Criteriul National

Tragedia unor suflete din Kenya nu mai sensibilizeaza pe nimeni…

Tragedia unor suflete din Kenya nu mai sensibilizeaza pe nimeni…
aprilie 06
17:15 2015
 Kenya drama
 Crestinii au fost maceleriti ca animalele in Kenya...Pentru ei de ce nu au iesit in strada milioane de oameni ca in cazul Hebdo de la Paris? Am inteles acum atitudinea “lumii libere, democrate si total civilizate”

Cel puțin 147 de persoane, în majoritate studenți, au fost ucise joi în atacul armat împotriva Universității kenyene din Garissa (est) comis de islamiști somalezi shebab, potrivit unui nou bilanț comunicat de Centrul național pentru gestionarea catastrofelor (NDOC), citat de AFP.

„Moartea a 147 de persoane a fost confirmată”, a continuat NDOC pe contul său de Twitter.Cel puțin 79 de persoane au fost rănite, a anunțat Ministerul de Interne care a confirmat, de asemenea, pe contul său de Twitter că „asediul s-a încheiat” la Garissa. Potrivit ministerului, „587 de persoane au fost evacuate” de la universitate.

El nu a precizat dacă acești 500 de studenți figurau printre ostaticii luați de islamiștii shebab sau este vorba despre studenți care s-au ascuns în timpul atacului.

Joi dimineață, în jurul orelor 05.30 (02.30 GMT), un comando islamist a împușcat doi paznici la intrarea în universitate, apoi a deschis focul la întâmplare în interiorul campusului, după care a pătruns în reședința universitară unde locuiau mai multe sute de studenți.

Un purtător de cuvânt la islamiștilor shebab, șeic Ali Mohamud Rage, contactat de AFP, a revendicat atacul în cursul zilei, dând asigurări că membrii comandoului i-au eliberat pe musulmani și i-au reținut ostatici pe ceilalți studenți.

Daca se intampla asa ceva cu zece evrei, sa fie macelariti din cauza credintei religioase, la ora aceasta aveam zi de doliu national in colonia intitulata Romania, sarutam mana stapanilor de la Pentagon sau chiar de la Kremlin, cu lozinci de genul: “Holocaustul si antisemitismul! Nu se poate asa ceva!” Nu ati observat ca aproape intreaga planeta, de la New York si pana in Islanda, urla cat putea de tare in legatura cu moartea celor zece “sfinti martiri”?

Numai ca ,in acel stat african au murit 147 de studenti crestini in Kenya… Ucisi cu sange rece ei se pot alatura marturisitorilor, mucenicilor in Imparatia Cerurilor.

Poate ca ma veti apostrofa si ma veti lua la intrebari dimpreuna cu acel „clasic”-„Ce sa facem acum?”

Pai, daca e sa spunem lucrurilor pe nume, nu ar trebui sa mai informam deloc transparent, nu-i asa, stimabililor?

Ca, de la o vreme pe aceasta platforma online, datorita corectitudinii, transparentei si verticalitatii tuturor celor ce posteaza lumea a inceput sa cunoasca stirile…din toate punctele si unghiurile de vedere. Mai precis, fara sa dam dovada de o publicitate agresiva, am cam inceput sa ne impunem si sa cam deranjam lumea libera, democrata, civilizata, atat de impacata si de inerta la cam aproape orice…

In acest caz terifiant deplang moartea acestor tineri, a acestor copii nevinovati si totodata acestor crestini. Au murit, asta e, se mai intampla si lucruri de acest fel… haideti mai bine sa vedem ce facem cu antisemitismul si holocaustul, cum implementam democratia in colonia noastra, condusa de aproximativ aceiasi „oameni de bine”, ca acum 25 de ani…

 

Sursa foto : http://stirileprotv.ro/

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo