Criteriul National

Totul despre restaurarea si curatarea fatadelor

Totul despre restaurarea si curatarea fatadelor
februarie 01
22:22 2019

De ce ar trebui sa fie curatate fatadele dar si restaurate cladirile? Primul lucru care ne vine in minte este estetica cladirilor. La urma urmei, o cladire curata arata mult mai bine fata de o cladire murdara. O cladire curata si cu o fatada refacuta ofera publicului o perspectiva mai ospitaliera, si, prin urmare, o perspectiva imobiliara mai atractiva.

Un pas important atunci cand se efectueaza lucrari de restaurare este curatarea cofrajelor. Fara acest pas, nu veti avea o suprafata estetica atunci cand lucrarile se vor finaliza.

Adaugarea placilor de acoperire cu rasini este o metoda de intretinere care nu implica niste costuri excesive, dar in acelasi timp confera un aer contemporan cladirilor. Totusi, acestea necesita un grad ridicat de intretinere, asta pentru a functiona bine in timp.

Conditiile meteo variabile, inclusiv vantul extrem, ploaia si zapada, precum si muschii sau murdaria sunt doar cateva dintre elementele care pot dauna si provoca deteriorarea fatadei unei cladiri.

Pentru a va asigura ca fatada ramane estetic placuta, eficare din punctul de vedere al functionalitatii, este sa fie efectuata o inspectie, intretinere si o curatare bine planificata. Cu placi variind de la cupru, aliaje de cupru, pana la lemn si ciment fibros, toate intr-o gama larga de culori, este de asemenea esential ca intretinerea sa fie potrivita pentru materialul din care este realizata fatada.

Fatadele pot dura o viata daca sunt bine ingrijite, dar daca nu sunt, exista o sansa ca isi vor pierde atractia vizuala si vor incepe sa se deterioreze. De regula este bine sa va indreptati catre profesionisti cand doriti sa curatati sau sa restaurati o fatada a unei cladiri, va va scapa de multe batai de cap. De foarte multe ori, este folosita chiar si sablarea pentru curatare sau chiar restaurare, in special sablarea cu nisip pentru indepartarea straturilor nedorite, sau sablarea cu apa.

Persoana la care apelati pentru aceste procese ar trebui sa va furnizeze un plan de ingrijire ulterioara. Planul trebuie sa contina verificarea placilor/ panourilor, elementelor de fixare, a ancorelor de perete si a anumitor elemente de fixare care s-ar putea desprinde. Ar trebui ca in fiecare an sa se efectueze o inspectie a amplasamentului, pentru a se asigura detectarea precoce a oricaror defecte, ceea ce poate atenua necesitatea unor reparatii costisitoare sau inlocuire ulterioara. Studiul va furniza, de asemenea, informatii despre amploarea si gravitatea oricaror defecte care necesita o remediere imediata.

Toate aceste verificari trebuie sa fie facute de catre inspectori calificati, experimentati asigurati in mode corespunzator. Un exepert nu va observa numai probleme care necesita reparatii immediate, dar poate observa si eventuale indicii ale unor potentiale defectiuni, cu mult inainte de a se produce, care pot fi apoi adaugate la un program de intretinere si reparare atunci cand este necesar.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei