Criteriul National

Totul despre tunderea cainilor cu blana dubla in cea mai cunoscuta frizerie canina in Timisoara

Totul despre tunderea cainilor cu blana dubla in cea mai cunoscuta frizerie canina in Timisoara
august 03
08:06 2020

Cainii cu blana dubla sunt foarte frumosi, dar si foarte pretentiosi din punct de vedere al ingrijirii, asa cum sustin specialistii care isi desfasoara activitatea intr-o renumita frizerie canina Timisoara. Cainii cu blana dubla fac parte din rasa Ciobanesc de Shetland, Pomeranian, Husky, Samoyezi si Golden Retriever si trebuie sa fie dusi cu regularitate la salonul de cosmetica veterinara pentru ca aspectul lor natural si frumos sa fie pastrat, iar mirosul pe care il emana sa fie unul placut.

Cat de des trebuie sa te prezinti cu un caine cu blana dubla la renumita frizerie canina in Timisoara?

Cainele cu blana dubla are un aspect frumos si maiestuos, insa este foarte pretentios din punct de vedere al toaletarii. Cainii cu un singur strat de blana, spre exemplu cei din rasa Pudel, Bichon sau Shih Tzu pot fi tunsi cu regularitate cu masina de tuns sau pur si simplu din foarfeca. Cainii cu blana dubla, in schimb, au un strat de blana superioara care se poate incalci daca nu este tunsa in mod corespunzator si un strat de blana inferioara care poate emana un miros extrem de neplacut pe timp de vara.

Blana dubla, asadar, are doua straturi, cel intern scurt, des si moale si cel extern aspru si mai lung. Blana dubla are nevoie de mai mare ingrijire pentru ca parul mort si murdaria pot sa ramana prinse in stratul interior si emana un miros foarte pregnant. Daca blana dubla nu este toaletata in mod corespunzator, pot aparea iritatii, eczeme si dermatite. Rasele de caini cu blana dubla trebuie nu numai tunse, ci si periate cu regularitate si intr-un mod foarte riguros. Cand vremea incepe sa se incalzeasca si statul de sub par incepe sa se detaseze, smocuri mari vor sta agatate de parul animalelor.

O data ce smocurile sunt indeparatate, aerul va circula prin blana cainelui si il va ajuta sa isi regleze temperatura corporala.

Cainii cu blana dubla tunsi trebuie tinuti departe de razele soarelui sau nu?

Aceasta este o intebare pe care si-o pun stapanii cainilor pe perioada verii. Cainilor le va fi foarte cald daca vor sta in soare, deoarece parul superficial va pastra o temperatura corporala normala, mai ales ca acesti caini nu transpira prin piele ci isi regleaza temperatura corpului gafaind sau prin glandele sudoripare de la nivelul pernutelor. Stapanii care cer ca animalele lor de companie sa fie rase de la piele le impiedica acestora posibilitatea de racire a propriului corp.

De asemenea, parul tuns de la piele poate sa creasca neuniform, existand chiar pericolul de aparitie a unor zone in care parul nu mai creste sau creste doar partea superficiala si nu subparul. Un caine cu blana dubla nu trebuie ras de la piele sau tuns in acest fel decat in cazul in care dezvolta probleme medicale, are nevoie de interventii chirurgicale sau de o ecografie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul