Criteriul National

Top 5 retete celebre de cocktailuri alcoolice cu whiskey

Top 5 retete celebre de cocktailuri alcoolice cu whiskey
iulie 13
09:43 2020

Whiskey este o băutură celebră, nelipsită din baruri sau de la petreceri. Fiind vară, cocktailurile sunt cele mai consumate băuturi. Îți vom prezenta cinci rețete de cocktailuri cu whiskey potrivite pentru a satisface cele mai rafinate și pretențioase gusturi. Variațiile rețetelor sunt numeroase și asta pentru că există multe sortimente ale acestei băuturi alcoolice.

Despre whiskey

Whisky-ul se obține prin fermentarea cerealelor, iar din acest motiv există foarte multe sortimente. Se poate face whiskey din porumb, din grâu sau din orz. Secretul  băuturi constă în ținerea la învechit în butoaie din lemn sau stejar.

Zonele tradiționale de producție a whisky-ului sunt Scoția, SUA, Irlanda, Japonia, India și Canada. Pentru că se produce în părți diferite ale lumii, whisky-ul are o gamă largă de sortimente, reușind să mulțumească toate gusturile

Iată rețetele celebre de cocktailuri cu whiskey pe care trebuie să le încerci neapărat.

Cocktail Manhattan

Cocktailul Manhattan este cel mai simplu de realizat. Se spune despre acest cocktail că este pentru whiskey echivalentul clasicului Martini pentru gin. Simplu, simplu, dar cât de simplu?

Ingrediente necesare:

 • 50 ml Whiskey Bourbon
 • 20 ml vin vermut
 • Bitter după gust
 • 2-3 cuburi de gheață
 • O cireașă pentru decor

Mod de preparare:

Într-un pahar de 300 de ml se adaugă gheața, whiskey-ul, vermutul și bitterul și se amestecă cu o linguriță. Băutura obținută se toarnă în paharul pentru cocktail și se ornează cu cireașa.

Extrem de simplu!

Whiskey Sour

Această combinație este  perfectă pentru vară. Gustul dulce de whiskey și sirop de zahăr se întrepătrunde perfect cu gustul acrișor dat de lămâie. Mai mult decât atât, cocktailul acesta se poate realiza cu orice tip de whiskey.

Whiskey Sour ingrediente:

 • 50 ml whiskey
 • 10 ml sirop de zahăr
 • 20 ml suc proaspăt de lămâie
 • Felii de portocală pentru ornament

Whiskey Sour mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un shaker, inclusiv gheața. Agită bine timp de câteva minute, iar apoi toarnă conținutul într-un pahar de cocktail. La final, ornează paharul cu câteva felii de portocală.

Jack and Coke

Jack and Coke este unul dintre cele mai apreciate cocktailuri din Statele Unite. Cu o rețetă extrem de simplă, cocktailul Jack and Coke are o popularitate foarte mare, mai ales în rândul bărbaților. Dacă femeile preferă Cuba Libre, bărbații cer la bar Jack and Coke.

Ingredientele de care ai nevoie  sunt:

 • 50-60 ml de whiskey Jack Daniels
 • 150-200 ml de Coca Cola
 • Multă gheață.

Mod de preparare:

În mod tradițional acest cocktail se prepară într-un pahar înalt de tip Collins. Dacă uiți care sunt cantitățile exacte, ține cont de următoarea regulă: la o parte de whiskey adaugă 3 părți de Coca-cola și multă gheață. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele.

Cocktail Old- Fashioned

Și această rețetă este extrem de ușor de preparat. Cocktailul Old-Fashioned este unul cu tradiție, fiind inventat în secolul al XIX-lea, de aici derivând și denumirea. 

Ingredientele necesare sunt:

 • 60 ml whiskey
 • 1 cub de zahăr
 • 1 linguriță de bitter
 • 1 felie de lămâie
 • 1 cireașă
 • 1 felie de portocală

Mod de preparare:

Amestecă într-un pahar bitterul, zahărul și o linguriță de apă. Când sunt omogenizate bine, adaugă și whiskey-ul. La final, toarnă totul într-un pahar de cocktail pe care garnisește-l cu o cireașă, o felie de portocală și coaja unei felii de lămâie.

Cocktail Rob Roy

Cocktailul Rob Roy a fost făcut pentru prima dată în anul 1894 la New York.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

 • 45 ml de whiskey
 • 10 ml vermut roșu
 • Bitter după gust
 • O cireașă pentru decor

Mod de preparare:

Într-un pahar mare se adaugă toate ingredientele. Amestecă bine, iar apoi toarnă totul într-un pahar rece. Adaugă cireașa de design și poți servi.

Sperăm că-ți vor plăcea aceste idei celebre de cocktailuri și că le vei încerca. Dacă nu știi de unde să iei whiskey, Alcool Discount.ro îți stă la dispoziție.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul