Criteriul National

Totul despre autoclav

Totul despre autoclav
august 18
12:39 2017

Autoclavele sunt dispozitivele utilizate în scopul sterilizării consumabilelor şi a echipamentelor prin supunerea la abur ce atinge o temperatura de 135 grade Celsius, pentru diverse intervale de timp, depinzând de conţinut şi de instrucțiunile de lucru.

Unul dintre cei mai mari distribuitori de autoclave din ţară este Precisa.ro. Astfel în cadrul acestui site cei interesaţi găsesc dispozitive de calitate, caracterizate de rezistenţă, ideale pentru sterilizare.

Utilizarea autoclavului

Domeniile de utilizare ale dispozitivului sunt diverse: medicină generală şi medicină veterinară, pedichiură, microbiologie, micologie, stomatologie, body piercing, tatuaje, pedichiură, proteze de fabricaţie etc.

În general este vorba despre încărcături tipice precum sticlăria de laborator, deşeuri medicale, instrumente de chirurgie, alte deşeuri şi diverse echipamente. Pentru ca lucrurile să funcţioneze corespunzător, specialiştii din spatele site-ului precisa.ro recomandă eliminarea completă a aerului din autoclav înainte ca acesta să fie activat.

Timpul în care se va obţine mediul necesar în interiorul dispozitivului după ce a fost închis depinde de o serie de factori. Procesul de sterilizare poate dura chiar și 2 ore.

Despre autoclavele medicale

În domeniul medical, un autoclav este folosit pentru sterilizarea cu abur a echipamentului prezent în instituţii specifice, precum şi a altor obiecte. Este modul în care se realizează inactivarea sporilor, a ciupercilor, bacteriilor şi a viruşilor. Numai anumite organisme bine cunoscute supravieţuiesc în urma acestui proces (Geogemma barosii).

Specializările medicale ce includ aceste echipamente sunt destul de variate, începând de la laboratoare şi până la diversele cabinete ce au nevoie de acestea în vedere asigurării sterilizării obiectelor. Unele dintre procedurile pentru care se optează în prezent necesită utilizarea unor consumabile de unică folosinţă, însă şi cele reutilizabile, sterilizabile mai sunt folosite.

Cei care sunt interesaţi de achiziţionarea unui astfel de dispozitiv trebuie să se orienteze după un autoclav ce poate îndeplini funcţiile specifice, prezentând o calitate înaltă. Fiind vorba despre o investiţie destul de mare, nimeni nu îşi doreşte ca rezultatele să nu se ridice la măsura aşteptărilor.

Autoclavele oferite pe precisa.ro utilizează căldură umedă, necesară pentru sterilizarea produselor rezistente la temperaturi ridicate. În ceea ce priveşte hârtia sau alte produse care se pot deteriora, sterilizarea va fi realizată în mod diferit.

Dispozitivele sunt ideale şi des întrebuinţare în vederea sterilizării deşeurilor medicale înainte de eliminare în fluxul standard de deşeuri solide.

Acestea reprezintă modalitatea ideală de a elimina toate problemele de sănătate şi de mediu ce existau înainte datorită subproduselor emise de incineratoare, chiar şi cele mai mici unităţi ce erau operate de spitale inviduale.

Autoclavele sunt utilizate cu succes şi în domeniul stomatologic. Acestea asigură sterilizarea de instrumente dentare, ce urmează a fi păstrate, după ce au trecut prin acest proces, în pungi sigilate.

În fiecare domeniu, rolul autoclavului este esenţial, iar acest lucru a fost dovedit în nenumărate rânduri. Fiecare dintre cei ce lucrează în domeniii ce implică utilizarea acestuia trebuie să se orienteze după un model profesional, capabil să ofere cele mai bune rezultate. Cei interesaţi pot accesa pagina precisa.ro pentru a descoperi cele mai eficiente astfel de dispozitive.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo