Criteriul National

Top 5 lucruri importante despre vinurile romanesti

Top 5 lucruri importante despre vinurile romanesti
februarie 27
16:02 2017

Poate că nu v-ați gândit niciodată, însă atunci când consumăm un vin de cele mai multe ori nu înțelegem eticheta acestuia. Nu că ar trebui să fim mari maeștri în ale vinului, însă există câțiva termeni care vă pot ajuta la nevoie când vine vorba de a alege o sticlă de vin pentru cina de seară sau pentru party-ul unei zile de naștere.  Iar pentru asta, noi venim în întâmpinarea voastră cu 5 lucruri care să vă ajute atunci când vreți să faceți o alegere corectă.

vinuri romanesti

Cum puteți să alegeți vinuri românești de calitate?

1. Dacă nu știți foarte multe lucruri despre vinuri, nu este nicio problemă. Însă orice ați alege, credem sigur că vreți să aveți o experiență de calitate, așa că de multe ori prețul nu trebuie să fie un criteriu după care să ne ghidăm. Ci de cele mai multe ori noi vă recomandăm să aveți în vedere pe etichetele sticlelor de vin emblema” DOC”, de origine controlată, care vă atestă că vinul a fost urmărit până la îmbuteliere.

2. Alegerile voastre sunt după prețuri?! Excluzând vinul de masă, un vin de calitate și cu o aromă care să persiste costă în mare parte de la 15-20 de lei în sus. Însă precizăm că un vin al cărui cost este de peste 40 de lei cu siguranță acesta are și un gust care va rămâne o amintire plăcută pentru invitații voștri. Și ca să vă faceți o idee, găsiti aici vinuri romanesti, dulci, seci, demi-dulci, de masă sau rose, care să vă stăpânească 100% simțurile gurmande.

3. Vinul sec este cea mai bună soluție! Specialiștii recomandă ca vinurile albe și dulci să fie consumate doar ocazional. Iar vinul sec, în special cel roșu să devină prima opțiune atunci când vreți să beți ceva care să vă facă și bine. Mulți dintre noi credem că vinul poate fi același pentru orice fel de mâncare, însă mulți nu ne dăm seama că de fapt pentru fiecare fel de mâncare trebuie să avem un vin diferit. Iar ca și o idee: Rose-ul e vinul creat pentru orice prânz, vă răcorește și poate fi consumat cu orice fel de mâncare. Singura condiție e să fie sec și rece! Astfel că problema felurilor de mâncare poate fi rezolvată cu un vin rose de calitate.

4. Vinul stimulează organismul! Pe lângă faptul că stimulează în bine organismul, vinul fluidizează sângele, are efecte antioxidante, încetinește procesul de îmbătrânire și are acțiuni antibacteriane dacă alegeți vinul corect și băut cu măsură. Iar un studiu format pe 20.000 de femei, a arătat că cine bea câte un pahar de vin pe zi tind să aibă o siluetă mai frumoasă dar și o sănătate îmbelșugată.

5. De unde cumpărăm vinurile în 2017?  Dacă până acum ne ghidam mereu după sticlele expuse prin supermarket-uri, acum avem la dispoziție o mulțime de site-uri online de unde putem achiziționa sticlele de vin dorite. De multe ori, cele mai rafinate sticle de vin se găsesc mai des în shop-urile online decât în supermarket-urile obișnuite, așadar în 2017 este la modă comerțul online chiar și în rândul băuturilor alcoolice.

vinuri romanesti 2

Sfatul nostru!

Nu uitați că pentru a avea un eveniment de neuitat aveți nevoie de vinuri românești de la producători cu prestigiu. Iar printre brandurile de vinuri cu prestigiu se află: Jidvei, Recaș, M1 Crama, Brâncoveanu, Budureasca Noble, Cotnari, Crama Oprișor, Coroana Segarcea, Halewood și multe altele care vor face din experiența voastră gustativă să fie una de vis!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo