Criteriul National

Triple 9-o recomandare…un film!

Triple 9-o recomandare…un film!
martie 13
09:57 2016

Triple 9 reușește să transmită o poveste a unui grup de poliţişti corupţi şantajaţi de mafia rusească în a comite un jaf imposibil.

t92

 Pentru acest lucru,cei patru pun la cale un „999”, de fapt acesta reprezintă codul poliţiei pentru cazul unui poliţist împuşcat. Lucrurile se complică la maxim atunci când poliţistul care ar fi trebuit să fie sacrificat (Casey Affleck) decide să ia atitudine.

Triple 9 începe abrupt, dar continuă lent și metodic, pentru ca la final să înnoade firele strâns și cu putere, aruncând în aer situația.

O adevărată critică a Sistemului corupt,o pledoarie asupra unei realități în care o mână de oameni colaborează cu mafia rusească, pentru a da diverse lovituri. Dar lucrurile nu sunt predictibile,elemente surpriză apărând atunci când echipa trebuie să găsească o cale sigură de a distrage atenția poliției de la locul în care vor ataca.

Planul ales e tocmai doborârea unui polițist pentru ca alarma 999 să răsune în toate stațiile și toți s-o ia la goană pentru salvarea camaradului.

Echipa de bază e formată din trei oameni, la care se mai adaugă 2 – nucleul este compus din Mike (Chiwetel Ejiofor), Russell (Norman Reedus) și Gabe (Aaron Paul), fratele mai mic al lui Russell, iar ceilalți doi membri suplimentari sunt Marcus (Anthony Mackie) și Franco (Clifton Collins Jr.), doi polițiști corupți. Partea frumoasă a filmului este că nu insistă neapărat doar pe un fir al poveștii, ci urmărește mai multe planuri.

t90

Totul gravitează în jurul dramei lui Mike, care se vede nevoit să-i facă pe plac „cumnatei” sale, soția unui mare mafiot rus, pentru a putea să-și mai vadă copilul. Tot el este șeful operațiunii și el îi ține pe toți legați,într-o frăție.

Scenariul ne îndreaptă atenția și spre cei doi frați Gabe și Russell, a căror legătură va influența crucial desfășurarea intrigii. Aaron Paul mi-a adus aminte de Jessie în anumite momente, deoarece am remarcat faptul că-i plac rolurile de băiat rău, care are totuși și slăbiciunile sale.

Traseul celor doi polițiști corupți merită și el o atenție specială, deoarece calea comună ajunge la o răscruce în momentul în care Marcus primește un partener, pe Chris (Casey Affleck), care-și ia munca în serios și chiar vrea să schimbe ceva în mersul societății. Acum, vigilența devine deviza echipei, pentru că trebuie să se ferească de potențiale riscuri inutile. Deși echipa de jefuitori e foarte tare Casey e cel mai parșiv dintre toți…

În comparație cu Marcus, care simte nevoia de a fi aprobat de alții pentru a se simți valoros, sau Franco, tipul cu sânge rece, gata oricând să omoare pe cineva, Chris nu-și calcă onoarea în picioare pentru nimic și vrea să facă lucrurile ca la carte. Pe cât se poate,unchiul său, detectivul Jeffrey (Woody Harrelson) are o cu totul altă abordare, dar scopurile sunt cam aceleași: să prindă băieții răi, cu ajutorul celui de-al șaselea simț de care se bucură.

t95

John Hillcoat (regizor al The Road și Lawless) este omul care se află la cârma acestui proiect,responsabil pentru suspansul și cadrele neliniștitoare cu urmăriri și împușcături, pentru surprizele și răsturnările de situație, pentru această poveste care este depănată cu furie la început și tot mai lent apoi, pentru ca la final să vă bucure simțurile prin deznodământ.

Filmul a fost adus de InterComFilm în România și rulează în cinematografe din 11 martie.

Sursa foto: http://www.univ-stickers-muraux.fr

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo