Criteriul National

Tot ce trebuie sa stii pentru a cumpara apartamentul sau casa ideala

Tot ce trebuie sa stii pentru a cumpara apartamentul sau casa ideala
februarie 12
07:32 2021

Esti pe cale sa cumperi locuinta pe care ai visat-o dintotdeauna? Inainte de trece la vizualizare, trebuie sa iti pui mai intai cateva intrebari de baza. De asemenea, investitia ta imobiliara are nevoie de baze solide.

Primul pas il reprezinta portalul online care iti va oferi lista cu locuinte disponibile din multitudinea de anunturi imobiliare.  Un astfel de portal, unde poti gasi anunturi de apartamente de vanzare Bacau, Iasi, Bucuresti si asa mai departe, este vdi.ro. Vorbim despre un portal modern, cu o multime de optiuni simplu de utilizat, realizat de echipa Softimobiliar CRM. Portalul iti pune la dispozitie anunturi pentru agentii imobiliare, dezvoltatori imobiliari, persoane fizice, banci si executori. Prin intermediul acestui portal, tranzactionarea proprietatilor poate fi facuta din orice loc si oriunde in tara.

Acum sa trecem la alte detalii pe care sa le cauti inainte de a merge sa vezi efectiv apartamentul sau casa. Apartament la ultimul sau la primul etaj? Cu sau fara lift? Aproape de magazine sau intr-o zona rezidentiala? Cand te hotarasti sa cauti un apartament, iti faci deseori o lista cu dorintele tale. Cu toate acestea, nu exista o locuinta perfecta. Nu ai niciodata tot ce iti doresti si chiar si cu cel mai mare buget posibil, in afara de situatia in care iti construiesti casa de la zero, poti avea doar ceea ce exista deja si, prin urmare, nu va corespunde niciodata exact apartamentului viselor tale.

Detalii, locatie, servicii

Primul lucru de facut inainte de a vizualiza locatiile: cauta cele mai bune compromisuri posibile fara a pierde din valoare locuintei. Deoarece bugetul nu poate fi aproape niciodata extins conform dorintelor noastre, sunt cateva lucruri cu care viitorul cumparator poate jongla pentru a-si face proiectul mai flexibil: suprafata, locatia si detaliile.

Care este cel mai important pentru tine? Unele persoane sunt gata sa faca mai multe concesii in ceea ce priveste detaliile daca locatia este perfecta, altii renunta la locatie daca apartamentul este perfect. Preferi un apartament mai mic, dar luminos sau un apartament mai mare si putin mai intunecat? Un apartament mai mare, dar mai prost amplasat sau unul mai mic, mai bine amplasat?

Suprafata: gandeste diferit decat in pret / m²

Pentru zona, gandeste-te mai degraba la impresia de spatiu decat la m². Un 50m² poate parea mai mic decat un 40m². Nici nu ar trebui sa te blochezi la un pret / m². Sa stii ca pretul pe m² este diferit de la zona la zona, de la cartier la cartier, de la oras la oras.

Locatie: exploreaza cartierele

Intrebarea nu este unde vrei sa traiesti, ci mai degraba ce te astepti sa gasesti acolo. Ce atmosfera? Ce tipuri de afaceri? Un apartament aproape de mijloacele de transport, o scoala sau spatii verzi? Este esential sa cauti un apartament care sa fie in concordanta cu cartierul.

Detalii: caracterizeaza-ti dorintele

Linistit, luminos, la un etaj superior si asa mai departe. Este esential sa specifici dorintele si nevoile tale, mai degraba decat sa te concentrezi pe termeni care sunt in cele din urma destul de vagi si mai presus de toate foarte subiectivi. De ce vrei un apartament la etajul 5? Esti pregatit sa platesti mai putin, chiar daca ai de renovat? Fii mai clar cu cerintele tale si pune-le in perspectiva.

Acestea sunt primele lucruri pe care sa le iei in considerare inainte de a incepe vizualizarea apartamentelor sau a caselor. Asa vei micsora lista si vei vizita doar acele locuinte care chiar iti indeplinesc cea mai mare parte din dorinte. Cu ajutorul portalului vdi.ro vei putea sa descoperi tot ceea ce te intereseaza in “vanatoarea” ta pentru a-ti cumpara o noua casa. Mult succes!

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul