Criteriul National

Traducere dupa SG: „școala va pregăti ROBOȚI pentru corporații”

Traducere dupa SG: „școala va pregăti ROBOȚI pentru corporații”
martie 31
11:34 2017

jj

Dupa trei ani de implicare comunitara, timp in care am organizat zeci de actiuni umanitare si culturale, sperantele mele cele mai mari sunt legate de educatie, scolile in vest sunt un paradis, cei mici au multe activitati artistice si sportive dupa ore, sala de dormit, cantina, multe excursii, in timp ce la noi copiii vin la scoala cu frica – atunci cand scapa de chin, viata buna se compune pentru multi dintre ei din masini luxoase, cumparaturi la mall, excursii exotice, etc. Am intrebat care este viziunea premierului referitor la mult dorita redorma in santate, iar dansul isi incepe raspunsul prin: ,,referitor la lege…” .Este clar ca nu exista nici o viziune si nici o strategie

Afirmatia premierului:”…produsul rezultat din scoala (adica oameni?!) sa fie cat mai aproape de cerinta pietei” mi se pare deja foarte grava. Corporatiile, ofertantii care domina piata muncii, vor niste roboti care-si hranesc atat stomacelele cat si sufletele cu iluzii si „otravuri” capitaliste, vor roboti care produc si care viseaza masini si mall-uri, nu vor oameni care citesc poezii sau merg la teatru. Asa ca arfirmatia premierului as traduce-o in felul urmator: „SCOALA va pregati ROBOTI pentru corporatii si SCLAVI pentru sistem”. Premierul are poate intentiile cele mai bune, dar nu si ministrii potriviti…

Guvernul este cred scutul unui mare birou de contabilitate (anaf, minist finante), al unei sectii mari de politie (ministerul justitiei) si al clasei politice grav neporformante si corupte. Nu mergem in nici o directie cred, ne chinuim sa scapam de coruptie, acesta este un lucru foarte important, dar prea putini se desprind de siajul scandalurilor din aceasta zona, atat comunitatea, cat si presa si cei din administratiile locale si centrale. Problema este ca balciul cu justitia dureaza de multi ani, si se pare ca nu se va incheia curand. Interventia mea, cu generozitatea ziaristilor Romania TV: min 1:07 (-51) VIDEO

afterschool - comparatie

 

 

amenajari in scoali

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro