Criteriul National

Tot ce trebuie sa stii despre sistemul de supraveghere

Tot ce trebuie sa stii despre sistemul de supraveghere
noiembrie 15
17:02 2017

De cele mai multe ori, camere de supraveghere pot fi confundate cu sisteme de spionaj cand, de fapt, acestea se dovedesc ingerul pazitor al locuintei, bunurilor si familiei tale. E drept ca miturile pasionatilor de conspiratii pot duce la crearea unor discutii in contradictoriu, insa daca iti doresti siguranta, iar hotii sa stea departe de locuinta ta, o camera de supraveghere este o optiune de luat in considerare.

Sistemele de supraveghere video sunt formate din camere (interioare sau exterioare), unitati de stocare DVR/NVR-uri si multe cabluri. Evident, pentru un necunoscator inseamna o treaba dificila sa montezi atatea aparate si cabluri, insa intotdeauna poti gasi ajutorul la firmele specializate sua care ofera abonamente de securitate (companii de paza si protectie).

Un sistem de supraveghere reprezinta o buna investitie si de lunga durata daca alegi componente de calitate, ce ofera functii avansate pentru o experienta moderna, simpla si confort sporit.

Evident, sistemul de functionare al unui sistem cu camere de supraveghere functioneaza diferit, in functie de producator. In ultima perioada, odata cu dezvoltarea acestui domeniu, pe piata au aparut camere de supraveghere moderne, ce pot functiona pe o paleta larga de tehnologii.

In principiu, pe piata vei gasi camere de supraveghere cu tehnologiile HD (analogic-digital), CVBS (analogic clasic cu rezolutie in linii TV), IP, HDCVI si TVI. Un sistem modern de supraveghere trebuie sa aiba doua tehnologii integrate, ca spre exemplu, TVI sau HDCVI, in cazul in care doresti o imagine clara si cu sunet.

Indiferent de tehnologia aleasa, versiunile nou lansate suporta din ce in ce mai multe functii si pot oferi mai mult decat strictul necesar in cele mai multe cazuri. Acum sunt foarte cautate camerele de supraveghere cu tehnologie IP. Desi sunt mai costisitoare decat cele analogice, HDCVI sau TVI, calitatea lor este mai ridicata, putand functiona la un numar mare de pixeli (deci o imagine mai clara) si cu senzori mai puternici.

Camerele de supraveghere IP folosesc un cablu de internet UTP, care ofera un semnal mai bun si se poate alimenta prin PoE (Power over Ethernet). Asta te scuteste sa cumperi un alimentator si un alt cablu, timpul de instalare este mai mic, iar estetica este mai buna.

Stocarea imaginilor captate de camerele de supraveghere se face pe unitati DVR (camere IP) sau NVR (camera analogica sau digitala). DVR/NVR-ul suporta un anumit numar de camere si se monteaza la o unitate de stocare de tip HDD, cu capacitati diferite, in functie de preferinte.

In cazul in care detii un sistem de alarma, anumite modele DVR sau NVR suporta si conecarea acestuia, pentru extra protectie a locuintei.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro