Criteriul National

Top 5 motive să alegi Portugalia ca destinație de vacanță

Top 5 motive să alegi Portugalia ca destinație de vacanță
iunie 23
18:01 2022

După acești câțiva ani de pandemie în care toată lumea a fost blocată în casă sau în țară, a sosit momentul să îți cauți următoarea destinație. Fie că vrei să te relaxezi, să vizitezi sau să muncești, află că Portugalia este locul care te-ar putea inspira să îți schimbi viața în bine.

Iată 5 motive pentru care ar trebui să alegi Portugalia ca următoarea ta destinație:

Mâncarea

Cu o gastronomie așa bogată, Portugalia n-ar trebui să lipsească de pe listele de călătorie a gurmanzilor. Dacă îți place să mănânci fructe de mare sau pește, acesta este locul perfect. Portughezii au reușit să creeze feluri de mâncare atât de diverse și extravagante care au ca vedete fructele de mare sau pește.
Nici deserturile nu sunt mai prejos. Desertul lor, Pastais de Nata, e un fel de mâncare care i-a făcut celebrii în toată lumea și pe care ar trebui să-l mănânci preparat chiar de un localnic.

Vinul

Vinul de Porto este printre cele mai recunoscute și apreciate vinuri din lume. Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de savoarea vinului de Porto, regiunea Douro trebuie să intre pe lista ta. Aici poți face degustări de vin, poți afla tot procesul prin care se ajunge la acea aromă și te poți lăsa fascinat de niște priveliști extraordinare.

Insulele și plajele

Portugalia se poate lăuda cu peste 100 de plaje. Dacă îți dorești să te relaxezi la plajă, să fii învăluit de natură, să descoperi noi sate și noi tipuri e arhitectură, poți să te gândești la o vacanță în cele două arhipelaguri care fac parte din componența Portugaliei. Acestea sunt deschise turiștilor și poți apela ușor la un sejur într-o astfel de destinație exotică întrucât găsești aici sejururi în Madeira de la Karpaten.ro.

Castelele

Portugalia a fost până de curând unul dintre cele mai bogate și prospere state din Europa. Asta a facut ca această țară să aibă sute de castele, situri arheologice și obiective turistice. În cazul în care ești un împătimit al istoriei, află că Portugalia are nu mai puțin de 150 de castele. Iată pe care dintre ele le poți pune pe lista de vizitat: Castelul Maurilor, Palatul Pena, Quinta da Regaleira. Astfel, poți lua în calcul un sejur axat doar pe vizitarea castelelor.

Orașele

Dacă discuția este despre orașe, nu poți rata capitala Lisabona. Capitala Portugaliei este plină de lucruri de văzut și vizitat, piațete de neratat bogate în natură urbană, iar piesa de rezistență este chiar o plimbare pe râul pe care este amplasat orașul, râul Tajo.
Dacă te-ai hotărât că îți dorești să vizitezi cramele, al doilea cel mai mare oraș al Portugaliei, Porto este chiar în drumul tău. Plin de arhitectură unică și priveliști care îți iau răsuflarea, acesta trebuie să apară în planul tău de călătorie!

În concluzie, Portugalia este locul perfect indiferent de ce tip de turist ești și care este scopul călătoriei tale!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul