Criteriul National

Top obiective turistice Statele Unite ale Americii

Top obiective turistice Statele Unite ale Americii
ianuarie 31
11:32 2019

Sigur ati auzit multe cuvinte de lauda despre SUA. Poate credeti sau nu, dar toate cuvintele de lauda sunt bine meritate. Noi am facut un top cu obiective turistice din State. Asadar, daca planuiti cat de curand o excursie, ar trebui sa luati in vedere aceasta optiune. Si, daca luati in vedere aceasta optiune, ar trebui sa stiti pe ce sa stati cu ochii atunci cand ajungeti acolo.

Va putem spune, cu siguranta, ca va fi o zona vizitata anul acesta. Asadar, ar trebui sa va rezervati bilete din timp. Din punctul nostru de vedere nu este o zona care poate fi strabatuta intr-o zi-doua, ceea ce inseamna ca veti avea multe bagaje de carat, din moment ce veti petrece acolo mai multe zile. Sugestia noastra este sa mergeti cu masina personala pana la aeroport. Sau, cel putin, pana aproape de aeroport. In apropiere de aeroport Otopeni este o parcare Otopeni, unde va puteti lasa masina cat timp sunteti plecati. Nu va faceti griji, aveti transport asigurat de la parcare la aeroport si supraveghere 24/7 pentru masina. Parcarea se afla la 3 minute de aeroport.

Acum ca am stabilit aceste prime puncte importante, sa trecem topul nostru cu obiective turistice!

1. Marele Izvor Prismatic – Parcul National Yellowstone, Wyoming

Aceasta frumusete a naturii este cel mai mare izvor pe care-l veti gasi in Statele Unite si cel de-al treilea in lume, dupa lacul Frying Pan din Noua Zeelanda si Lacul Fierbinte, Dominica. Culorile primavaratice ale lacului provin de la bacterii pigmentate care traiesc in apa. Esti curios daca ai voie sa incerci apa? Ei bine, nu. Ai voie, in schimb, sa te plimbi pe marginea apei si sa faci o multime de poze frumoase, pentru ca ai cu ce.

2. Watkins Glen State Park – Finger Lakes State Park, New York

Situat in Finger Lakes State Park din New York, Watkins Glen State Park este o bijuterie ascunsa la prima privire, renumita pentru cheiul de 400 de metri adancime, cu cascade uluitoare si vederi pitoresti. Watkins Glen poate fi vizitat atat ziua cat si noapte, caci asigura facilitati si pentru zi, dar si nocturne. Va puteti organiza un picnic aici, aveti locuri asigurate pentru cort si remorca, o piscina enorma si locuri rezervate pentru pasionatii de pescuit.

3. Lacul Mono – California

In momentul in care veti vedea personal lacul Mono veti considera ca ati parasit planeta noastra si ca va aflati pe o alta planeta – o planeta a frumusetii. Munti plini de zapada inconjoara acest lac sarat, albastru, care are o multime de coloane de calcar in interiorul sau. Coloanele de calcar au fost formate de salinitatea apei.

4. Blue Ridge Parkway – Virginia si Carolina de Nord

Blue Ridge Parkway este cel mai lung lac liniar al Americii si este un loc ideal pentru o plimbare relaxanta, in ritm lent, prin Virginia si Carolina de Nord. Cu o distanta de 369 de mile puteti gasi opt locuri de campare, 360 de kilometri de trasee montane, 13 zone pentru picnic, trasee de ciclism, plimbari cu barca pe lacul Price, festivaluri de muzica si oportunitatea de a va alatura unui ghid al parcului pentru plimbari, drumetii si focuri de tabara.

5. Plaja de sticla – Fort Bragg, California

Haideti sa ne intoarcem in trecut, in anii 90, cand localnicii aruncau peste stanci si pe plaja tot felul de gunoaie si obiecte pentru uz casnic. Imaginati-va actiunea cu pricina petrecandu-se pe parcursul a cateva decenii. Singurul lucru pe care Oceanul Pacific nu l-a putut lua consta in obiectele din sticla si ceramica. Acum aceste obiecte au fost netezite, prin ani de eroziune. Aceasta este plaja de sticla.

Daca am reusit sa va atragem atentia cu aceste obiective turistice si deja va planuiti traseul viitoarei vacante, sugestia noastra este sa faceti si o rezervare parcare aeroport Otopeni. Este important sa va asigurati din timp ca prindeti un loc atat pentru biletul de avion cat si pentru locul de parcare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei