Criteriul National

Trei persoane au fost reţinute după acţiunea de proteste antiguvernamentale din capitala Rusiei, Moscova

Trei persoane au fost reţinute după acţiunea de proteste antiguvernamentale din capitala Rusiei, Moscova
iulie 24
11:57 2017

Aproximativ o mie de oameni au protestat, duminică, la Moscova împotriva măsurilor luate de Guvernul rus privind extinderea controlului asupra mediului online, iar trei manifestanţi au fost reţinuţi.Informaţiile au fost confirmate de agenţiile internaţionale precum Bloomberg sau France 24.

manifestatie

În ultimii ani, autorităţile de la Moscova au impus tot mai multe restricţii în privinţa utilizării internetului, intensficând monitorizarea paginilor web şi a postărilor individuale. În plus, de la 1 ianuarie 2017 toţi furnizorii de internet au fost obligaţi să stocheze datele tuturor utilizatorilor şi să le furnizeze, la cerere, Guvernului.

O altă lege, votată vineri în forul legislativ de la Moscova, interzice utilizarea serviciului VPN şi a altor servicii de mesagerie rapidă precum Telegram.

Protestul s-a desfăşurat în condiţii legale.Acesta a fost organizat de partidul Parnas, aflat în opoziţie. Manifestanţii au avut pancarte inscripţionate cu mesajele ”Nu dictaturii, nu cenzurii” sau ”Jos cu statul poliţienesc”.

Potrivit estimărilor oficiale din partea poliţiei moscovite, la protest au participat 800 de persoane, în fruntea cărora s-a aflat fostul prim-ministru Mihail Kasianov. Jurnaliştii străini aflaţi la Moscova au estimat că la protest au participat între o mie şi o mie cinci sute de persoane.

Trei protestatari au fost arestaţi, între care unul care difuza pliante în favoarea opozantului Aleksei Navalnîi, a indicat organizaţia neguvernamentală rusă OVD-Info, specializată în monitorizarea arestărilor la acţiunile de protest.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro