Criteriul National

Trei profesori de la Școala Gimnazială Nr. 5 Rm. Vâlcea au participat la un curs de perfecţionare în Cipru

Trei profesori de la Școala Gimnazială Nr. 5 Rm. Vâlcea au participat la un curs de perfecţionare în Cipru
septembrie 02
13:08 2021

Prin Programul Erasmus+ trei profesori de la Școala Gimnazială Nr. 5 Rm. Vâlcea, preocupați de propria perfecționare, au participat în perioada 23 – 30 iulie 2021, în Cipru, la Limassol, la cursul ,,Building a positive learning environment – Construirea unui mediu de învățare pozitiv”.

94b94379-e4f9-44a2-ade1-dbf5901a9b50

Pe parcursul derulării activităților de formare, cadrele didactice din Rm. Vâlcea: Mirela Maier, Camelia Mitan și Mihaela Mărăcine au colaborat cu profesori din Slovacia, Ungaria, Polonia, Bulgaria și Spania în cadrul modulelor: Managementul clasei, Abilități de comunicare, Predare și învățare eficientă, Controlul stresului, Educație multiculturală și interculturală, Gestionarea indisciplinei și a altor probleme comportamentale, având astfel posibilitatea de a cunoaște abordările altor țări în privința acestor teme, precum și de a exersa metode necesare clădirii unui climat motivațional pentru elevi.

6d232e7b-a04b-49b6-bb87-ab1bc90e1d73

În timpul mobilității, aspectele teoretice s-au îmbinat cu cele practice și s-au particularizat cele opt competențe europene, astfel încât să se creeze un mediu prietenos care să valorifice abilitățile copiilor. Participanții au declarat că, de-a lungul programului de formare, cea mai importantă experiență a fost cea în care au simțit că sunt o echipă, indiferent de țara din care veneau și că s-a creat o coeziune a grupului, datorită formatoarei, care i-a încurajat să se exprime liber, fără teama de-a greși.

1b50d0af-f352-4b6c-9509-14bb846508c7

„Această pregătire profesională la nivel european de care au beneficiat cei trei profesori vâlceni a fost posibilă datorită implementării la nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 5 a proiectului „Cei puternici interacționează, nu intimidează”, nr. de referință 2020-1-RO01-KA101-078964, finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+ în cadrul Acțiunii Cheie 1 – Proiecte de mobilitate în domeniul educației școlare, cu scopul de a preveni și de a gestiona eficient situațiile conflictuale care ar putea apărea în unitatea de învățământ”, a declarat Lavinia Giurgiu, manager de proiect.

La rândul său, directorul şcolii, prof Cristian Faitar, a felicitat pe toţi cei implicaţi în proiectul european la Consiliul Profesoral desfăşurat în prima zi a anului şcolar 2021 – 2022 iar în ceea ce priveşte ziua de 13 septembrie a.c., a declarat „Vom fi foarte precauţi în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de protecţie împotriva virusului SARS-CoV 2 motiv pentru care nu vom aglomera curtea şcolii. Festivitatea de deschidere se va ţine doar pentru elevii din clasele pregătitoare şi clasele a-V-a. Ceilalţi elevi vor fi in clase unde vor desfăşura activităţi de organizare.”

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul