
Numeroasele informatii pe care le aflam permanent cu privire la criza economica, la efectele sale negative, legate de amploarea acesteia, de previziunile mai mult sau mai putin sumbre despre cat va dura, afectand in diferite proportii diverse domenii de activitate si viata noastra, in general, au tendinta de a ne panica si de a ne face sa ne gandim cu ingrijorare la ce va urma.
Indiferent cum va fi si cat va dura aceasta perioada dificila, este bine sa nu ne pierdem cumpatul si sa cautam sa ne punem la adapost de efectele negative ale crizei economice, punand in aplicare solutii simple, pe care le avem la indemana sau pe cele oferite de specialisti, daca situatia noastra financiara o impune, vedeti KRUK Romania.
Fiti mai cumpatati atunci cand mergeti la cumparaturi!
Pentru multi dintre noi shoppingul este un prilej de relaxare, fie ca este vorba despre achizitionarea de articole vestimentare, accesorii, incaltaminte, fie ca este vorba despre obiecte decorative pentru casa, aparatura electrocasnica, gadget-uri sau chiar produse alimentare cumparate in nestire, doar ca urmare a unui impuls de moment. Cand sunteti tentati sa cumparati, ganditi-va bine daca intr-adevar aveti nevoie de acel articol. Veti constata ca in multe situatii este de fapt vorba despre risipa, asa ca limitati-va doar la ce este cu adevarat necesar.
Incercati sa puneti bani deoparte!
Fiind mai cumpatati la cumparaturi, renuntand sau macar rarind anumite rasfaturi costisitoare, fie ca este vorba despre iesiri frecvente la o cafea sau la masa in oras, sauna, masaj etc, cu siguranta banii destinati acestor activitati isi pot gasi locul intr-un fond de economii, numai bun pentru zile negre si grele, cu speranta, totusi, ca acestea nu vor veni, dar va prinde bine sa fiti pregatiti pentru orice.
Securizati-va pozitia la locul de munca!
Intr-o perioada dificila, ca cea pe care o traversam, ar fi extrem de riscant ca tocmai acum sa va exprimati nemultumirile legate de locul de munca actual, chiar daca acestea sunt justificate. Faceti tot ce va sta in putere sa demonstrati eficienta, seriozitatea si sa castigati increderea si aprecierea angajatorului. Pentru ca nu se stie daca la un moment dat acesta va fi nevoit sa renunte la cativa dintre angajatii sai si, evident, ii va avea in vizor pe cei care nu coopereaza conform asteptarilor.