Criteriul National

Top 4 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cauți anvelope de vară de calitate

Top 4 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cauți anvelope de vară de calitate
ianuarie 29
17:54 2021

Întreținerea mașinii personale presupune foarte multă atenție, dar și dedicare din partea conducătorilor auto. Ei trebuie să fie întotdeauna precauți, să meargă constant la un service auto specializat și să țină cont de reglementările în vigoare când vine vorba despre schimbarea cauciucurilor. De exemplu, recomandat este ca șoferii să își caute din timp anvelope de vară de calitate, pe care să le folosească cu încredere și cu ajutorul cărora să poată rula pe șosea fără probleme. Înainte de a începe, însă sesiunea de shopping, consumatorii trebuie să știe care sunt principalele aspecte tehnice, de care să țină cont!

Dimensiunile trebuie să fie cele potrivite!

În funcție de autoturismele de care dispun, conducătorii auto trebuie să se orienteze către anumite tipuri de anvelope de vară. Ei trebuie să studieze dimensiunile pe care le au deja, iar apoi să investească în modele asemănătoare. De exemplu, șoferii trebuie să ia în considerare faptul că dimensiunea anvelopelor este exprimată sub această formă: 255/65R17:

  •   255 reprezintă lățimea anvelopelor, care este exprimată în milimetri;
  •   65 reprezintă înălțimea anvelopelor, exprimată tot în milimetri;
  •   R este tipul de anvelopă;
  •   17 – diametrul interior al anvelopei exprimat în inch.

Indicele de sarcină

Un alt detaliu extrem de important, de care consumatorii ar trebui să țină cont atunci când caută anvelope bune pentru autoturismele lor este referitor la indicele de sarcină. În funcție de acesta, ei își pot da seama care este greutatea pe care anvelopele o pot suporta. Punând în balanță greutatea mașinii, dar și masa totală a pasagerilor, șoferii vor putea alege cele mai bune cauciucuri.

Anvelope de vară în funcție de indicele de viteză

Indicele de viteză este și el un reper în procesul de achiziție a unor anvelope de calitate. Mai exact, este vorba despre cât de repede pot rula pe șosea conducătorii auto, în funcție de cauciucurile pe care le au. Acest detaliu trebuie neapărat să se afle în descrierea produselor de care sunt interesați!

Noi sau la mâna a doua?

În ultimii ani, pe piața din România au început să fie comercializate foarte multe tipuri de cauciucuri la mâna a doua, iar oamenii le preferă datorită faptului că sunt mult mai convenabile din punct de vedere financiar. Dacă nu sunt, însă atenți, riscă să își pună viața în pericol. Pentru a evita orice tip de îndoială, recomandat este ca posesorii de autoturisme să se orienteze către modelele noi, ale căror calitate este garantată!

Ținând cont de toate aceste lucruri, înainte de a investi în anvelope de calitate, șoferii se pot vor putea bucura de experiența condusul fără să-și facă griji. Ei nu vor întâmpina probleme nici măcar atunci când rulează cu o viteză sau mai mare sau când trebuie să facă viraje bruște.

În fiecare an, conducătorii auto trebuie să verifice constant legislația în vigoare, pentru a ști când este momentul potrivit pentru a-și schimba anvelopele de iarnă cu cele de vară. În caz contrar, riscă amenzi considerabile!

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul