Criteriul National

TRAGEDIE!Bruxelles a resimțit sceptrul terorismului !

TRAGEDIE!Bruxelles a resimțit sceptrul terorismului !
martie 22
18:24 2016

 

Așa intitulatul Stat Islamic şi-a asumat responsabilitatea pentru atacurile de la Bruxelles, prin intermediul agenţiei Amaq.Teroriştii au afirmat că au ales Belgia ca ţintă din cauza afilierii acesteia la coaliţia îndreptată împotriva Statului Islamic.

Bilanţul pe care îl dau atacatorii este de 230 de morţi şi răniţi.

belgia atentat

O imagine suprinsă de camerele de supraveghere ale aeroportului Zaventem, făcută publică din greşeală chiar de către poliţia belgiană este unul dintre primele indicii în cazul atentatorilor kamikaze responsabili de această tragedie!

suspecti

 

Cel puțin 26 persoane au murit în atentatele teroriste de pe aeroportul Zaventem și din stația de metrou Maelbeek, din apropierea instituțiilor europene, potrivit Ministerului Sănătății belgian și operatorului de transport STIB, relatează agențiile de presă.

Europa este arsă de focul din Siria şi din Orientul Mijlociu, se arată într-o declaraţie a grupării şiite libaneze Hezbollah, care face referire la ameninţarea crescută pe care o reprezintă grupurile ultraradicale ‘takfiri’, informează agenția Reuters.

„Focul care arde Europa, în particular, şi lumea în general este acelaşi cu cel pe care unele regimuri l-au aprins în Siria şi alte state din regiune”, se arată în declaraţia Hezbollah, care a condamnat atacurile teroriste de la Bruxelles soldate cu cel puţin 26 de morţi şi 136 de răniţi.

Gruparea şiită  luptă în Siria în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad. În această situație, declarația se referă la grupări jihadiste precum Statul Islamic ca fiind ‘takfiri’ – o denumire arabă cu sens peiorativ folosită pentru a face referire la islamiştii care îi consideră musulmani necredincioşi pe cei care le nu împărtăşesc viziunea despre islam.

După modelul Charlie Hebdo, pe rețelele de socializare au apărut fotografii de solidaritate cu belgienii.

pray  anonymous belgique

Președintele francez, Francois Hollande, a anunțat, marți, după exploziile de la Bruxelles, că toate țările trebuie să acționeze împotriva terorismului.

Totodată, domnia sa a asigurat că Franța a luat toate măsurile de siguranță.

Bursele din Europa au înregistrat un recul.Indicele FTSE 100, care cuprinde cele mai importante o sută de companii listate la bursa de la Londra, a înregistrat o scădere de 0,9% în cadrul tranzacțiilor timpurii, transmite The Week.

Cele mai mari căderi au avut companiile International Consolidated Airlines Group, Easyjet si TUI, care au avut parte de un declin între 3,6% și 4,8%.

 

Sursa foto : AFP, twitter.com

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro