Criteriul National

TREZIREA LA REALITATE, DRAGI ROMâNI! -CONTRA-EDITORIAL

iunie 15
17:52 2015

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT! 

Criteriul 777

Motto „Rasadeste Doamne 

    Dragostea si crinul 

    In oborul napadit de ura

    Si asterene peste munti de zgura 

    Linistea iertarea si seninul !”  (Corneliu Coposu, Ruga)

 

Am trecut nepasatori si dezinteresati si de data de 15 iunie…

Candva, in 1990 la ordinul unui vajnic tovaras , inca in viata se dadeau ordine si niste bestii cu un IQ minim au devastat si au parjolit Bucurestiul!

Teribile amintiri pentru cei mai in varsta dintre Dumneavoastra…

Insa, incep sa intreb si eu nevinovat …”oare de ce?”

Ca un arc de cerc, dupa 25 de ani, oare vi se pare c-ar fi normal?

Oare chiar ati inceput sa suferiti de amnezie sau frica si aceasta otrava denumita ignoranta o serviti in doze mici?

N-am venit sa va iau la intrebari!

Dimpotriva am venit sa v-aduc aminte ca si acum, din fosta gasca unii mai tineri si mai plini de ei, cu fete de „combinatori”, cu fete de autentici mercenari ne sfideaza, de acolo, de la „butoanele Puterii”!

Oare cati mai inteleg ce anume se petrece in aceasta tara bantuita inca de acel groaznic blestem al uciderii , in ziua sfanta a Craciunului a unui fost conducator?

Oare cati mai aveti claritatea de a va aduce aminte de acea profetie a unui alt sovietic, a unui partizan „rosu”- Brucan ce ne-a dat un termen de 25 de ani ce se pare ca se prelungeste vazand cu ochii?

Sa-nteleg ca unii dintre Dumneavoastra acceptati totul, ca atare si nu va impotriviti din mai multe motive: slujba, familia, viitorul, ratele la banci etc etc

Insa, pentru cei care inca mai au constiinta treaza, acest contra-editorial se doreste a fi un memento, o borna luminoasa in acest ocean plin de desertaciune si teribile angoase. Sa nu care cumva sa credeti ca , dandu-le satisfactie acestor entitati de intuneric ce nu ne lasa in pace am fi renuntat vreodata la ideea de a ne elibera!

NU EXAGEREZ CU NIMIC CAND SPUN CA razboiul cu „mortaciunile” ce se imbraca in haine „la patru ace” va continua! Zombii acestia dupa cum v-ati dat seama se inrudesc cu urmasii  acelei Iude iubitoare de tradare si de arginti!

Insa, asa sa le ajute Dumnezeu sa nu aibe acel destin biblic…in schimb,sentimentul de instrainare, de pierdere ar trebui sa-l lepadam!

CRITERIUL 888

De multa vreme, de aici , de sub acest loc am prezentat multiplele jafuri, delapidarile fara numar, declaratiile pline de obraznicie, pline de aroganta ale acestor malefici , cu scopul determinant sa VA ARAT si SA-I DEMASC!

Poate ca, cu atat mai mult ar trebui sa ne luati in seama si chiar SA LUATI AMINTE cu ATITUDINEA corespunzatoare!

Va rog, in numele Bunului si Adevaratului Dumnezeu sa va treziti „in suflet si-n simtiri”! Stiu ca sunteti si acum dezamagiti si , pe buna dreptate nu mai aveti forta de a vedea vreo solutie…

Insa, oameni buni, nu e greu sa va folositi instinctul si bunul simt! Romania sta in milioanele de oameni care gindesc si muncesc, si nicidecum in „minoritatea” care ne conduce!

S-a tot scris pe-aici despre indignare, despre revoltă, despre stupefacţie. Despre faptul că Opoziţia, adormită confortabil în propria lene şi nesimţire, nu a avut reacţie, nu a luat atitudine.

Aduceti-vă aminte că nu e prima dată când aşa-numita Opoziţie se evaporă. La fel, mi se pare inutil să mai scriu despre un premier înconjurat de infractori  care nu se găseşte oportun să-şi blameze ministrul ce ne-a catalogat atat de suburban in …”curve” şi „golani!”

Suntem, doar, în ţara condusă de aceşti impostori, aceşti viermi inelaţi.
România de azi seamănă, din păcate, prea mult cu România anilor de după 1989…

Niciodată n-o să uit şi n-o să-i iert pe cei care i-au aţatat si i-au incitat la violenţă contra umanităţii, contra intelectualităţii acelor timpuri…

Amintirea acelora , a tuturor celor ce s-au jertfit- a martirilor , a victimelor, a tururor celor maltrataţi nu cred c-o puteţi scoate din suflet sau din inimă!!! Da, dragilor…E acea Românie a mineriadelor,  în care au murit oameni pentru că purtau ochelari şi barbă. Pentru că erau studenţi şi profesori. România de azi RESPIRA! Nu se predă, nu ar trebui să se lase dusă de nas de o gaşcă pusă pe pradă, fără pic de bun simţ ce ne consideră ca fiind noi lipsiţi de moravuri…

Ar trebui să ne venim in fire…Sa ne rugam ca sa se intample acea minune, acel eveniment care va avea forta de a purifica odata pentru totdeauna acest pamant…

criteriul 111

Si sa nu mai gandim refractar, represiv si sa ne auto-caracterizam a fi asemeni acestor viermi…”o țară plina de hoti și de șmecheri,”!

Daca veti proceda asa, atunci veti ajunge la concluzia ca…la Revoluție oamenii, acei tineri NU AU MURIT DEGEABA!!!

Oare asa si-au dorit ei? Asa si-au dat viata pentru noi?

Ca sa avem LIBERTATE si sa-i oplosim, sa-i crestem,sa-i credem si chiar sa… coabitam cu acesti viermi?

Aceasta ar fi tabloul actual al ecourilor ce strabat, asemeni unei povesti triste România de mai bine de 25 de ani. Singura diferenţă pare a fi aceea că, in loc de gloante si dezinformari acum Sistemul ne „mulţumeste”  cand suntem fara grai, fara opinie si fara orizont – totdeauna pentru o atitudine de înaltă conştiinţă civică…

 

Surse foto : malus-dacus.blogspot.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro