Criteriul National

Totul despre Programul „Respect” iniţiat şi promovat de interimarul Făgădău în an electoral!

Totul despre Programul „Respect” iniţiat şi promovat de interimarul Făgădău în an electoral!
februarie 26
01:09 2016

Unul dintre cele mai trâmbiţate şi aşteptate proiecte vizează introducerea tichetelor valorice în locul sacoşelor cu alimente obţinute după ore întregi de stat la cozi.

 

Domnul Decebal Făgădău a reamintit şi în data de 25 Februarie, în cadrul unei întâlniri cu preşedinţii Asociaţiilor de Locatari din oraşul Constanţa faptul că municipalitatea va acorda, prin intermediul Programului Respect destinat constănţenilor aflaţi în nevoie aceste tichete valorice.

Programul constă în acordarea de tichete valorice în opt tranşe în cursul anului 2016. Pentru fiecare tranşă vor fi acordate câte patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare.

Astfel, aşa cum a informat în cadrul conferinţei de presă de după ultima şedinţă a CLM, se vor acorda opt tichete anual.Şase dintre ele vor fi în lunile cu soţ şi câte unul în luna mai – pentru că atunci este marcată şi Ziua municipiului Constanţa, şi în noiembrie, pentru că „ar fi un ajutor în plus pentru beneficiari în perioada rece a sărbătorilor de iarnă“.

Condiţiile de eligibilitate sunt următoarele :

Pot beneficia de program constănţenii care se încadrează într-una din următoarele categorii:
a)         au pensii, indemnizaţii sau venituri lunare cumulate care nu depăşesc suma de 1000 de lei;
b)         nu au niciun venit şi împlinesc în anul 2016 cel puţin vârsta de 60 de ani;
c)         au grad de handicap grav sau accentuat;
d)         beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;
e)         au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soţul sau soţia reprezentantului legal.

Înscrierea în Programul “RESPECT” se face pe baza următoarelor documente:
-cerere tip;
-buletin sau carte de identitate valabile, care poartă menţiunea “conform cu originalul”;
-documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Cererea tip se găseşte începând cu data de 26.02.2016 pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa, la Cluburile pentru pensionari, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, precum şi la agenţiile Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa,
Primarie Pentru a intra în evidenţele municipalităţii şi a primi tichetele respective, persoanele îndreptăţite vor trebui să depună o cerere, pe care o vor putea lua de la orice birou al Primăriei Constanţa sau club al pensionarilor, şi o vor depune la orice ghişeu SPITVBL, centru de informare cetăţeni sau club al pensionarilor, în perioada 1 – 20 martie. Tichetele pot fi folosite doar pentru cumpărarea alimentelor de bază din lista prevăzută în Legea asistenţei sociale. Singura restricţie, pe lângă criteriile impuse în prezent pentru a primi pachetele cu alimente, este că nu poate beneficia de mai multe tichete valorice o persoană care cumulează mai multe criterii.

Menţionăm faptul că municipalitatea îşi va lua angajamentul ca distribuirea tichetelor valorice să se realizezela domiciliul, reşedinţa sau adresa de corespondenţă comunicată de beneficiar pe baza prezentării buletinului sau cărţii de identitate.Mai mult decât atât,tichetele valorice nu pot fi folosite pentru achiziţionarea de ţigări sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformare în bani.

De asemenea,orice modificare cu privire la schimbarea domiciliului, a reşedinţei, a veniturilor sau a datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile Primăriei Municipiului Constanţa.

Reamintim care sunt cluburile pentru pensionari:
1. Strada Duiliu Zamfirescu nr. 4;
2. Complex Tomis III (Piaţa Veche;)
3. Strada Cişmelei nr. 16 (Tic Tac);
4. Strada Badea Cârţan nr. 20, bl. BC7;
5. Bulevardul Tomis nr. 211, bl. TS6B (Tomis II);
6. Strada Eliberarii nr. 8, bl. I;
7.  Strada Dezrobirii nr. 123, bl. IS3;
8. Bulevardul bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 66, bl LE9 (Casa de Cultură);
9. Strada Aurora nr. 2, bl. PF1 (Far);
10. Şoseaua Mangaliei nr. 86A;
11.Strada Egretei nr. 2 (CET).

Sursa foto @ video : Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo