Criteriul National

Top 20 Modele de Case din Lemn Anul Acesta

Top 20 Modele de Case din Lemn Anul Acesta
august 20
17:47 2020

Casele din lemn dobandesc in ultima vreme o tot mai mare popularitate si in tara noastra, deoarece pentru multi reprezinta un mod economic, mult mai simplu de a construi o locuinta decat una clasica, indiferent daca vorbim de una pentru locuire provizorie, de vacanta sau chiar de una permanenta.

Casele din lemn care au inceput ca sa fie cautate de catre amatori inca de la acest inceput de an 2020 pot sa fie impartite in 4 categorii principale:

A. Case realizate din grinzi profilate

1.cabane din lemn masiv;

2.pensiuni construite din barne de lemn masiv;

3.case de vacanta din grinzi chertate;

4.casute de gradina;

5.casute din lemn tip camping;

6.tiny house.

B. Case de lemn din prefabricate (panouri tip sandwich)

7. case in stil american;

8. case speciale cu un consum redus de energie (asa-numitele case pasive);

C. Imobile pe structuri mixte

9. constructii de extindere ale unor imobile deja existente realizate total sau partial din alte materiale clasice);

10. mansarde de lemn.

D. Case din lemn la moda acum:

11. case din lemn cu un stil mai rustic, dar si cu anumite elemente ultramoderne;

12. case cu fatade din lemn ce pot fi utilizate in centrele urbane;

13. case de vacanta din lemn, cu piscina din fibra si garaj;

14. case din lemn parter plus 1, 2 sau chiar 3 etaje si ferestre mari;

15. case din lemn cu peretii realizati din sticla speciala;

16. case din lemn pentru socializare (tip foisoare inchise) cu baze de trunchi de copac;

17. case de joaca pentru copii de montat in gradina;

18. case moderne din lemn cu placare din caramida;

19. case de lemn duplex;

20. case de lemn care sa respecte stilul traditional romanesc.

Aceste case din lemn nu au nevoie de zidarie (decat daca sunt mixte) si nici de lucrari complexe pentru edificare.

Daca este corect realizata, o asemenea casa nu doar ca este foarte ieftina din punct de vedere al materialelor si a fortei de lucru, dar necesita si o intretinere minimala pe timpul folosirii.

Avantajele unei case de lemn

Printre beneficiile unei astfel de case se pot enumera urmatoarele:

- durabilitatea;

- izolarea termica imbunatatita;

- timpul de constructie redus la maxim cateva luni (in functie de marime, model si solutia aleasa pentru edificare):

- confortul deosebit pe care il ofera;

- un stil de constructie eco friendly care garanteaza ca la finalizarea lucrarilor se vor genera mai putine deseuri de tipul resturi materiale de constructie.

Dezavantajele unei case din lemn

In categoria limitelor pe care le are, pentru ca exista si asa ceva, in cazul caselor din lemn trebuie amintit faptul ca pentru a se evita deteriorarea peretilor se recomanda utilizarea unor substante speciale la interior macar din patru in patru ani, la fel si la exterior, spre deosebire de o casa trainica din caramida sau din prefabricate din beton unde se pot face lucrari de intretinere si la intervale de timp mai mari (dar si cu niste costuri mai mari).

In plus, un al dezavantaj al caselor de lemn este acela ca de cele mai multe ori ele sunt mai slab izolate fonic.

Constructia unei case din lemn, o aventura frumoasa, incitanta

Majoritatea caselor din lemn sunt realizate in prezent cu mijloace moderne, din elemente prefabricate, adica niste componente de constructie lemnoase care sunt produse anterior in fabrica. Nu se doboara pur si simplu copaci din padure si se leaga trunchiurile empiric ca odinioara.

Este mult mai ieftin si mai practic sa se recurga la pereti de lemn gata facuti care sa se imbine la incheieturi.

Folosind panouri si stalpi, grinzi din lemn, o echipa de constructie specializata poate ridica rapid o astfel de constructie ecologica.

Daca se doreste edificarea unei locuinte permanente este bine ca ea sa fie realizata din esente de lemn solid, pentru a fi durabila si rezistenta la intemperii. Mai exact grosimea peretilor trebuie sa fie minim intre 3,5 cm si 5 cm, daca nu chiar mai mult.

Firmele care ofera doritorilor astfel de modele de case au in oferta variante rustice sau moderne, extrem de atractive din punctul de vedere al design-ului. Preturile variaza si ele destul de mult, de la unele foarte convenabile, la unele destul de ridicate rivalizand uneori cu acelea ale constructiile de lux clasice.

Romanii, de regula, prefera casele rustice, doar ca spre deosebire ce casele ce se construiau odinioara in satele noastre, chiar daca eleA sunt asemanatoare unor locuinte/cabane traditionale, o constructie din lemn moderna ofera posibilitati mai mari creative proiectantilor, inclusiv prin imbinarea mai multor esente de lemn pentru a se obtine niste elemente decorative personalizate in functie de modelul dorit de client.

Secretul unei case frumoase simple si ieftine din lemn este sa investesti in decor, in culori si obiecte. Pentru interioare se prefera intotdeauna tonurile luminoase, care dau camerelor un sentiment de spatiozitate, de claritate.

Casele de lemn moderne

Tendinta este aceea a intoarcerii spre traditional, spre retro, dar proiectantii propun doritorilor in prezent si tot felul de modele cu un design foarte la moda care ne duc cu gandul mai degraba la viitor.

Taieturile drepte ale acoperisului, prezente si in constructiile traditionale, apar si in arhitectura contemporana si sunt o buna optiune pentru modelele de case de lemn, atat in versiunile duplex, cat si in casele cu un etaj. Iluminatul si sticla decorativa pot sa dea un sentiment de confortabil deosebit de placut.

Cei care isi doresc, pot ca sa opteze pentru o casa din lemn cu un design specific caselor traditionale din satele noastre, dar care sa aiba mansarda si cos de fum care duce direct la semineul din camera principala.

Casele din lemn cu balcon sunt foarte frumoase si usor de facut pentru aceea care aleg versiunile din prefabricate.

Exista chiar si case in stil cutie, construite gen container. Rezultatul este elegant si foarte modern.

Modele de case prefabricate cu un etaj sunt printre cele mai solicitate variante de locuinte de acest gen de pe piata romaneasca deoarece ofera frumusete la un pret accesibil. Ele sunt mult solicitate deoarece se pot utiliza atat ca locuinta permanenta, cat si ca a doua locuinta de vacanta.

Avantajele pe care il ofera finisajul rustic al unei astfel de constructii din lemn pot fi si mai valoroase daca si elementele de decor sunt alese cu inteligenta.

Cabanele din lemn prefabricat sunt foarte prezente in regiunile muntoase cu clima rece, dar ele pot sa fie construite chiar si in zone mai apropiate de orase si chiar si pe tarmul marii. Important este ca lemnul sa fie bine tratat termic si acustic.

Aceste prefabricate din lemn, desi sunt ieftine au un aer sofisticat elegant. O astfel de locuinta speciala…

Vezi in continuare mai multe modele de case de lemn

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul