Criteriul National

Totul despre restaurarea si curatarea fatadelor

Totul despre restaurarea si curatarea fatadelor
februarie 01
22:22 2019

De ce ar trebui sa fie curatate fatadele dar si restaurate cladirile? Primul lucru care ne vine in minte este estetica cladirilor. La urma urmei, o cladire curata arata mult mai bine fata de o cladire murdara. O cladire curata si cu o fatada refacuta ofera publicului o perspectiva mai ospitaliera, si, prin urmare, o perspectiva imobiliara mai atractiva.

Un pas important atunci cand se efectueaza lucrari de restaurare este curatarea cofrajelor. Fara acest pas, nu veti avea o suprafata estetica atunci cand lucrarile se vor finaliza.

Adaugarea placilor de acoperire cu rasini este o metoda de intretinere care nu implica niste costuri excesive, dar in acelasi timp confera un aer contemporan cladirilor. Totusi, acestea necesita un grad ridicat de intretinere, asta pentru a functiona bine in timp.

Conditiile meteo variabile, inclusiv vantul extrem, ploaia si zapada, precum si muschii sau murdaria sunt doar cateva dintre elementele care pot dauna si provoca deteriorarea fatadei unei cladiri.

Pentru a va asigura ca fatada ramane estetic placuta, eficare din punctul de vedere al functionalitatii, este sa fie efectuata o inspectie, intretinere si o curatare bine planificata. Cu placi variind de la cupru, aliaje de cupru, pana la lemn si ciment fibros, toate intr-o gama larga de culori, este de asemenea esential ca intretinerea sa fie potrivita pentru materialul din care este realizata fatada.

Fatadele pot dura o viata daca sunt bine ingrijite, dar daca nu sunt, exista o sansa ca isi vor pierde atractia vizuala si vor incepe sa se deterioreze. De regula este bine sa va indreptati catre profesionisti cand doriti sa curatati sau sa restaurati o fatada a unei cladiri, va va scapa de multe batai de cap. De foarte multe ori, este folosita chiar si sablarea pentru curatare sau chiar restaurare, in special sablarea cu nisip pentru indepartarea straturilor nedorite, sau sablarea cu apa.

Persoana la care apelati pentru aceste procese ar trebui sa va furnizeze un plan de ingrijire ulterioara. Planul trebuie sa contina verificarea placilor/ panourilor, elementelor de fixare, a ancorelor de perete si a anumitor elemente de fixare care s-ar putea desprinde. Ar trebui ca in fiecare an sa se efectueze o inspectie a amplasamentului, pentru a se asigura detectarea precoce a oricaror defecte, ceea ce poate atenua necesitatea unor reparatii costisitoare sau inlocuire ulterioara. Studiul va furniza, de asemenea, informatii despre amploarea si gravitatea oricaror defecte care necesita o remediere imediata.

Toate aceste verificari trebuie sa fie facute de catre inspectori calificati, experimentati asigurati in mode corespunzator. Un exepert nu va observa numai probleme care necesita reparatii immediate, dar poate observa si eventuale indicii ale unor potentiale defectiuni, cu mult inainte de a se produce, care pot fi apoi adaugate la un program de intretinere si reparare atunci cand este necesar.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul