Criteriul National

TOP 5 lucruri pe care trebuie să le facă conducătorii auto la început de primăvara

TOP 5 lucruri pe care trebuie să le facă conducătorii auto la început de primăvara
aprilie 27
23:22 2022

La începutul primăverii majoritatea șoferilor se ocupă de îngrijirea completă a mașinii. Odată ce căldură începe să-și facă simțită prezența, mai precis, atunci când temperatura depășește 7 grade celsius, este timpul să faci schimbul anvelopelor de iarnă cu cele de vară. Legislația obligă toți conducătorii auto să facă acest schimb de 2 ori pe an. În plus, mai sunt și alte lucruri pe care orice șofer trebuie să le facă la începutul primăverii. Astfel, dacă ești posesorul unui autoturism și vrei să afli ce ai de făcut, citește în continuare acest articol.

 

TOP 5 lucruri pe care să le ai în vedere la începutul sezonului cald

 

Verifică sistemul de frânare

Plăcuțele de frână se deteriorează mai ușor pe perioada iernii deoarece acestea sunt acționate mult mai frecvent. Așadar, pentru siguranța ta este bine să verifici sistemul de frânare la un mecanic.

 

Schimbă anvelopele

Legea obligă conducătorii auto să schimbe anvelopele de iarnă cu cele de vară și invers. Așadar, atunci când temperatura este peste 7 grade celsius poți face schimbul cu anvelopele de vară de la Anvelope-oferte. Există numeroase modele din care poți alege, în funcție de nevoile tale, dar și de buget.

 

Controlează instalația electrică

Umezeala și temperaturile scăzute pun la grea încercare sistemul electric al mașinii. Apelează la un specialist care să verifice la începutul sezonului călduros instalația electrică. Astfel, vei avea garanția că nu întâmpini probleme cu alternatorul, luminile, bujiile, și nu numai.

 

Verifică bateria mașinii

Nu doar instalația electrică, dar și bateria mașinii poate avea daune. În perioada în care este supusă temperaturilor extreme, aceasta este suprasolicitată și are nevoie de o verificare a bornelor și o testare într-un centru specializat.

 

Schimbă ștergătoarele

Temperaturile scăzute pot afecta eficiența ștergătoarelor. Primăvara este un sezon ploios, astfel dacă vrei să ai un parbriz curat și fără urme, înlocuiește ștergătoarele. Poți face acest lucru simplu și ușor chiar din propria parcare.

 

Cumpără noi anvelope de vară pentru mașina ta și ține cont de sfaturile de mai sus pentru a conduce în siguranță. Apelează la profesioniști pentru a beneficia de produse de calitate la prețuri avantajoase. Profită de ofertele de sezon de la modelele de anvelope. Optează pentru dimensiunea potrivită și cumpără un produs de calitate care să-ți ofere siguranță în trafic

 

Sursa foto: pexels.com

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul