Criteriul National

TOP + 6 cele mai cautate destinatii de vacante de catre romani in sezonul rece!

TOP + 6 cele mai cautate destinatii de vacante de catre romani in sezonul rece!
ianuarie 21
11:32 2019

Dacă nu te numeri printre persoanele care au dus dorul unei ierni „adevărate” românești, atunci cel mai probabil abia aștepți să vină vara. Până la vară însă mai este destul de mult, așadar, dacă vara nu vine la tine, este cazul să mergi tu la ea. Acum este timpul să plănuiești o vacanță sau o escapadă într-o țară în care nu există calorifere. În timp ce cunoscuții tăi vor încerca să își păstreze echilibrul pe gheață sau să își scoată mașina din parcarea plină cu zăpadă, tu te vei relaxa la plajă în costum de baie. Află care sunt destinațiile turistice în care iarna e ca vara.

6 țări călduroase în care să îți faci vacanța iarna asta

 1. Insulele tailandeze

  vacante thailanda
  Atunci când ninge în România, la TV se spune că este un peisaj de basm. Dar, dacă peisajul tău de basm include nisip alb, nu zăpadă albă, Tailanda este un adevărat tărâm de poveste. Ai tot ce vrei: colibe de plajă rustice, hamace ce se leagănă ușor între doi palmieri, o mare turcoaz cu valuri line. Există multe insule din care poți alege, fiecare oferind ceva diferit, de la centre de SPA incredibile la plaje pe care poți umbla desculț și care se întind pe kilometrii. Alege insula tailandeză care ți se potrivește cel mai bine și stabilește vacanța printr-o agenție de turism care îți va face treaba mult mai ușoară.

 2. Mexic

  vacante mexic
  Peninsula Yucatan din Mexic aflată de Coasta Atlantică, are un amestec deosebit de cultură antică și noi culturi abia ieșite la lumina soarelui. Poți înota în ape verzi, să descoperi temple sau să saluți soarele lângă monumente antice împreună cu super-modele pe plaja din Tulum. Poți umbla desculț pe Insula Holbox sau să te cazezi într-o locație exclusivistă pe Riviera Mayană.

  Pe Coasta Pacifică pe care o poți vizita cel mai bine între decembrie și aprilie, cei cu temperament aventurier și surferi se pot desfăta în orașul piscicol Sayulita, chiar lângă pădurea tropicală.

 3. Vietnam

  vacante vietnam
  Este foarte probabil ca Vietnam să fie una din cele mai fascinante, frumoase și fermecătoare țări pe care le vei vizita vreodată. Saigon este minunat, colonial și surprinzător. Ho Chi Minh este un oraș care deține una din cele mai bogate piețe cu mâncare de stradă. Ca să nu mai vorbim de coasta vietnameză cu plaje extraordinare. Există o mulțime de insule și golfuri dramatice ce abia așteaptă să fie explorate cu barca. Cabane în care te poți caza direct pe nisip sunt peste tot. Chiar dacă este o destinație lejeră și luxul se poate găsi la tot pasul, încă îți poate oferi o alură de mister cu care te vei întoarce acasă.

 4. Insulele Maldive

  vacante maldive
  Nu există perioadă a anului proastă în care să vizitezi Maldivele. Aceste mici insule sunt perfecte, indiferent pe care o vei alege. Nisip de poveste extra-fin, un singur centru de cazare, tu și încă puțini oameni pe o plajă plină de splendoare. Chiar și oamenii care cred că se vor plictisii în această destinație, sfârșesc prin a se îndrăgosti de ea. Este o destinație ideală pentru o vacanță de familie, așa că dacă vrei să le demonstrezi copiilor că se poate la plajă și iarna, aceste plaje îți vor oferi liniște și relaxare.

 5. Insulele Canare

  vacante insulele canare
  Pe aceste insule este vară tot anul. Temperatura medie anuală este de 20 de grade Celsius, deci ai toate șansele să te simți perfect aici. Poți alege una din destinațiile bine cunoscute precum: Gran Canaria, Tenerife sau Lanzarote, dar sunt și alte trei insule mai mici, mai puțin exploatate și mai puțin vizitate în care te vei putea bucura de o vacanță relaxantă cu adevărat. Acestea sunt: La Palma, El Hierro și La Gomera. Dacă ai chef de explorare, aceste insule sunt ideale pentru vacanța ta de iarnă.
 6. Dubai
  vacante dubai
  Dubai este alegerea evidentă pentru soare tot anul și servicii de calitate, toate mult mai aproape decât insulele tropicale. Hotelurile luxuriante, fiecare cu propria plajă, sunt alegerea ideală pentru vacanțele cu familia. Dacă ești amator al cumpărăturilor, aici este locația perfectă să îți cumperi bijuterii și haine exclusiviste. Te poți caza la hoteluri de 7 stele și ai ocazia să te bucurie de un mix cultural deosebit.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei