Criteriul National

Totul despre bicicletele MTB – când sunt o soluție?

Totul despre bicicletele MTB – când sunt o soluție?
noiembrie 20
14:39 2017

 

Iubitorii de ciclism doresc să profite de fiecare ocazie de a pleca în drumeții specifice, dar știu că pentru experiențe cât mai plăcute au nevoie de o bicicletă pe măsură. În cazul acestora cele mai potrivite sunt MTB-urile, acele biciclete montane, care au fost concepute pentru plimbările off-road. Sunt în general asemănătoare cu cele pe care le folosim în plimbările obișnuite, în drumul spre muncă etc. Diferențele constau în rezistența mult mai sporită a MTB-urilor, precum și în performanța pe care o ating când rulează pe terenuri accidentate.

Cei care doresc să achiziționeze o bicicletă din categoria Mountain Bike se vor ghida după acele modele care se remarcă prin anvelope mai mari, suspensia frontală sau integrală, roți rezistente, frâne puternice, viteze specifice pentru pante abrupte, precum și un nume de producător cunoscut pe piață.

Piese-accesorii-bicilete.ro este un furnizor online care se face remarcat prin diversitatea de biciclete oferite spre vânzare, precum și pentru fidelitatea cu care respectă tot ceea ce vizează calitatea. Astfel, cei interesați de achiziționarea unei biciclete MTB nu sunt privați de acest privilegiu. Astfel, în funcție de nivelul de performanță vizat, utilizatorii pot alege între o varietate de biciclete MTB, care se pliază excelent tuturor nevoilor.

Tipuri de biciclete MTB

Cel mai întâlnit stil în Mountain Biking este XC sau Cross Country. În general sunt destinate celor care realizează curse de acest tip. Se tin in general pe drumurile forestiere neintretinute sau pe potecile dificle de padure. Pasajele greu de parcurs sunt provocări des întâmpinate, deci o bicicletă pe măsură, sigură și stabilă este necesară. În general această categorie dispune numai de suspensii în partea frontală, având o greutate medie sau relativ ușoară.

De asemenea o categorie de interes o reprezintă cea a bicicletelor DownHill, cunoscută și după abrevierea DH. Aici intră gama de biciclete MTB cu suspensie integrală, disponibilă și pe site-ul piese-accesorii-biciclete.ro.

 

Preferabile sunt cele care au frâne hidraulice cu discuri cât mai mari în diametru. Este o categorie folosită în cursele ce implică în mare parte coborâri pe munte cu viteze mari. În general cursele rezultă în diferențe de câteva secunde între finaliști, deci sunt destul de strânse. Iată cât de importante sunt frânele în cadrul acestora.

Desigur că se realizează și curse mai riscante cu bicicletele MTB. Unii practică FreeRide-ul, un sport cu mult mai provocator, ce necesită de altfel și biciclete cu o structură aparte. Pentru că trucurile sunt mai dificile și stabilitatea bicicletelor trebuie să fie asemenea.

Este un domeniul destul de complex, iar practicanții ciclismului cu siguranță cunosc cele mai importante aspecte care îl vizează, cum anume trebuie să se prezinte bicicleta pe care o folosesc și ce dotări trebuie să aibă aceasta.

În cadrul paginii piese-accesorii-biciclete.ro se pot vizualiza cele mai în trend modele de astfel de biciclete, ce constituie sectorul Mountain Bike, dar și alte tipuri de biciclete moderne, performante. De asemenea, doritorii pot comanda diverse piese componente ale acestora, pentru a îmbunătăți funcționarea echipamentelor, aducând orice experiență de ciclism la un cu totul alt nivel.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro