Criteriul National

Tot ce trebuie să știi despre Salamander BluEvolution 92

Tot ce trebuie să știi despre Salamander BluEvolution 92
martie 17
18:54 2022

Renovezi sau construiești o casă? Când vine vorba de alegerea ferestrelor și ușilor, este important să știi ce opțiuni ai.

Ferestrele nu mai sunt toate produse în opțiuni standard de mărime universală. Astăzi, clădirile sunt proiectate cu pereți întregi din sticlă, tavane de sticlă și ferestre interne. Dar facturile la energie pentru a menține aceste case calde trebuie să coste o avere, nu? Gresit. Cu tehnologia geamului dublu, opțiunile pentru ferestre mai mari, cu formă unică sunt acum nesfârșite. Mai jos ai un ghid complet.

Ce este termopanul?

Toate ferestrele erau fabricate dintr-un singur geam de sticlă. Sticla este de obicei un izolator slab, deoarece are doar câțiva milimetri grosime. Acest lucru înseamnă că este ușor să treacă aerul cald și rece, ceea ce face dificilă controlul climatului în casă. Termopanul este o soluție concepută pentru a combate acest lucru, prin utilizarea a două geamuri de sticlă cu un spațiu de aer între ele. Combinația dintre sticlă și spațiul de aer face ferestrele izolatoare mai puternice, menținând temperatura din interior mai reglată. Astfel, vei economisi bani pe timpul iernii, dar și vara, deoarece nu mai trebuie să folosești foarte des aerul condiționat.

Cum functioneazã?

Ori de câte ori există o diferență de temperatură între exterior și interior, căldura iese prin cele mai slabe puncte ale casei tale. Acestea sunt de obicei ferestrele, ușile sau crăpăturile din podea sau tavanele neizolate. Vara, căldura intră din exterior spre interior, în timp ce iarna căldura iese din casă.

Termopanul este conceput pentru a încetini fluxul de căldură, făcând casa ta mai

eficientă din punct de vedere energetic. Cu cât sticla este mai groasă, cu atât căldura trece mai greu prin ea. În mod similar, existența unui spațiu de aer între cele două panouri de sticlă oferă o barieră pentru a bloca căldura. Când un material (de exemplu, sticla) este fierbinte, moleculele sale se mișcă rapid, răspândind căldura rapid. Deoarece moleculele de aer se răspândesc, căldura nu se poate răspândi la fel de repede. 

Toate termopanele sunt la fel?

Există mai multe variante de termopane, potrivite diferitelor clime și condiții meteorologice:

Geam dublu standard este potrivit pentru majoritatea condițiilor climatice.

Smart Glass este o sticlă low-e care are o peliculă de protecție anti-orbire pentru a reflecta lumina puternică a soarelui și pentru a reduce câștigul de căldură în lunile mai calde. 

Geamurile termice sunt ideale pentru climate extreme și climate cu temperaturi foarte variabile. Geamul termic folosește sticla inteligentă fie și poate crește izolația unei ferestre cu până la 68%.

Salamander BluEvolution 92

Profilul Salamander BluEvolution 92 este o generație de ferestre cu 6 camere și o adâncime constructivă de 92 mm. Are un coeficient de izolare termică și energetică remarcabil și un design modern și funcțional, fiind astfel un profil de primă clasă (clasa A). Odată cu utilizarea acestui profil bluevolution 92 de o lățime vizibilă extrem de redusă (118 mm), se câștigă o cantitate semnificativă de lumină.

Unde se poate utiliza Salamander BluEvolution 92 

  • ferestre batante 
  • ferestre basculante 
  • ferestre oscilobatante 
  • uși de intrare principale 
  • uși de intrare secundare și osciloculisante în plan paralel

Așadar, Salamander BluEvolution 92 este un profil durabil, pe care ți-l recomand să-l alegi.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul