Criteriul National

Trei pași simpli pentru a ne recupera in mia putin de 24 de ore permisul retinut

Trei pași simpli pentru a ne recupera in mia putin de 24 de ore permisul retinut
august 06
18:46 2016

Cauzele pentru care ni se ridică permisul de conducere sunt multiple. Uneori ni se ridică din motive întemeiate, alteori ca urmare a slabei aprecieri a agentului constatator sau din reaua credință a acestuia. Din acest motiv, legiuitorul i-a lăsat ultimul cuvânt judecătorului, care dacă i se va cere să se pronunțe asupra speței va trebui să o facă.

Până în momentul în care dreptul de contestare a procesului verbal de contraventie expiră, șoferul sancționat poate oricând să își ia inapoi permisul de conducere în mai puțin de 24 de ore, printr-o metodă simplă și absolut legală.

Trei pași simpli pentru a iți recupera permisul de conducere

Pasul 1. În primul rând trebuie contestat procesul verbal de contravenție. Acest lucru se poate face prin întocmirea unei plângeri contravenționale care ulterior trebuie depusă la registratura instanței competente.

Instanța competentă în cazul nostru este judecătoria din circumscripția localității în care este ridicat permisul de conducere. Trebuie însă ținut cont de termenul în care procesul verbal poate fi contestat. Contestarea acestuia se poate face în 15 zile de la semnarea lui sau de la primirea prin poștă.

Plângerii contravenționale îi trebuiesc atașate mai multe documente, cum ar fi copia după actul de identitate, dovada plății taxei judiciare de timbru în valoare de 20 de lei și procesul verbal de contravenție.

Pasul 2. Trebuie mers apoi la arhiva instanței pentru obținerea certificatului de grefă. Acesta atestă faptul că speța se află pe rol și până când judecătorul nu se pronunță asupra ei se presupune că șoferul nu a săvârșit nici o contravenție. E ceva asemănător prezumției de nevinovăție din procesul penal.

Pasul 3. Cu certificatul de grefă trebuie mers apoi la Poliția din raza localității în care a fost ridicat permisul. Aceasta este obligată să îl înapoieze pe loc.

Mențiune. La această procedură trebuie apelat cu mare grijă. Până la o hotărâre definitivă a instanței permisul va rămâne la șofer dacă nu va săvârși o altă contravenție în viitor.

Dacă va pierde procesul, șoferului i se va reține din nou permisul și sancțiunea contravențională își va relua cursul de la momentul ridicării lui de la Poliție cu ajutorul certificatului de grefă. Eventual poate suporta și anumite cheltuieli de judecată. În caz contrar, dacă șoferul câștigă procesul va rămâne cu permisul și va putea cere cheltuieli de judecată.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro