Criteriul National

TOP 3 informatii ESENTIALE pe care sa le ai in CV in functie de domeniu

TOP 3 informatii ESENTIALE pe care sa le ai in CV in functie de domeniu
martie 08
18:39 2018

CV-ul reprezinta prima interactiune cu posibilul tau viitor angajator, pe care trebuie sa-l convingi din primele secunde. Este un fapt dovedit ca specialistii in recrutari nu petrec mai mult de 20 de secunde uitandu-se pe un CV, ci doar in cazuri exceptionale, in care sunt aspecte ce le atrag atentia. Pentru a trece cu succes de aceasta etapa a recrutarilor, analizeaza cu atentie daca cerintele angajatorului se potrivesc cu competentele tale si evidentiaza-le pe cele mai importante.

interviu

Evita sa aglomerezi un CV cu date irelevante pentru pozitia pentru care candidezi, asa cum sunt job-urile in alte domenii ori activitatile de voluntariat pentru ONG-uri in domeniul sanatatii daca aplici pentru o pozitie de game tester. Risti ca persoana care analizeaza CV-uri sa-l treaca pe al tau cu vederea doar pentru ca astfel de amanunte s-au remarcat in detrimentul aspectelor principale, precum cursurile de la Man and Machine, foarte bine cotate la acest moment. Descopera, asadar, ce te-ar putea face special si remarcabil in fata contracandidatilor tai si detaliaza-le, totodata, in scrisoarea de motivatie.

Iata ce sa adaugi in CV in functie de domeniul de lucru:

  1. Daca esti unul dintre cei dornici sa se aventureze in tumultoasa viata a arhitectilor sau a inginerilor, indicat este sa mentionezi toate proiectele pe care le-ai creat si implementat atat in timpul anilor de studiu, cat si independent. De asemenea, cursurile de pe https://www.manandmachine.ro/cursuri/bim/ sunt cea mai buna alegere pentru specializari post-universitare. Acestea sunt cele mai noi propuneri pentru profesionisti si pe care trebuie sa le adaugi numaidecat in CV-ul tau. Angajatorii isi doresc sa vada abilitatile tale practice, ca rezultat al studiului continuu. loc de munca cover
  2. Ca absolvent de drept ce doreste sa lucreze in multinationale si sa-si impresioneze, totodata, sefii, ai nevoie nu doar de rezultate remarcabile la examenele de licenta, ci si de activitati suplimentare in domeniul avocaturii. Le poti obtine participand la conferinte si evenimente ce simuleaza curtile de justitie, denumite Moot Courts. Acestea trebuie evidentiate, intrucat sunt dovada dorintei de implicare, abilitatilor valoroase de comunicare, managementului timpului si empatiei. De cele mai multe ori, devin mult mai importante decat notele obtinute la examene ori alte job-uri din perioada studentiei.
  3. Ai absolvit o facultate de stiinte sociale si cauti un loc de munca? Angajatorii sunt interesati de toate activitatile tale extracuriculare. Creeaza o sectiune speciala in CV in care sa notezi toate aceste aspecte detaliate si notand, inclusiv, abilitatile pe care le-ai dezvoltat in cadrul proiector tale de succes. Intrucat facultatile de acest profil se concentreaza pe acumulare de cunostinte teoretice, astfel de evenimente te ajuta sa capeti experienta practica si la fel de valoroasa din punctul de vedere al specialistilor de HR.

Tine cont de aceste sfaturi cand iti editezi CV-ul si asteapta sa primesti programarea pentru interviu cat mai cuand.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu