Criteriul National

Trei persoane au fost reţinute după acţiunea de proteste antiguvernamentale din capitala Rusiei, Moscova

Trei persoane au fost reţinute după acţiunea de proteste antiguvernamentale din capitala Rusiei, Moscova
iulie 24
11:57 2017

Aproximativ o mie de oameni au protestat, duminică, la Moscova împotriva măsurilor luate de Guvernul rus privind extinderea controlului asupra mediului online, iar trei manifestanţi au fost reţinuţi.Informaţiile au fost confirmate de agenţiile internaţionale precum Bloomberg sau France 24.

manifestatie

În ultimii ani, autorităţile de la Moscova au impus tot mai multe restricţii în privinţa utilizării internetului, intensficând monitorizarea paginilor web şi a postărilor individuale. În plus, de la 1 ianuarie 2017 toţi furnizorii de internet au fost obligaţi să stocheze datele tuturor utilizatorilor şi să le furnizeze, la cerere, Guvernului.

O altă lege, votată vineri în forul legislativ de la Moscova, interzice utilizarea serviciului VPN şi a altor servicii de mesagerie rapidă precum Telegram.

Protestul s-a desfăşurat în condiţii legale.Acesta a fost organizat de partidul Parnas, aflat în opoziţie. Manifestanţii au avut pancarte inscripţionate cu mesajele ”Nu dictaturii, nu cenzurii” sau ”Jos cu statul poliţienesc”.

Potrivit estimărilor oficiale din partea poliţiei moscovite, la protest au participat 800 de persoane, în fruntea cărora s-a aflat fostul prim-ministru Mihail Kasianov. Jurnaliştii străini aflaţi la Moscova au estimat că la protest au participat între o mie şi o mie cinci sute de persoane.

Trei protestatari au fost arestaţi, între care unul care difuza pliante în favoarea opozantului Aleksei Navalnîi, a indicat organizaţia neguvernamentală rusă OVD-Info, specializată în monitorizarea arestărilor la acţiunile de protest.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo