Criteriul National

Transportă mobila la prețuri avantajoase

Transportă mobila la prețuri avantajoase
decembrie 30
02:34 2020

Anul acesta ne-am mutat într-un apartament nou. În sfârșit, propriul nostru apartament după ani întregi în care am închiriat diverse garsoniere, apartamente, camere. Nimic nu se compară cu sentimentul deplin de a fi la tine acasă, de a mobila și decora cum dorești. Dorința mea arzătoare a fost să am întotdeauna spațiu suficient pentru toate lucrurile, propriul birou și un colțișor liniștit pentru yoga. De-a lungul anilor, profitând și de puterea fizică, am reușit să mă descurc singur cu mutatul mobilei și diverselor lucruri adunate. Apelam la prieteni, ne distram coborând pe scări ori urcând în lift monitoare, cărți, bucăți de mobilier. Era amuzant, iar când mergeam la o bere puteam face haz de necaz. Ba chiar râdeam între noi și ne spuneam că, odată cu trecerea timpului, scade și puterea noastră de a ne muta încontinuu, de a umbla cu lucrurile dintr-o parte în alta.

Vine o vreme când, în ciuda stilului liber de viață, îți dorești să ai locul tău, să te ocupi de serviciu și de câteva pasiuni, să-ți întemeiezi o familie. Alături de iubita mea, în câțiva ani am strâns de sute de ori mai multe lucruri decât aveam înainte. Chiar râdeam cu ea într-o vreme și-i spuneam că nu am atâția prieteni câți ne-ar trebui, ca să putem să ne mutăm cu ușurință, fără să ni se oprească inima coborând zeci de scări. Drept urmare, nu știu cât a fost hazard și cât a fost dorința mea să rămânem în același apartament închiriat. Îmi era frică de cum va fi în momentul mutării și cum ne vom descurca.

Când a venit vremea să ne mutăm în apartamentul nostru, m-am gândit din start la o firmă de mutări. În primul rând, pentru că aveam foarte multe lucruri, destul de fragile, în al doilea rând, pentru că mă părăsise entuziasmul de la 20 de ani. Ca și indiferența. Dacă atunci, bând câte o bere, mai știrbeam colțul vreunui lucru și nu-mi păsa, acum lucrurile se schimbaseră. În privința unor obiecte eram chiar mai atent decât soția mea. Firma de mutări m-a ajutat dintr-o sumedenie de motive și a făcut posibil totul.

Privind rapiditatea și priceperea cu care lucrează angajații, grija pusă în momentul manipulării, mi-am dat seama că ceea ce făceam eu alături de prieteni, în tinerețe, era o cacealma. De la împachetarea lucrurilor, până la încărcare, transport și descărcare, n-am simțit nicio clipă că lucrurile sunt în vreun pericol. Totodată, faptul că poți preda în totalitate responsabilitatea mutării unor specialiștii a fost reconfortant pentru mine, fără să mă împiedice să merg la serviciu.

Lucrurile s-au desfășurat cu rapiditate. Lucrurile au fost împachetate, încărcate și descărcate cu grijă. Astfel încât, mi-am dat seama cât de mult contează un serviciu de tip transport mobila, când ai atâta nevoie și când trebuie să te muți. Dacă îți dorești să te muți și ai multe lucruri de transportat, ia în calcul angajarea unei firme de mutări. Prețurile accesibile și rapiditatea cu care rezolvi problema mutării o fac imbatabilă în raport cu eforturile proprii!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul