Criteriul National

Tot ce trebuie sa stii despre sistemul de supraveghere

Tot ce trebuie sa stii despre sistemul de supraveghere
noiembrie 15
17:02 2017

De cele mai multe ori, camere de supraveghere pot fi confundate cu sisteme de spionaj cand, de fapt, acestea se dovedesc ingerul pazitor al locuintei, bunurilor si familiei tale. E drept ca miturile pasionatilor de conspiratii pot duce la crearea unor discutii in contradictoriu, insa daca iti doresti siguranta, iar hotii sa stea departe de locuinta ta, o camera de supraveghere este o optiune de luat in considerare.

Sistemele de supraveghere video sunt formate din camere (interioare sau exterioare), unitati de stocare DVR/NVR-uri si multe cabluri. Evident, pentru un necunoscator inseamna o treaba dificila sa montezi atatea aparate si cabluri, insa intotdeauna poti gasi ajutorul la firmele specializate sua care ofera abonamente de securitate (companii de paza si protectie).

Un sistem de supraveghere reprezinta o buna investitie si de lunga durata daca alegi componente de calitate, ce ofera functii avansate pentru o experienta moderna, simpla si confort sporit.

Evident, sistemul de functionare al unui sistem cu camere de supraveghere functioneaza diferit, in functie de producator. In ultima perioada, odata cu dezvoltarea acestui domeniu, pe piata au aparut camere de supraveghere moderne, ce pot functiona pe o paleta larga de tehnologii.

In principiu, pe piata vei gasi camere de supraveghere cu tehnologiile HD (analogic-digital), CVBS (analogic clasic cu rezolutie in linii TV), IP, HDCVI si TVI. Un sistem modern de supraveghere trebuie sa aiba doua tehnologii integrate, ca spre exemplu, TVI sau HDCVI, in cazul in care doresti o imagine clara si cu sunet.

Indiferent de tehnologia aleasa, versiunile nou lansate suporta din ce in ce mai multe functii si pot oferi mai mult decat strictul necesar in cele mai multe cazuri. Acum sunt foarte cautate camerele de supraveghere cu tehnologie IP. Desi sunt mai costisitoare decat cele analogice, HDCVI sau TVI, calitatea lor este mai ridicata, putand functiona la un numar mare de pixeli (deci o imagine mai clara) si cu senzori mai puternici.

Camerele de supraveghere IP folosesc un cablu de internet UTP, care ofera un semnal mai bun si se poate alimenta prin PoE (Power over Ethernet). Asta te scuteste sa cumperi un alimentator si un alt cablu, timpul de instalare este mai mic, iar estetica este mai buna.

Stocarea imaginilor captate de camerele de supraveghere se face pe unitati DVR (camere IP) sau NVR (camera analogica sau digitala). DVR/NVR-ul suporta un anumit numar de camere si se monteaza la o unitate de stocare de tip HDD, cu capacitati diferite, in functie de preferinte.

In cazul in care detii un sistem de alarma, anumite modele DVR sau NVR suporta si conecarea acestuia, pentru extra protectie a locuintei.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo