Criteriul National

Tot ce trebuie sa stii despre aranjarea unei mansarde

Tot ce trebuie sa stii despre aranjarea unei mansarde
februarie 01
22:16 2019

Din pacate, mansarda este locul unde toti tindem sa adunam lucruri in exces. Ne aruncam decoratiunile, hainele si lucrurile vechi. Deci, daca intr-adevar nu doriti sa va despartiti de lucrurile vechi, trebuie sa invatati cum sa utilizati spatiul si sa organizati mansarda corect.

Totodata, un lucru extrem de important este si protectia sa. Este vital ca mansardele sa fie ignifugate. Procesul de ignifugare este important pentru a mentine siguranta voastra si a familiei in cazul unui incendiu, mai ales ca, de regula, mansardele sunt primele care iau foc.

Ignifugarea este un tip de tratament aplicat materialelor cu rezistenta slaba la incendii, de regula prin aplicarea anumitor substante, si care transforma materialele sporindu-le rezistenta impotriva flacarilor.

Iata cativa pasi simpli pentru a va organiza mansarda:

  1. Curata si goleste incaperea: primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa luati absolut toate lucrurile din masanrda. Daca nu aveti nevoie de anumite lucruri, aruncati-le afara! Daca nu au o valoare sentimentala reala, aruncati acel lucru! Nu aveti nevoie de aglomeratie, aveti nevoie de spatiu suplimentar pe care sa il organizati asa cum va doriti, fie ca spatiu de depozitare sau de locuit. Curatati bine locul si scapati de orice urma de praf, apoi asigurati-va ca totul este in stare perfecta de functionare. Cereti ajutorul prietenilor sau familiei pentru curatenie!
  2. Separati lucrurile si incercati sa formati categorii: odata ce totul este curatat cu strictete, separati totul in gramezi sau zone desemnate. Asigurati-va ca faceti aceste lucruri, in caz contrar va veti trezi intr-o harababura totala. Punerea lucrurilor pe categorii va va face sortarea lucrurilor mult mai usoara si va veti multumi voua mai tarziu.
  3. Reparati lucrurile stricate si ocupati-va de iluminat: inainte de a incepe sa organizat mansarda cu mobila, asigurati-va ca spatiul este pregatit in totalitate. Efectuati orice reparatie care necesita facuta, indiferent daca este vorba de pardoseala, pereti sau izolatie. Apoi asigurati-va ca dispuneti de o iluminare adecvata.
  4. Cutii de depozitare si etichete: o alta metoda de a face ordine este aceea de a lua cutii si etichete, bineinteles, pe care le veti folosi pentru a strange lucrurile pe categorii. Acum este momentul sa cumparati niste cutii de depozitare, fie ele din carton sau plastic, plasticul este recomandat. Asigurati-va ca aveti suficiente cutii pentru fiecare gramada de lucruri si ca etichetati acea cutie. Prin etichetarea cutiilor veti vedea ca veti gasi mult mai repede ceea ce cautati.
  5. Adaugati niste rafturi: daca aveti spatiul si tipul potrivit de pereti, adaugati rafturi. Rafturile sunt minunate pentru decoratiuni de tot soiul, in plus, daca aveti o inclinatie catre DIY puteti face o multitudine de colturi shabby chic prin mansarda.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei