Criteriul National

Triciclete si trotinete, jucarii de sezon pentru copii

Triciclete si trotinete, jucarii de sezon pentru copii
martie 20
09:24 2017

jucarii copii

Primii ani din viata oricarui copil sunt cruciali in formarea si educarea sa; acum copilul invata cum si ce sa vorbeasca, isi descopera aptitudinile, pasiunile, intra intr-o lume tot timpul noua, pe care si-o insuseste asa cum isi doreste.

Jucariile au o importanta foarte mare in dezvoltarea copiilor, fiind primele lucruri cu care au contact si care ii ajuta sa se autodepaseasca, sa deprinda noi cunostinte, sa devina niste copii care cu siguranta vor avea un viitor remarcabil.

Renumitul psiholog E. Erikson definea jocul ca fiind o situatie in care un copil poate trece prin anumite experiente, creandu-si situatii-model si dirijand realitatea prin planificare si experimentare. Jocul ofera oportunitati de auto-exprimare, dominare si dezvoltare intr-un mod propice varstei copilului.

In mod normal, jucăriile pentru copii au un rol terapeutic in acest proces. Daca jocul e considerat limbajul copiilor, atunci jucariile sunt cuvintele lor.

In primii ani din viata, unele dintre cele mai populare jucarii pentru copii sunt tricicletele, inlocuite ulterior de trotinete.

Tricicletele

In prima instanta, copilul percepe tricicleta ca pe o simpla jucarie atractiva, colorata, pe care o poate manevra dupa bunul lui plac si care ii confera acel sentiment de libertate, scapand din incatuseala caruciorului de pana atunci. El este atras in totalitate de acest sentiment de control pe care nu a putut sa il aiba pana in acel moment, fiind dornic sa experimenteze, sa se avante in necunoscut, sa descopere lumea prin propriile lui forte.

In acest moment, tricicleta nu este doar o simpla jucarie pentru copii – este o modalitate perfecta de dezvoltare a simtului echilibrului si a capacitatilor motorii. Pedalele unei triciclete il vor pune pe copil in situatia de a-si coordona singur miscarile picioarelor, iar ghidonul ii va induce senzatia ca el este cel care conduce vehicului, bucuria lui fiind mai mult decat evidenta. In plus, studiile au aratat ca un copil caruia i se cumpara o tricicleta va fi mult mai atras de mersul pe bicicleta in momentul in care va creste, lucru care nu poate fi decat benefic pentru sanatatea lui.

Trotinetele

O trotineta este un mijloc de transport atat pentru copii, cat si pentru adulti! In ultima perioada au aparut atat de multe modele, pentru toate varstele, astfel incat este imposibil sa nu vezi zilnic cateva pe strada. Dar nu este de mirare avand in vedere functionalitatea unei trotinete. Cumparate la varste fragede, aceste jucarii pentru copii ii ajuta pe cei mici sa isi imbunatateasca echilibrul si sa invete sa isi foloseasca greutatea corpului. Trotinetele sunt confectionate din materiale usoare, fiind simplu de transportat de catre orice copil. De asemenea, avand in vedere efortul fizic necesar, putem deduce faptul ca o trotineta stimuleaza sistemul locomotor si deschide usa catre alte beneficii precum explorarea si creativitatea.

Mai mult, trotinetele cresc rezistenta fizica si dezvolta auto-controlul, aceste minunate jucarii pentru copii invatandu-i cum sa isi stapaneasca emotiile in momentul in care sunt pusi in situatia de a lua decizii rapide.

In ansamblu, trotinetele si tricicletele sunt amuzante si le permit copiilor sa isi petreaca timpul intr-un mod util, constructiv. Iar daca va intrebati unde puteti gasi cele mai bune modele, una dintre variante este Toys123, magazin online de jucarii pentru copii. Au preturi accesibile tuturor parintilor, astfel incat toti copiii sa fie fericiti ca pot fi inconjurati de tot ceea ce isi doresc la acea varsta: cat mai multe jucarii pentru copii si cat mai multa joaca!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo