Criteriul National

Trei lucruri de respectat pentru a va pune la adapost de criza economica

Trei lucruri de respectat pentru a va pune la adapost de criza economica
iulie 24
14:02 2020

Numeroasele informatii pe care le aflam permanent cu privire la criza economica, la efectele sale negative, legate de amploarea acesteia, de previziunile mai mult sau mai putin sumbre despre cat va dura, afectand in diferite proportii diverse domenii de activitate si viata noastra, in general, au tendinta de a ne panica si de a ne face sa ne gandim cu ingrijorare la ce va urma.

Indiferent cum va fi si cat va dura aceasta perioada dificila, este bine sa nu ne pierdem cumpatul si sa cautam sa ne punem la adapost de efectele negative ale crizei economice, punand in aplicare solutii simple, pe care le avem la indemana sau pe cele oferite de specialisti, daca situatia noastra financiara o impune, vedeti KRUK Romania.

Fiti mai cumpatati atunci cand mergeti la cumparaturi!

Pentru multi dintre noi shoppingul este un prilej de relaxare, fie ca este vorba despre achizitionarea de articole vestimentare, accesorii, incaltaminte, fie ca este vorba despre obiecte decorative pentru casa, aparatura electrocasnica, gadget-uri sau chiar produse alimentare cumparate in nestire, doar ca urmare a unui impuls de moment. Cand sunteti tentati sa cumparati, ganditi-va bine daca intr-adevar aveti nevoie de acel articol. Veti constata ca in multe situatii este de fapt vorba despre risipa, asa ca limitati-va doar la ce este cu adevarat necesar.

Incercati sa puneti bani deoparte!

Fiind mai cumpatati la cumparaturi, renuntand sau macar rarind  anumite rasfaturi costisitoare, fie ca este vorba despre iesiri frecvente la o cafea sau la masa in oras, sauna, masaj etc, cu siguranta banii destinati acestor activitati isi pot gasi locul intr-un fond de economii, numai bun pentru zile negre si grele, cu speranta, totusi, ca acestea nu vor veni, dar va prinde bine sa fiti pregatiti pentru orice.

Securizati-va pozitia la locul de munca!

Intr-o perioada dificila, ca cea pe care o traversam, ar fi extrem de riscant ca tocmai acum sa va exprimati nemultumirile legate de locul de munca actual, chiar daca acestea sunt justificate. Faceti tot ce va sta in putere sa demonstrati eficienta, seriozitatea si sa castigati increderea si aprecierea angajatorului. Pentru ca nu se stie daca  la un moment dat acesta va fi nevoit sa renunte la cativa dintre angajatii sai si, evident, ii va avea in vizor pe cei care nu coopereaza conform asteptarilor.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul