Criteriul National

Traducere dupa SG: „școala va pregăti ROBOȚI pentru corporații”

Traducere dupa SG: „școala va pregăti ROBOȚI pentru corporații”
martie 31
11:34 2017

jj

Dupa trei ani de implicare comunitara, timp in care am organizat zeci de actiuni umanitare si culturale, sperantele mele cele mai mari sunt legate de educatie, scolile in vest sunt un paradis, cei mici au multe activitati artistice si sportive dupa ore, sala de dormit, cantina, multe excursii, in timp ce la noi copiii vin la scoala cu frica – atunci cand scapa de chin, viata buna se compune pentru multi dintre ei din masini luxoase, cumparaturi la mall, excursii exotice, etc. Am intrebat care este viziunea premierului referitor la mult dorita redorma in santate, iar dansul isi incepe raspunsul prin: ,,referitor la lege…” .Este clar ca nu exista nici o viziune si nici o strategie

Afirmatia premierului:”…produsul rezultat din scoala (adica oameni?!) sa fie cat mai aproape de cerinta pietei” mi se pare deja foarte grava. Corporatiile, ofertantii care domina piata muncii, vor niste roboti care-si hranesc atat stomacelele cat si sufletele cu iluzii si „otravuri” capitaliste, vor roboti care produc si care viseaza masini si mall-uri, nu vor oameni care citesc poezii sau merg la teatru. Asa ca arfirmatia premierului as traduce-o in felul urmator: „SCOALA va pregati ROBOTI pentru corporatii si SCLAVI pentru sistem”. Premierul are poate intentiile cele mai bune, dar nu si ministrii potriviti…

Guvernul este cred scutul unui mare birou de contabilitate (anaf, minist finante), al unei sectii mari de politie (ministerul justitiei) si al clasei politice grav neporformante si corupte. Nu mergem in nici o directie cred, ne chinuim sa scapam de coruptie, acesta este un lucru foarte important, dar prea putini se desprind de siajul scandalurilor din aceasta zona, atat comunitatea, cat si presa si cei din administratiile locale si centrale. Problema este ca balciul cu justitia dureaza de multi ani, si se pare ca nu se va incheia curand. Interventia mea, cu generozitatea ziaristilor Romania TV: min 1:07 (-51) VIDEO

afterschool - comparatie

 

 

amenajari in scoali

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo