Criteriul National

Triciclete si trotinete, jucarii de sezon pentru copii

Triciclete si trotinete, jucarii de sezon pentru copii
martie 20
09:24 2017

jucarii copii

Primii ani din viata oricarui copil sunt cruciali in formarea si educarea sa; acum copilul invata cum si ce sa vorbeasca, isi descopera aptitudinile, pasiunile, intra intr-o lume tot timpul noua, pe care si-o insuseste asa cum isi doreste.

Jucariile au o importanta foarte mare in dezvoltarea copiilor, fiind primele lucruri cu care au contact si care ii ajuta sa se autodepaseasca, sa deprinda noi cunostinte, sa devina niste copii care cu siguranta vor avea un viitor remarcabil.

Renumitul psiholog E. Erikson definea jocul ca fiind o situatie in care un copil poate trece prin anumite experiente, creandu-si situatii-model si dirijand realitatea prin planificare si experimentare. Jocul ofera oportunitati de auto-exprimare, dominare si dezvoltare intr-un mod propice varstei copilului.

In mod normal, jucăriile pentru copii au un rol terapeutic in acest proces. Daca jocul e considerat limbajul copiilor, atunci jucariile sunt cuvintele lor.

In primii ani din viata, unele dintre cele mai populare jucarii pentru copii sunt tricicletele, inlocuite ulterior de trotinete.

Tricicletele

In prima instanta, copilul percepe tricicleta ca pe o simpla jucarie atractiva, colorata, pe care o poate manevra dupa bunul lui plac si care ii confera acel sentiment de libertate, scapand din incatuseala caruciorului de pana atunci. El este atras in totalitate de acest sentiment de control pe care nu a putut sa il aiba pana in acel moment, fiind dornic sa experimenteze, sa se avante in necunoscut, sa descopere lumea prin propriile lui forte.

In acest moment, tricicleta nu este doar o simpla jucarie pentru copii – este o modalitate perfecta de dezvoltare a simtului echilibrului si a capacitatilor motorii. Pedalele unei triciclete il vor pune pe copil in situatia de a-si coordona singur miscarile picioarelor, iar ghidonul ii va induce senzatia ca el este cel care conduce vehicului, bucuria lui fiind mai mult decat evidenta. In plus, studiile au aratat ca un copil caruia i se cumpara o tricicleta va fi mult mai atras de mersul pe bicicleta in momentul in care va creste, lucru care nu poate fi decat benefic pentru sanatatea lui.

Trotinetele

O trotineta este un mijloc de transport atat pentru copii, cat si pentru adulti! In ultima perioada au aparut atat de multe modele, pentru toate varstele, astfel incat este imposibil sa nu vezi zilnic cateva pe strada. Dar nu este de mirare avand in vedere functionalitatea unei trotinete. Cumparate la varste fragede, aceste jucarii pentru copii ii ajuta pe cei mici sa isi imbunatateasca echilibrul si sa invete sa isi foloseasca greutatea corpului. Trotinetele sunt confectionate din materiale usoare, fiind simplu de transportat de catre orice copil. De asemenea, avand in vedere efortul fizic necesar, putem deduce faptul ca o trotineta stimuleaza sistemul locomotor si deschide usa catre alte beneficii precum explorarea si creativitatea.

Mai mult, trotinetele cresc rezistenta fizica si dezvolta auto-controlul, aceste minunate jucarii pentru copii invatandu-i cum sa isi stapaneasca emotiile in momentul in care sunt pusi in situatia de a lua decizii rapide.

In ansamblu, trotinetele si tricicletele sunt amuzante si le permit copiilor sa isi petreaca timpul intr-un mod util, constructiv. Iar daca va intrebati unde puteti gasi cele mai bune modele, una dintre variante este Toys123, magazin online de jucarii pentru copii. Au preturi accesibile tuturor parintilor, astfel incat toti copiii sa fie fericiti ca pot fi inconjurati de tot ceea ce isi doresc la acea varsta: cat mai multe jucarii pentru copii si cat mai multa joaca!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro