se aruncă într-un proiect de anvergură fără a fi sigur ”mie la sută” de câștig, mulți s-au grăbit deja să îl felicite pe Siegfred Mureșan. Numai că dezvăluirea noastră l-a scos din sărite pe Ion Țiriac, acesta ieșind din auto-izolare pentru a tuna și fulgera la adresa celor responsabili de protecția informativă a ”puciului de la Cluj”. Sarcină care cădea, fie și neoficial, pe linia de muncă a unei grupări din SRI implicată în implementarea acestui proiect. Din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră reieșind că Ion Țiriac i-a acuzat pe aceștia de incompetență și lăsând de înțeles că partenerii germani de la BND au înghițit foarte greu această umilință…
Ilie Bolojan conduce gruparea anti-Orban
Faptul că un om de calibrul lui Ilie Bolojan la nivelul partidului a girat mișcarea anti-Orban prin punerea în fruntea celor care cer tot mai insistent schimbarea premierului spune multe. Mai ales că Bolojan poate coagula oricând în jurul său bazinul electoral tradițional liberal. Dincolo însă de frământările strict politice din sânul Partidului Național Liberal, adevărata lovitură de imagine prin care se dorea convingerea celor încă nehotărâți că planul are toate șansele de reușită a fost, fără îndoială, legarea numelui lui Ion Țiriac de acest eveniment. Numai că strategia pare a avea de acum un adevărat efect de bumerang, după ce miliardarul le-a dat practic cu ”Național”-ul în cap celor care ar fi trebuit să aibă grijă ca în afara celor implicați direct nimeni să nu afle de întâlnirea de la Cluj Napoca. Iată însă că de ce le-a fost frică nu au scăpat și acum Țiriac acuză cu maximă vehemență ”scurgerile de la Cluj”. Operațiunile fiind pur și simplu suspendate, cel puțin pînă se face evaluarea pagubelor aferente dezvăluirii noastre din 6 mai. Existând inclusiv varianta de lucru ca gruparea din sistem implicată în protecția informativă a aducerii lui Siegfred Mureșan în fruntea Guvernului României să fie acum retrasă cu totul din acest proiect. Numai că predarea cu totul și a acestui segment operativ tot către partea germană este deja prea mult și ar putea crea probleme și mai mari. Mai ales din partea structurii contrainformative care nu agrează această predare necondiționată în fața BND-ului german și care ar primi astfel o nesperată minge la fileu pentru declanșarea propriilor operațiuni specifice. Până atunci însă cert este doar că Ion Țiriac deja s-a lepădat de partea de SRI care nu a putut – sau nu a vrut!- să asigure acoperirea stabilită ”puciului de la Cluj”. Și cum este binecunoscut orgoliul exacerbat al miliardarului, rămâne devăzut dacă nu cumva acesta va încerca și să se răzbune! Asta, bineînțeles, dacă va și putea… Că doar mai sunt destui ofițeri și în cadrul SRI-ului, ca și al celorlalte servicii, care nu uită că au depus jurământul militar doar în fața statului român!

Articolul Țiriac s-a lepădat de SRI! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul