Criteriul National

TRAGEDIE!Bruxelles a resimțit sceptrul terorismului !

TRAGEDIE!Bruxelles a resimțit sceptrul terorismului !
martie 22
18:24 2016

 

Așa intitulatul Stat Islamic şi-a asumat responsabilitatea pentru atacurile de la Bruxelles, prin intermediul agenţiei Amaq.Teroriştii au afirmat că au ales Belgia ca ţintă din cauza afilierii acesteia la coaliţia îndreptată împotriva Statului Islamic.

Bilanţul pe care îl dau atacatorii este de 230 de morţi şi răniţi.

belgia atentat

O imagine suprinsă de camerele de supraveghere ale aeroportului Zaventem, făcută publică din greşeală chiar de către poliţia belgiană este unul dintre primele indicii în cazul atentatorilor kamikaze responsabili de această tragedie!

suspecti

 

Cel puțin 26 persoane au murit în atentatele teroriste de pe aeroportul Zaventem și din stația de metrou Maelbeek, din apropierea instituțiilor europene, potrivit Ministerului Sănătății belgian și operatorului de transport STIB, relatează agențiile de presă.

Europa este arsă de focul din Siria şi din Orientul Mijlociu, se arată într-o declaraţie a grupării şiite libaneze Hezbollah, care face referire la ameninţarea crescută pe care o reprezintă grupurile ultraradicale ‘takfiri’, informează agenția Reuters.

„Focul care arde Europa, în particular, şi lumea în general este acelaşi cu cel pe care unele regimuri l-au aprins în Siria şi alte state din regiune”, se arată în declaraţia Hezbollah, care a condamnat atacurile teroriste de la Bruxelles soldate cu cel puţin 26 de morţi şi 136 de răniţi.

Gruparea şiită  luptă în Siria în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad. În această situație, declarația se referă la grupări jihadiste precum Statul Islamic ca fiind ‘takfiri’ – o denumire arabă cu sens peiorativ folosită pentru a face referire la islamiştii care îi consideră musulmani necredincioşi pe cei care le nu împărtăşesc viziunea despre islam.

După modelul Charlie Hebdo, pe rețelele de socializare au apărut fotografii de solidaritate cu belgienii.

pray  anonymous belgique

Președintele francez, Francois Hollande, a anunțat, marți, după exploziile de la Bruxelles, că toate țările trebuie să acționeze împotriva terorismului.

Totodată, domnia sa a asigurat că Franța a luat toate măsurile de siguranță.

Bursele din Europa au înregistrat un recul.Indicele FTSE 100, care cuprinde cele mai importante o sută de companii listate la bursa de la Londra, a înregistrat o scădere de 0,9% în cadrul tranzacțiilor timpurii, transmite The Week.

Cele mai mari căderi au avut companiile International Consolidated Airlines Group, Easyjet si TUI, care au avut parte de un declin între 3,6% și 4,8%.

 

Sursa foto : AFP, twitter.com

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo