Criteriul National

Top 5 uleiuri de masaj recomandate de terapeuții de masaj

Top 5 uleiuri de masaj recomandate de terapeuții de masaj
martie 06
15:56 2020

uleiuri masaj

Indiferent dacă beneficiați de un masaj la domiciliu sau lucrați ca terapeut de masaj, uleiul de masaj permite mâinilor să alunece peste piele fără frecare. Există o mulțime de uleiuri și loțiuni din care să alegeți, dar nu toate se potrivesc. Unele pot face pielea să se simtă grasă, în timp ce altele devin repede râncede și au un miros neplăcut.

Cunoașterea câtorva dintre diferențele dintre uleiuri vă poate ajuta să alegeți cel mai bun ulei pentru orice situație. Iată cinci uleiuri pe care le recomandă deseori terapeuții de masaj si pe care le puteti gasi si in magazinul jolette.ro.

Ulei de nucă de cocos fracționat

Deși s-ar putea să credeți că uleiul de nucă de cocos este un ulei greu, solid, uleiul de nucă de cocos fracționat este un ulei lichid ușor, care nu e gras, și un ulei bun de masaj.

Uleiul fracționat conține numai trigliceridele cu lanț mediu din ulei (trigliceridele cu lanț lung sunt eliminate). Drept urmare, uleiul este mai lipicios și are mai puțină putere de alunecare decât uleiul de nucă de cocos, ceea ce îl face optim pentru mișcările de masaj mai scurte, care sunt adesea folosite strict pentru zonele de tensiune musculară.

ulei de cocos

Uleiul de nucă de cocos fracționat are o durată lungă de valabilitate și este de obicei mai puțin costisitor decât alte uleiuri. Se spală de pe așternuturi și nu are tendința de a le păta, așa cum fac multe uleiuri de masaj. Uleiul de nucă de cocos fracționat nu are, de asemenea, mirosul de nucă de cocos caracteristic.

Acest ulei nu trebuie utilizat la persoanele cu alergii la nucă de cocos (și, eventual, alergii la latex).

Ulei de jojoba

Deși uleiul de jojoba se numește ulei, este de fapt o ceară extrasă din sămânța plantei de jojoba. Nu se simte gras și nu are tendința de a păta așternuturile la fel de ușor ca uleiurile adevărate (cu excepția celor de microfibră).

Jojoba este considerată o opțiune bună pentru majoritatea persoanelor predispuse la acnee, deoarece se crede că are proprietăți antibacteriene.

Jojoba are o durată lungă de valabilitate și nu râncezește repede, așa că este o alegere recomandată, dacă nu folosiți ulei de masaj în mod regulat. Este bine absorbit, ceea ce îl face un ulei purtător preferat pentru aromaterapie. Jojoba nu are miros și de obicei nu irită pielea.

Un singur dezavantaj: uleiul de jojoba se absoarbe rapid, așa că este posibil să fie nevoie să-l reapliciți des sau să-l combinați cu alte uleiuri. De asemenea, este mai scump decât alte uleiuri de masaj.

Ulei de floarea soarelui

Uleiul de floarea soarelui este un ulei ușor, care nu e gras și care nu lasă pielea să se simtă grasă. Uleiul, extras din semințele de floarea soarelui, este bogat în acid linoleic (un acid gras esențial), acid palmitic și acid stearic, care sunt toate componentele ale pielii sănătoase. Cantitatea de acid linoleic din piele scade odată cu înaintarea în vârstă și poate fi îndepărtată de săpunuri și demachiante dure.

Uleiul de floarea-soarelui poate râncezi rapid, deci trebuie achiziționat în cantități mici și păstrat într-o zonă rece și întunecată. Stoarcerea uneia sau a două capsule de ulei pur de vitamina E în sticlă poate ajuta la prelungirea duratei de valabilitate.

Persoanele cu alergii la familia plantelor de floarea soarelui ar trebui să evite uleiul de floarea soarelui.

Ulei de migdale

Uleiul de migdale dulci este unul dintre cele mai populare uleiuri de masaj printre terapeuți. Extras din migdale, uleiul de migdale dulci este galben pal.

Uleiul este ușor uleios, ceea ce permite mâinilor să alunece ușor peste piele. Uleiul de migdale dulci se absoarbe destul de repede, dar nu atât de repede încât să fie nevoie să-l reaplici.

În comparație cu alte uleiuri, uleiul de migdale dulci are un preț rezonabil. De obicei, nu irită pielea. Persoanele cu alergii la nuci nu ar trebui să utilizeze ulei de migdale. Rețineți că uleiul rămâne pe așternuturi și are tendința de a păta.

Ulei de sâmburi de caise

Uleiul de sâmburi de caise este similar ca textură și culoare cu uleiul de migdale, dar costă puțin mai mult. Este bogat în vitamina E, o calitate care îi conferă o durată de viață mai lungă (ceea ce face mai puțin probabil să devină rânced) decât uleiul tipic.

Ca și uleiul de migdale, uleiul de sâmburi de caise este absorbit în piele, așa că nu îi va lăsa pe oameni să se simtă pielea grasă după masaj. Această proprietate îl face, de asemenea, un ulei bun de utilizat pentru masajul cu aromaterapie.

Uleiul de sâmburi de caise este o alternativă bună la uleiul de migdale dulci pentru persoanele cu alergii la nuci.

Alte uleiuri de masaj

Ulei de avocado. Presat din fructul de avocado, uleiul de avocado este un ulei de culoare verde mai profund și este de obicei amestecat cu uleiuri de masaj mai ușoare, cum ar fi uleiul de migdale dulci. Costul uleiul de avocado este aproximativ dublul costului uleiului de migdale dulci. Persoanele sensibile la latex pot fi sensibile la uleiul de avocado.

Unt de cacao. Un ulei bogat, cu o aromă distinctivă, untul de cacao este solid la temperatura camerei și are o textură grea, de aceea este adesea amestecat cu alte uleiuri sau folosit doar pentru zone mici.

Ulei din semințe de struguri. În unele privințe, uleiul de struguri face un ulei de masaj excelent. Are un miros slab spre deloc și o textură netedă, mătăsoasă, fără a fi gras. Cu toate acestea, se spune că uleiul de struguri este unul dintre cele mai rele uleiuri pentru pătarea așternuturilor.

Ulei de nuci Kukui. Un ulei ușor, subțire, non-gras. Originar din Hawai, uleiul de nuci kukui este folosit de obicei pe toate tipurile de piele, inclusiv pe pielea grasă și pe cea afectată de soare.

Ulei de masline. Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu uleiul de măsline ca ulei de gătit, dar este folosit ocazional pentru masaj. Este un ulei greu, cu o textură grasă sau lipicioasă și aromă distinctă, pe care mulți o asociază cu gătitul, așa că de obicei nu este folosit singur pentru masaj.

Un studiu a comparat uleiul de măsline topic cu uleiul de floarea soarelui și a constatat că uleiul de măsline nu are niciun efect asupra funcției de barieră epidermică, în timp ce uleiul de floarea-soarelui topic a dus la o îmbunătățire semnificativă a barierei cutanate – ceea ce îl face un hidratant eficient.

Ulei de susan. În Ayurveda (medicina tradițională a Indiei), uleiul de susan este utilizat pentru hrănire și detoxifiere și pentru afecțiuni asociate cu tipul „vata” constituțional, cum ar fi anxietatea, circulația slabă, constipația, balonarea și uscăciunea excesivă. Este utilizat într-un masaj ayurvedic zilnic numit abhyanga.

Uleiul de susan este un ulei destul de gros, care poate lăsa senzația de uleios, astfel încât poate fi amestecat cu uleiuri de masaj mai ușoare. Uleiul nerafinat are o aromă puternică.

Unt de shea. Extras din semințele unui copac originar din Africa, untul de shea este solid la temperatura camerei. Ca și untul de cacao, untul de shea este greu și poate lăsa o senzație uleioasă pe piele, așa că, de obicei, nu este folosit singur pentru masaj. Poate fi combinat cu alte uleiuri sau utilizat în zone foarte mici. Shea conține un latex natural, așa că persoanele cu alergii la latex ar trebui să facă un test de toleranță înainte de a-l utiliza.

Ulei de germeni de grâu. Uleiul de germeni de grâu este prea gros pentru a fi folosit singur ca ulei de masaj, dar poate fi amestecat cu uleiuri mai ușoare. Uleiul de germeni de grâu este bogat în vitamina E.

Geluri de masaj, creme și loțiuni. În loc de ulei, terapeuții de masaj folosesc adesea geluri, creme și loțiuni profesionale special făcute.

Un sfat de final

Dacă faceți un masaj, este bine să verificați pentru a vă asigura că nu există alergii. Dacă vi se face un masaj și sunteți alergici la nuci sau alte substanțe, nu vă fie frică să apelați înainte pentru a întreba despre ingredientele din uleiul de masaj și pentru a anunța terapeutul că aveți alergie. Nu trebuie să existe nicio întrebare despre terapia de masaj pe care ești prea timid sau reticent să o adresezi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul