Criteriul National

Totul despre bicicletele MTB – când sunt o soluție?

Totul despre bicicletele MTB – când sunt o soluție?
noiembrie 20
14:39 2017

 

Iubitorii de ciclism doresc să profite de fiecare ocazie de a pleca în drumeții specifice, dar știu că pentru experiențe cât mai plăcute au nevoie de o bicicletă pe măsură. În cazul acestora cele mai potrivite sunt MTB-urile, acele biciclete montane, care au fost concepute pentru plimbările off-road. Sunt în general asemănătoare cu cele pe care le folosim în plimbările obișnuite, în drumul spre muncă etc. Diferențele constau în rezistența mult mai sporită a MTB-urilor, precum și în performanța pe care o ating când rulează pe terenuri accidentate.

Cei care doresc să achiziționeze o bicicletă din categoria Mountain Bike se vor ghida după acele modele care se remarcă prin anvelope mai mari, suspensia frontală sau integrală, roți rezistente, frâne puternice, viteze specifice pentru pante abrupte, precum și un nume de producător cunoscut pe piață.

Piese-accesorii-bicilete.ro este un furnizor online care se face remarcat prin diversitatea de biciclete oferite spre vânzare, precum și pentru fidelitatea cu care respectă tot ceea ce vizează calitatea. Astfel, cei interesați de achiziționarea unei biciclete MTB nu sunt privați de acest privilegiu. Astfel, în funcție de nivelul de performanță vizat, utilizatorii pot alege între o varietate de biciclete MTB, care se pliază excelent tuturor nevoilor.

Tipuri de biciclete MTB

Cel mai întâlnit stil în Mountain Biking este XC sau Cross Country. În general sunt destinate celor care realizează curse de acest tip. Se tin in general pe drumurile forestiere neintretinute sau pe potecile dificle de padure. Pasajele greu de parcurs sunt provocări des întâmpinate, deci o bicicletă pe măsură, sigură și stabilă este necesară. În general această categorie dispune numai de suspensii în partea frontală, având o greutate medie sau relativ ușoară.

De asemenea o categorie de interes o reprezintă cea a bicicletelor DownHill, cunoscută și după abrevierea DH. Aici intră gama de biciclete MTB cu suspensie integrală, disponibilă și pe site-ul piese-accesorii-biciclete.ro.

 

Preferabile sunt cele care au frâne hidraulice cu discuri cât mai mari în diametru. Este o categorie folosită în cursele ce implică în mare parte coborâri pe munte cu viteze mari. În general cursele rezultă în diferențe de câteva secunde între finaliști, deci sunt destul de strânse. Iată cât de importante sunt frânele în cadrul acestora.

Desigur că se realizează și curse mai riscante cu bicicletele MTB. Unii practică FreeRide-ul, un sport cu mult mai provocator, ce necesită de altfel și biciclete cu o structură aparte. Pentru că trucurile sunt mai dificile și stabilitatea bicicletelor trebuie să fie asemenea.

Este un domeniul destul de complex, iar practicanții ciclismului cu siguranță cunosc cele mai importante aspecte care îl vizează, cum anume trebuie să se prezinte bicicleta pe care o folosesc și ce dotări trebuie să aibă aceasta.

În cadrul paginii piese-accesorii-biciclete.ro se pot vizualiza cele mai în trend modele de astfel de biciclete, ce constituie sectorul Mountain Bike, dar și alte tipuri de biciclete moderne, performante. De asemenea, doritorii pot comanda diverse piese componente ale acestora, pentru a îmbunătăți funcționarea echipamentelor, aducând orice experiență de ciclism la un cu totul alt nivel.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul