Criteriul National

Top 5 articole sportive pentru incepatori in lumea fitnessului

Top 5 articole sportive pentru incepatori in lumea fitnessului
mai 10
13:54 2017

exercitii_aparate_fitness
Fie ca vrei sa slabesti sau doar sa te mentii in forma, este foarte bine ca iti doresti sa adopti un stil de viata mai sanatos si sa incorporezi miscarea regulata in viata ta. Printre beneficiile nenumarate ale antrenamentelor realizate periodic se numara: imbunatatirea functiilor sistemului cardiovascular si respirator, eliminarea riscului aparitiei unor anumitor boli, eliminarea stresului si a tensiunii acumulate in organism, o stare de spirit vizibil imbunatatita si eliminarea starii de anxietate.

O persoana care nu este obisnuita cu miscarea regulata, nu trebuie sa isi forteze limitele si sa mearga din prima la sala. De foarte multe ori, incepatorii ajung sa realizeze antrenament epuizante, pentru care nu sunt pregatiti, din dorinta de a ajunge cat mai repede la silueta mult-dorita. Astfel, ajung sa isi suprasolicite organismul si sa nu mai poata realiza exercitii o buna perioada de timp, lucru care ii descurajeaza si ajung sa renunte la fitness.

Daca te-ai decis sa faci primii pasi in lumea fitness-ului, trebuie sa intelegi faptul ca este foarte important sa o iei treptat si sa incepi prin a te antrena acasa, folosind cateva articole sportive. Nu numai ca nu sunt costisitoare, dar te vor ajuta sa ajungi la nivelul de pregatire fizica necesara pentru a realiza antrenamente mai complexe si mai solicitante, atat la sala, cat si acasa.

Iata care sunt top 5 articole sportive pe care orice incepator ar trebui sa le aiba in arsenal:

Greutati de diferite dimensiuni
Greutatile sunt excelente pentru persoanele care doresc sa adopte un stil de viata sanatos si care se afla la inceput de drum. Poti achizitiona greutati de diferite dimensiuni, pentru a realiza exercitii variate. Pe masura ce creste nivelul de rezistenta al corpului tau, poti creste treptat valoarea greutatii cu care realizezi exercitiile.

Minge de echilibru
Mingea de echilibru iti permite sa realizezi exercitii variate in confortul propriului tau camin. Abdomene, ridicari laterale, genuflexiuni, fandari, flotari – le poti realiza pe toate folosind acest simplu articol sportiv. Datorita faptului ca se misca, nu numai ca iti creste nivelul de rezistenta la efort, dar iti imbunatateste si echilibrul.

Manusi de fitness
Aceste articole sportive iti protejeaza mainile, impiedicand aparitia bataturilor enervante si dureroase. Nu de putine ori, cei care fac miscare s-au accidentat din cauza ca aveau palmele transpirate si fie au scapat greutatile, fie nu au putut tine corespunzator aparatele de fitness. Poarta-le de fiecare data cand faci exercitii pentru o protectie sporita a mainilor si incheieturilor si pentru un grip mai puternic, ce te ajuta sa realizezi corect miscarile.

Covoras de yoga
Covorasul de yoga nu este destinat doar acestui tip de miscare fizica. Il poti folosi pentru a realiza diferite exercitii si pentru a amortiza impactul asupra oaselor, muschilor si incheieturilor. De asemenea, gratie unui astfel de covoras, poti realiza exercitii chiar si in aer liber!

Coarda de sarit
Coarda de sarit face parte din categoria de articole sportive care iti ofera un antrenament cardio complet. Chiar daca par o joaca de copii, exercitiile realizate folosind aceasta coarda sunt foarte eficiente. Vei slabi, te vei tonifia si iti vei creste nivelul de rezistenta la efort daca vei folosi coarda de sarit de cel putin 3 ori pe saptamana, timp de minimum 10 minute.

Poti folosi pe rand aceste articole sportive sau le poti combina pe durata unui antrenament de o ora. Totul depinde de tine si de nivelul tau de pregatire fizica. Incearca sa cresti gradual dificultatea exercitiilor si nu iti suprasolicita organismul! Vei vedea cum ajungi intr-un timp relativ scurt sa iti atingi obiectivele propuse. Noi iti uram mult succes!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

clinica implant dentar timisoara