Criteriul National

Top 10 Cele Mai Cunoscute Branduri de Ceasuri Japoneze

iulie 16
08:47 2020

Impreuna cu Elvetia, Japonia detine suprematia in materie de ceasornicarie datorita multitudinii de branduri existente in aceasta frumoasa tara asiatica.

Conform statisticilor, Japonia a depasit in urma cu doar doi ani, in anul de gratie, numarul de 63 de milioane de ceasuri produse atat pentru piata interna, cat si internationala.

1. Minase

Iata un brand de ceasuri japoneze de nisa care a luat fiinta in urma cu cinci ani, mai precis in 2005. Interesant este ca Minase produce doar circa 500 de bucati de ceasuri pe an.

Initial, compania s-a orientat catre piata interna, dar acum colectia sa de ceasuri Divido, Horizon si Windows au trecut la nivelul urmator si se pot achizitiona si in alte tari ale lumii.

Eleganta lor deosebita, design-ul deosebit de originale le pun in categoria unor mici bijuterii demne sa stea la loc de cinste in colectia de piese de masurat timpul extrem de valoroase prin solutiile constructive cu totul neasteptate.

Ceea ce caracterizeaza acest tip de ceasuri produse de brandul Minase este faptul ca sunt inspirate din puzzle-urile traditionale japoneze din lemn, vestite in intreaga lume, unde componentele se potrivesc ca niste piese de joc, asa incat ele pot sa fie inlocuite cu usurinta, fara a se deranja arhitectura generala a mecanismului de orologerie atat de ingenios realizat.

2. Casio

Desi initial Casio si-a inceput prestigioasa activitate prin fabricarea calculatoarelor, vestita companie japoneza si-a diversificat pe parcurs interesele de productie si a deschis inclusiv o divizie de ceasornicarie in anii 1970, prin introducerea ceasului electric Casiotron.

A fost un pas mic pentru Casio, dar care a deschis ulterior calea pentru ceasurile de masa, extrem de populare, tip calculator, care au dominat cultura pop prin anii 1980 si care, cu toate oprelistile vremii, au reusit cumva sa ajunga si in posesia unor norocosi din tara noastra.

De atunci, productia de ceasuri a avansat tot mai mult, asa incat G-Shock Casio este acum cea mai importanta linie de modele de ceasuri ale brandului japonez, de mare succes in intreaga lume.

De fapt, daca ar fi sa spunem cinstit, noi romanii daca suntem intrebati rapid ce marca de ceas japonez cunoastem, probabil ca in proportie de peste 80% (poate chiar mai mult) am spune pe nerasuflate: CASIO!

3. Orient

Inaugurat in urma cu fix sapte decenii, Orient este cel mai mare producator japonez de ceasuri mecanice, in conditiile in care toate componentele produselor existente pe piata sub aceasta denumire sunt fabricate acasa la ei, in Japonia, desi poate parea scump ca sa faci acest lucru cand acum traim intr-un mare sat global, unde de regula componentele pentru diferitele produse care se realizeaza in serie se fabrica acolo unde companiile gasesc mana de munca mai ieftina, chiar daca acest lucru are un efect nedorit de multe ori asupra bunurilor finite.

In fapt, faptul ca nu s-a externalizat in alt colt de lume producerea unor componente nu a avut ca rezultat o crestere fabuloasa a costurilor de productie, dovada ca ceasurile Orient au un pret convenabil pentru segmente largi de cumparatori din intreaga lume.

Mai mult decat atat, Orient ofera o gama larga de ceasuri mecanice buget, accesibile oricarei persoane care isi doreste un ceas nipon de calitate. Ele sunt extrem de frumoase si fiabile.

4. Citizen

Important producator mondial de ceasuri, Citizen si-a inceput parcursul cu bataie lunga tocmai prin 1918 si se mentine in mod categoric in topul producatorilor de ceasuri din intreaga lume prin lista deosebita de inovatii care a facut sa se vorbeasca cu admiratie despre acest brand din Japonia.

Astfel, in 1976, brandul a scos primul ceas de cuart analogic cu energie electrica din lume Eco-Drive care a modelat cultura brandului cu privire la pasii urmatori, iar recent a anuntat un nou membru exceptional care va face istorie. Este vorba de mult discutatul Eco-Drive Caliber 0100, care se vrea a fi cel mai precis ceas realizat vreodata in lume.

Categoric, Citizen este una dintre acele marci de ceasuri deosebite pe care iubitorii de moda il prefera de foarte multe ori ca accesoriu special, datorita performantelor pe care acestea le ofera cu generozitate celor care le achizitioneaza si le poarta cu nedisimulata mandrie.

5. GRAND SEIKO

Iata o marca nipona care exista de sase decenii, mai exact din 1960.

Aici este locul unde mari ceasornicari artizani au fabricat ceasuri deosebite, extrem de rafinate, anume destinate cunoscatorilor.

Acum modelele Grand Seiko sunt recunoscute drept unele dintre cele mai bune ceasuri de lux de pe piata mondiala.

De ce si-au capatat atata notorietate, desi nu sunt produse in serie mare?

In special datorita finisajelor exceptionale, realizate cu foarte mare atentie la detalii ale artizanilor asiatici, functionarii fara cusur si, nu in ultimul rand, unui design extrem de atragator care le diferentiaza de ceasurile produse de firmele concurente din Japonia sau de pe alte meleaguri ale planetei.

6. SEIKO

Compania Seiko s-a fondat in 1881, adica acum paisprezece decenii.

Mai intai a fost un magazin de bijuterii, iar mai apoi, dupa doar unsprezece ani, a inceput sa se faca cunoscut ca producator de ceasuri din 1892.

Seiko este o companie care avut un cuvant greu de spun in lunga istorie a culturii de ceasuri din Japonia.

Brandul a realizat primul ceas de mana japonez, primul ceas de scufundare si cronograf, primul ceas cu quartz din lume Astron. Nu e de mirare ca modelele de ceasuri Seiko sunt preferate de catre fanii din intreaga lume.

Mai mult decat alte branduri din Japonia, un mare rival a vazut Seiko in Casio, iar acest lucru a impulsionat dezvoltarea ambelor companii producatoare de ceasuri de foarte buna calitate.

Concurenta aceasta a avut…

Mai multe informatii pe woow

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul