Criteriul National

Traducere dupa SG: „școala va pregăti ROBOȚI pentru corporații”

Traducere dupa SG: „școala va pregăti ROBOȚI pentru corporații”
martie 31
11:34 2017

jj

Dupa trei ani de implicare comunitara, timp in care am organizat zeci de actiuni umanitare si culturale, sperantele mele cele mai mari sunt legate de educatie, scolile in vest sunt un paradis, cei mici au multe activitati artistice si sportive dupa ore, sala de dormit, cantina, multe excursii, in timp ce la noi copiii vin la scoala cu frica – atunci cand scapa de chin, viata buna se compune pentru multi dintre ei din masini luxoase, cumparaturi la mall, excursii exotice, etc. Am intrebat care este viziunea premierului referitor la mult dorita redorma in santate, iar dansul isi incepe raspunsul prin: ,,referitor la lege…” .Este clar ca nu exista nici o viziune si nici o strategie

Afirmatia premierului:”…produsul rezultat din scoala (adica oameni?!) sa fie cat mai aproape de cerinta pietei” mi se pare deja foarte grava. Corporatiile, ofertantii care domina piata muncii, vor niste roboti care-si hranesc atat stomacelele cat si sufletele cu iluzii si „otravuri” capitaliste, vor roboti care produc si care viseaza masini si mall-uri, nu vor oameni care citesc poezii sau merg la teatru. Asa ca arfirmatia premierului as traduce-o in felul urmator: „SCOALA va pregati ROBOTI pentru corporatii si SCLAVI pentru sistem”. Premierul are poate intentiile cele mai bune, dar nu si ministrii potriviti…

Guvernul este cred scutul unui mare birou de contabilitate (anaf, minist finante), al unei sectii mari de politie (ministerul justitiei) si al clasei politice grav neporformante si corupte. Nu mergem in nici o directie cred, ne chinuim sa scapam de coruptie, acesta este un lucru foarte important, dar prea putini se desprind de siajul scandalurilor din aceasta zona, atat comunitatea, cat si presa si cei din administratiile locale si centrale. Problema este ca balciul cu justitia dureaza de multi ani, si se pare ca nu se va incheia curand. Interventia mea, cu generozitatea ziaristilor Romania TV: min 1:07 (-51) VIDEO

afterschool - comparatie

 

 

amenajari in scoali

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo