Criteriul National

TOP 5 aspecte importante atunci cand iti construiesti o casa: la ce sa fii atent/a

TOP 5 aspecte importante atunci cand iti construiesti o casa: la ce sa fii atent/a
mai 06
09:53 2019

shutterstock_271171484

https://www.shutterstock.com/image-photo/building-house-on-blueprints-worker-construction-271171484?src=mhOayrtHVqWlXR6hVN5UjQ-1-7

 

Atunci cand te decizi sa te muti de la apartament la casa si sa iti construiesti propria casa exact asa cum visezi, exista mai multe aspecte carora este bine sa le acorzi importanta deoarece iti doresti ca totul sa iasa exact asa cum ti-ai imaginat. O casa ofera mult mai multe decat un apartament, asa ca nu este intotdeauna atat de simplu pe cat pare. Alaturi de echipa de profesionisti cu care ai pornit la drum, este bine sa te implici cat mai mult in luarea deciziilor cand vine vorba de viitorul tau camin.

Iata TOP 5 aspecte la care sa fii atent/a cat iti construiesti casa:

Garajul

Stii bine cat de dificil este atunci cand stai la bloc si te chinui cu gasirea unui loc de parcare, ori locul tau de parcare este tot timpul ocupat de altcineva, asa ca parcarea masinii devine un stres continuu. Ei bine, daca vrei sa faci totul ca la carte cand vine vorba de viitoarea ta casa, atunci investeste intr-un garaj, pentru ca masina ta sa fie protejata de orice fel de amenintare si tu sa stai linistit/a intotdeauna. Cand vine vorba de materialele pentru garaj, indreapta-te spre firme ce ofera o gama larga de produse: de la usi si grilaje speciale, pana la rampe de egalizare si sisteme de automatizari. Expertiza in domeniul industrial este o garantie a calitatii, astfel incat vei stii sigur ca garajul tau va fi unul profi construit.

Usa garajului este si ea foarte importanta, deoarece va fi si vizbila din curte ori gradina si in plus trebuie sa fie si foarte bine securizata. Poti gasi aici mai multe sfaturi despre cum sa iti alegi cea mai buna usa de garaj.

Gradina/curtea

pepe-nero-229539-unsplash

https://unsplash.com/photos/JsSM2T9iPRU

 

Avantajul suprem al unei case este ca iti ofera spatiu in aer liber pentru a te bucura de diverse activitati in intimitatea casei tale. Asa ca acorda maxima importanta gradinii tale, in functie de activitatile pe care vrei sa le desfasori. Investeste in gazon de calitate, planteaza flori, fructe ori legume, daca te pasioneaza si nu uita sa amenajezi si un spatiu de relaxare pentru socializare, savurat cafeaua sau citit. Daca ai copii, ia in considerare o piscina gomflabila sau cateva leagane si balansoare.

Gandeste-te si cum iti vei decora gradina, fie ca este vorba de un iaz, de decoruri florale sau de pietre decorative. Avand in vedere ca acest spatiu va fi avantajul suprem al casei, este de la sine inteles ca nu trebuie ignorat.

Spatiul pe care ti-l ofera gradina este esential cand vine vorba de amenajarea ei, deoarece daca gradina este prea mica va trebui sa caculezi minutios decorul si piesele pe care vrei sa le integrezi.

 

Siguranta

Cum iti vei proteja casa si curtea de ochii curiosilor? Cat de aproape sunt vecinii tai? Intimitatea este printre primele probleme  pe care trebuie sa ti le ridici atunci cand iti proiectezi casa. Intimitatea este strans legata de siguranta, problema esentiala. Vrei o casa sigura si nu iti doresti probleme legate de furturi si intrari prin efractie. Gandeste-te din timp la gardul pe care il vei alege si cum iti va proteja acesta intimitatea si iti va asigura siguranta. Dupa aceea, ia in calcul instalarea unui sistem de supraveghere sau chiar a unei alarme conectate la o firma de paza, care sa intervina rapid in cazul unei urgente.

 

Compartimentarea casei

un cuplu in propria casa

https://www.shutterstock.com/image-photo/couple-planning-out-furniture-before-they-557023783?src=8vZDzM1UwP645oi8wicAig-1-3

 

Iti doresti o casa cu multe camere? Sau poate o casa cu putine camere, dar care sa fie extrem de spatioase. Gandeste-te bine ceea ce iti doresti cand vine vorba de compartimentarea casei deoarece aceste detalii sunt esentiale. Daca bucataria va fi open space sau nu, daca toate camerele vor avea usi sau nu ori daca fiecare dormitor va avea baia lui trebuie sa decizi in functie de nevoile tale. In plus, este bine sa stii sigur pe care etaje vrei sa ridici casa, deoarece in functie de asta se pot face ajustari la numarul de camere si rolul acestora.

 

Materialele folosite

Alege intotdeauna materiale de calitate pentru constructia casei tale si asigura-te in permanenta ca echipa de constructori face acest lucru. Cu siguranta nu iti doresti probleme legate de inundatii, igrasie, daunatori sau rezistenta peretilor. Din acest motiv, investeste pe cat posibil in materialele folosite, iar acestea vor face diferenta cand vine vorba de viitorul casei tale.

 

 Sa iti indeplinesti visul de a avea propria casa poate fi exact la fel de frumos precum ti-ai imaginat. Nu uita sa acorzi totusi atentie aspectelor decisive, care pot transforma o casa, dintr-una perfect functionala intr-una cu probleme.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei