Criteriul National

Triple 9-o recomandare…un film!

Triple 9-o recomandare…un film!
martie 13
09:57 2016

Triple 9 reușește să transmită o poveste a unui grup de poliţişti corupţi şantajaţi de mafia rusească în a comite un jaf imposibil.

t92

 Pentru acest lucru,cei patru pun la cale un „999”, de fapt acesta reprezintă codul poliţiei pentru cazul unui poliţist împuşcat. Lucrurile se complică la maxim atunci când poliţistul care ar fi trebuit să fie sacrificat (Casey Affleck) decide să ia atitudine.

Triple 9 începe abrupt, dar continuă lent și metodic, pentru ca la final să înnoade firele strâns și cu putere, aruncând în aer situația.

O adevărată critică a Sistemului corupt,o pledoarie asupra unei realități în care o mână de oameni colaborează cu mafia rusească, pentru a da diverse lovituri. Dar lucrurile nu sunt predictibile,elemente surpriză apărând atunci când echipa trebuie să găsească o cale sigură de a distrage atenția poliției de la locul în care vor ataca.

Planul ales e tocmai doborârea unui polițist pentru ca alarma 999 să răsune în toate stațiile și toți s-o ia la goană pentru salvarea camaradului.

Echipa de bază e formată din trei oameni, la care se mai adaugă 2 – nucleul este compus din Mike (Chiwetel Ejiofor), Russell (Norman Reedus) și Gabe (Aaron Paul), fratele mai mic al lui Russell, iar ceilalți doi membri suplimentari sunt Marcus (Anthony Mackie) și Franco (Clifton Collins Jr.), doi polițiști corupți. Partea frumoasă a filmului este că nu insistă neapărat doar pe un fir al poveștii, ci urmărește mai multe planuri.

t90

Totul gravitează în jurul dramei lui Mike, care se vede nevoit să-i facă pe plac „cumnatei” sale, soția unui mare mafiot rus, pentru a putea să-și mai vadă copilul. Tot el este șeful operațiunii și el îi ține pe toți legați,într-o frăție.

Scenariul ne îndreaptă atenția și spre cei doi frați Gabe și Russell, a căror legătură va influența crucial desfășurarea intrigii. Aaron Paul mi-a adus aminte de Jessie în anumite momente, deoarece am remarcat faptul că-i plac rolurile de băiat rău, care are totuși și slăbiciunile sale.

Traseul celor doi polițiști corupți merită și el o atenție specială, deoarece calea comună ajunge la o răscruce în momentul în care Marcus primește un partener, pe Chris (Casey Affleck), care-și ia munca în serios și chiar vrea să schimbe ceva în mersul societății. Acum, vigilența devine deviza echipei, pentru că trebuie să se ferească de potențiale riscuri inutile. Deși echipa de jefuitori e foarte tare Casey e cel mai parșiv dintre toți…

În comparație cu Marcus, care simte nevoia de a fi aprobat de alții pentru a se simți valoros, sau Franco, tipul cu sânge rece, gata oricând să omoare pe cineva, Chris nu-și calcă onoarea în picioare pentru nimic și vrea să facă lucrurile ca la carte. Pe cât se poate,unchiul său, detectivul Jeffrey (Woody Harrelson) are o cu totul altă abordare, dar scopurile sunt cam aceleași: să prindă băieții răi, cu ajutorul celui de-al șaselea simț de care se bucură.

t95

John Hillcoat (regizor al The Road și Lawless) este omul care se află la cârma acestui proiect,responsabil pentru suspansul și cadrele neliniștitoare cu urmăriri și împușcături, pentru surprizele și răsturnările de situație, pentru această poveste care este depănată cu furie la început și tot mai lent apoi, pentru ca la final să vă bucure simțurile prin deznodământ.

Filmul a fost adus de InterComFilm în România și rulează în cinematografe din 11 martie.

Sursa foto: http://www.univ-stickers-muraux.fr

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro