Criteriul National

Trăim conform libertăţii noastre…

Trăim conform libertăţii noastre…
aprilie 06
11:19 2019

libertate
Motto : ” In toate noi avem parerea ce ni se da .”( Nietzsche)

Plutim intr-o mare de pareri, gratie televiziunii si internetului. Despre acelasi lucru gasim mii de pareri , insa cea mai ” originala” ramane parerea noastra.
Sa fie parerea proprie, nemaiauzita si nevazuta pe altundeva ?
Intr-o situatie concreta, fiind intr-o cafenea la o masa, unde se ma afla un barbat trecut de 50 de ani, la un moment dat , acesta a inceput sa emita judecati de valoare privitor la mersul tarii, de la cine provine tot raul s.a. Provocat de oratorul de ocazie, l-am intrebat pe ce se bazeaza cand vorbeste cu atata siguranta . Raspuns : Pe informatiile de la televizor .
Incercand sa-i spun ca ce se spune la televizor este exprimata opinia postului de televiziune, condus de oameni si cu interese multe, s-a blocat si a incheiat dialogul care nu apucase sa inceapa ,astfel : ” Nu stii nimic omule ! Din cauza celor ca dumneta merge rau tara asta ! ”
Cu exemplul real de mai sus, am impartit deja cititorii in doua tabere. Cei multi vor intreba : Daca nu de la televizor, de unde sa luam informatiile despres mersul Tarii si despre ceea ce ni se pregateste de catre guvernanti ?
O sa raspund printr-o intrebare : E obligatoriu ca fiecare om al acestei tari sa se ocupe de politica la nivel national si chiar global ?
A te informa ce se intampla in tara si in lume nu inseamna a face politica. Omul obisnuit- majoritatea de 98 % – facem politica numai la momentul votului, cand prin optiunea noastra dam mandat unor politicieni sa ne conduca destinele.
Iluzia ,intretinuta cu iscusinta, ca ceas de ceas suntem ” conducatorii tarii” , prin parerile exprimate in public, ne indeparteaza de realitatea in care traim si , cand ajungem la momentul votului, ” facem politica” a la sentiment, ca si cum am alege sa mancam cartofi prajiti sau fierti.
Fiecare dintre noi poate exprima o parere utila numai cu privire la realitatile cunoscute nemijlocit, cercetate si traite. Numai cel care crede in ideea lui si face ca aceasta sa fie pusa in actiune cu succes, convinge si pe altii de justetea solutiei, acestia, la randul lor, vor intelege si vor putea sa renunte la parerile avute, bazate pe vorbe si imagini si sa se ralieze parerii probata ca fiind justa.
Suntem destul de inteligenti si dusi in lume pentru a intelege ca la televizor ” joaca doua echipe” , care vor sa castige ” meciul” ( adica alegerile) si , cel mai scurt si sigur drum catre victorie este cel care ajunge si se intoarce de la emotiile omului-alegator. Parerea noastra este de fapta parerea lor, intrata in sensibilitatea noastra prin fereastra televizorului.
489
De ce nu putem sa renuntam la sursa parerilor Lor ? Fiindca am fost setati cu ideea ca in democratie toti participam la conducerea tarii . Da , participam o clipa, respectiv la momentul cand am facut alegerea si am introdus votul in urna. Cei castigatori in alegeri spun repetat : Avem majoritate in Parlament, suntem singurii indreptati de Constitutie si legi sa conducem tara ! Adevar graiesc !!! Cine sa-l inteleaga ?
Am scris cele de mai sus, dupa ce personal m-am lamurit, si cu dorinta de a convinge cat mai multi sa inteleaga cum se conduce Tara in Democratie.
Orgoliosi cum suntem, citim, auzim si vedem pareri diferite , dar ramanem la parearea noastra, adica cea care ni se da in fiecare zi !

Sursa foto : jurnalspiritual.eu,boabedincafea.ro

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 6 Aprilie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul