Criteriul National

Trei animale de companie care au trimis ucigasi in spatele gratiilor

Trei animale de companie care au trimis ucigasi in spatele gratiilor
noiembrie 20
12:41 2017

Animalele de companie sunt pentru iubitorii de animale parte din familie. Drept dovada, astazi in Romania exista firme care ofera transport caini si pisici in Anglia, astfel incat romanii care se muta in Marea Britanie sa poate lua cu ei, in cele mai bune conditii, si animalul de companie, chiar daca acesta este de dimensiuni mai mari si nu poate fi transportat cu avionul sau masina personala.

Dincolo de afectiunea stapanului, animalele de companie au inceput sa primeasca o atentie deosebita si din partea criminalistilor. Desi criminalistica animalelor este un domeniu relativ nou, probele de ADN care s-au potrivit cu sangele animalelor, parul, saliva si excrementele lor au ajutat deja la rezolvarea mai multor omuciderilor. Iata cateva situatii in care animalele de companie au ajutat anchetatorii sa trimita raufacatorii dupa gratii.

Criminal „tradat” de propriul caine

Identitatea unui criminal care a omorat-o pe tanara de 18 ani, Shantay Huntington, din Florida, a fost stabilita dupa patru ani. Fata a fost omorata prin asfixiere in mai 2006. Corpul ei, infasurat intr-un cearsaf si o perdea de dus, legat cu banda adeziva, a fost descoperit intr-o zona impadurita din Loxahatchee, Florida. Ea fusese vazuta ultima data in viata la un kilometru distanta de Miami.

Trei ani mai tarziu, Laboratorul de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii din California a efectuat teste ADN pe baza parului de caine recuperat de pe cearsaful in care fusese invelita fata ucisa. Testul a sugerat ca firele de par provin de la un caine care era frate cu cel detinut de o anume Liliana Toledo. Padurea in care a fost descoperit corpul victimei era chiar pe strada unde locuia Liliana Toledo. Cand a fost interogata de anchetatori, raspunsurile acesteia le-a indreptat anchetatorilor atentia asupra fostului ei cumnat, Guillermo Romero. Acesta avea doi caini din rasa Akita pe care ii alesese dintre mai multi pui pe care ii avea sora Lilianei Toledo. O proba de ADN luata lui Romero a dovedit ca proba se potriveste cu ADN-ul gasit pe perdeaua de dus in care a fost invelit trupul victimei. Romero a fost pus sub acuzare si a pledat vinovat de crima.

Papagalul care si-a „razbunat” stapanul

In ajunul Craciunului lui 2001, Kevin Butler, de 49 de ani, din Pleasant Grove, Texas, a fost legat, batut si apoi injunghiat in propria casa. Acesta a fost gasit mort, iar la locul crimei erau imprastiate pene de pasare. In apropiere a fost descoperit si papagalul acestuia, din specia Cockatoo (de 46 de centimetri), cel care a incercat sa isi apere stapanul, atacandu-l in zbor pe criminal, Daniel Torres, in varsta de 30 de ani. Torres a ucis papagalul injunghiindu-l cu o furculita. Anchetatorii au luat probe ADN de pe ciocul pasarii, unde s-a gasit sange, si acestea a fost similar cu ADN-ul lui Daniel Torres. Confruntat cu dovezi incontestabile, acesta a marturisit ca i-a taiat gatul lui Butler in timp ce sora lui cauta in locuinta obiecte de valoare. Torres a fost gasit vinovat de crima si condamnat la inchisoare pe viata 

Parul unei pisici a deconspirat un asasin

Trupul ciopartit al lui David Guy din Hampshire, Anglia, a fost descoperit, invelit intr-o perdea, in iulie 2012, pe o plaja din Southsea, Anglia. Fire de par provenind de la opt pisici au fost luate de pe perdea pentru analiza de catre anchetatori. In timp ce anchetatorii erau entuziasmati de noile mijloace de verificare incrucisata a ADN-ului din parul animalelor, in Marea Britanie nu exista inca un astfel de sistem in care o instanta sa accepte asemenea probe ca dovezi. Firele de par gasite si mostre din parul pisicii suspectului David Hilder au fost trimise la analiza ADN in California. Testele au dat rezultate. Pentru a-si sustine dovezile, anchetatorii britanici au verificat probe din sangele a 152 de pisici din Anglia. Acesta a fost, in Anglia, inceputul realizarii primei baze de date a ADN-ului de pisici, iar procesul a devenit celebru. Probele ADN ale pisicii criminalului nu au fost singurele dovezi care au condus la condamnarea lui Hilder. De asemenea, politistii au gasit urme de sange al victimei in apartamentul ucigasului. Probele cu ADN-ul pisicilor au sustinut insa pledoaria procurorilor. Hilder, un comerciant de fier vechi, care era vecin si prieten al victimei, a fost condamnat pentru omor si condamnat la inchisoare pe viata, fara posibilitatea de eliberare timp de 12 ani. Pisica victimei traieste si astazi, fiind adoptata de o alta familie.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo