Criteriul National

Top 5 echipe din Seria A Italia All time

Top 5 echipe din Seria A Italia All time
noiembrie 06
21:18 2020

Seria A care este numită actual Serie A TIM după sponsorul din prezent este cea mai importantă competiție de fotbal din Italia. Aceasta a fost înființată în anul 1898 și se desfășoară în fiecare an. Echipa care a obținut titlul de campioană de cele mai multe ori în Liga A este Juventus. Aceasta este de altfel și campioana din 2020.

Juventus Torino, cunoscută și ca Juventus sau Juve, a obținut în cadrul Seriei A din Italia nu mai puțin de 36 de titluri de-a lungul timpului. Clubul sportiv Juventus este un club profesionist de fotbal cu sediul în Torino, Piemont, Italia. Acesta este printre cele mai vechi cluburi sportive din Italia, iar în cea mai mare parte din istoria sa a jucat în Seria A. Echipa a fost fondată în anul 1987 sub numele de Sport Juventus Club. În prezent, Juventus se laudă cu jucători precum Cristiano Ronaldo sau Georgio Chiellini. Primul titlu de campioană în Seria A l-au obținut în anul 1905, iar ultimul a fost obținut în 2020. Anul acesta fiind si una dintre principalele echipe din Europa spre care s-au indreptat ponturi serie A ale pariorilor profesionisti.

Topul echipelor din Seria A Italia

Pe locul 2 în topul echipelor din Seria A Italia se clasează AC Milan cu nu mai puțin de 18 titluri de campioană. Associazione Calcio Milan, cunoscut ca AC Milan sau Milan, este un club profesionist de fotbal din Milano, Lombardia, Italia. Acesta a fost fondat în anul 1899 de către Herbert Kilpin, Alfred Edwards și alte 4 persoane de origine englezească. AC Milan este al doilea cel mai de succes club profesionist de fotbal în ceea ce privește numărul de titluri câștigate la nivel internațional. Primul titlu de campioană în cadrul Seriei A l-au obținut în anul 1901, iar ultimul până în prezent a fost obținut în 2011.

Locul 3 în clasament

Inter ocupă locul 3 în acest clasament. Football Club Internazionale Milano, cunoscut și ca Internazionale sau Inter este un club profesionist de fotbal din Seria A cu sediul în Milano. Inter este singura echipă care a participat la toate edițiile campionatului Seriei A și a câștigat până în prezent 18 titluri, primul fiind câștigat în 1910, iar ultimul în 2010.

Locul 4

Locul 4 este ocupat de Genoa. Genoa Cricket and Football Club este un club profesionist de fotbal și cricket cu sediul in Genova, Italia. Aceasta a câștigat 9 titluri de campioană a Seriei A, primul titlu fiind câștigat în 1898, iar ultimul în 1924.

Locul 5

Pe locul 5 se află Torino. Torino FC a fost fondat în anul 1906 și a câștigat în cadrul campionatului Seria A 7 titluri de campioană. Primul titlu a fost obținut în anul 1928, iar ultimul în 1976. Torino FC se mândrește cu jucători precum Andrea Belotii sau Armando Izzo.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Claudiu

Claudiu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul