Criteriul National

Trateaza timiditatea in 30 de zile

Trateaza timiditatea in 30 de zile
decembrie 13
09:47 2016

O multime de oameni sufera de timiditate. Unii o percep ca fiind o problema foarte grava, care nu ii lasa sa isi desfasoare activitatea de zi cu zi si ii trage in jos, in timp ce altii cunosc timiditatea doar in anumite situatii. Cert este ca, timiditatea este o problema sociala care poate sa fie vindecata cu o doza mare de aer tras in piept si cu inca una de curaj.

In principiu, nu ar trebui sa iti ia mai mult de 30 de zile pentru a scapa de timiditate (vezi detalii), daca respecti un plan bine pus la punct inca de la inceput fara sa te abati de la acesta. Daca o singura data te abati de la el totul este in zadar deoarece asa se alimenteaza timiditatea, prin scuze de la a face diverse lucururi ce tin de socializare.

Fa-ti un plan de schimbare

O parte caracteristica pentru aproape orice persoana timida este inteligenta. Orice timid isi intelege conditia si are inteligenta de a sti, in mod teoretic, care sunt elementele prin care poate scapa de problema. Este bine, asadar, sa iti faci un plan foarte bine structurat cu tot ceea ce trebuie sa faci pentru a scapa de timiditate. IN principiu, planul trebuie sa contina diverse provocari care sa te puna fata in fata cu diverse situatii.

Scoate in evidenta toate situatiile care iti provoaca anxietate

Este bine sa iti notezi pe hartie toate situatiile care iti provoaca anxietate si teama. Fie ca este vorba despre teama de a vorbi in public, despre teama de a intra in vorba cu o persoana de sex opus sau despre teama de a-i cere sefului o marire de salariu, toate aceste situatii trebuie sa fie depasite intr-un fel sau altul.

Dupa ce ti-ai facut lista, este timpul sa te confrunti cu situatiile care iti provoaca aceste probleme si sa iti provoci mintea si trupul sa treaca prin ele.

Imbunatateste relatiile cu cei din jur

Conform site-ului timiditate.ro oamenii timizi sunt oameni solitari. Daca vrei sa scapi de timiditate un lucru extrem de important este acela de a comunica si de a imbunatati relatiile cu cei din jurul tau. Poti sa incepi prin a comunica mai mult cu oamenii pe care ii cunosti foarte bine, cum ar fi familia si prietenii apropiati si poti continua prin a comunica cu oameni pe care nu ii cunosti atat de bine sau pe care nu ii cunosti deloc.

Viziteaza un psiholog

Romanii se tem de ideea de psiholog, deoarece traiesc cu impresia ca doar oamenii cu probleme psihice foarte mari trebuie sa ceara ajutorul unui astfel de specialist. Psihologul isi gaseste locul in viata fiecarui om, insa, deoarece poate ajuta la obtinerea unei gandiri mult mai puternice. Daca vrei sa scapi cat mai repede de timiditate, este bine sa ai la indemana numarul unui specialist, care sa iti ofere sfaturi cat mai bune.

La finalul celor 30 de zile trebuie sa te poti lauda cu mai multi prieteni, trebuie sa poti vorbi in public fara niciun fel de probleme si sa nu mai ai stari de nemultumire in ceea ce te priveste, deoarece nimeni nu este perfect si orice imperfectiune pe care ai poate sa fie un atu, nu un dezavantaj.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo