Criteriul National

Trei noi cutremure, cu magnitudinea între 3,1 şi 3,9 grade, înregistrate în zona Vrancea

Trei noi cutremure, cu magnitudinea între 3,1 şi 3,9 grade, înregistrate în zona Vrancea
martie 15
07:46 2015

Trei cutremure, cu magnitudinea cuprinsă între 3,1 şi 3,9 grade pe scara Richter, au fost înregistrate în zona seismică Vrancea, două dintre ele având epicentrul în judeţul Vrancea, iar unul în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cel mai recent seism a avut loc sâmbătă, la ora 16.34, acesta având o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter, epicentrul cutremurului fiind în judeţul Vrancea.

Oraşele situate în apropierea seismului, care s-a produs la o adâncime de 143 de kilometri, sunt Covasna (31 de kilometri), Târgu Secuiesc (43 de kilometri), Focşani (50 de kilometri), Mărăşeşti (56 de kilometri) şi Râmnicu Sărat (56 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, a avut loc sâmbătă, la ora 6.52, în zona Vrancea, epicentrul acestuia înregistrându-se tot în judeţul Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 140 kilometri. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (40 de kilometri), Focşani (45 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri), Târgu Secuiesc (52 de kilometri), Mărăşeşti (54 de kilometri).

Anterior, vineri, la ora 22.31, un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,9 grade, a fost înregistrat în zona seisimică Vrancea, epicentrul acestuia fiind în judeţul Buzău.

Seismul s-a produs la adâncimea de 118 kilometri şi a avut intensitatea II în zona epicentrală. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (43 de kilometri), Râmnicu Sărat (45 de kilometri), Focşani (52 de kilometri), Buzău (53 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (57 de kilometri).

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo