Criteriul National

TRIST! A trecut la cele vesnice unul dintre cei mai cunoscuti cantareti ai planetei-Ben E. King

mai 01
19:42 2015

 

  Celebrul cantaret american de soul si R&B Ben E. King interpret al unor piese arhicunoscute ca „Stand by Me” a murit la varsta de 76 de ani. Aceasta veste a fost confirmata vineri de catre purtatorul sau de cuvant.

BEN E KING

Ben E. King, pe numele sau real Benjamin Earl Nelson, locuia in New Jersey, unde a decedat joi din cauze naturale, informeaza NBC.

King a avut o serie de hituri cu care a cucerit topurile muzicale in anii 1960 si 1970. Dar niciunul nu a fost la fel de popular ca arhicunoscutul „Stand By Me”.

King s-a nascut in Henderson, Carolina de Nord, pe 28 septembrie 1938, si s-a mutat in Harlem, cand avea noua ani. El s-a alaturat unui grup de doo-wop in 1958, care in cele din urma a ajuns sa fie cunoscut sub numele de The Drifters. Alaturi de ei a cantat piesele „There Goes My Baby” si „Save The Last Dance For Me”.

In 1960, dupa o disputa contractuala, King a parasit grupul si si-a facut un nume de scena demarand cariera solo.

Inafara de „Stand by Me”, Ben E. King a facut celebre si piesele „Spanish Harlem”, „Amor”, „Don’t Play That Song (You Lied) ” sau „Supernatural Thing – Part I”.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Vesnica sa-i fie pomenirea in neam si-n neam! Numele cat si cariera sa or sa ramana marturii pentru generatiile prezente si viitoare  si notorietatea cat si in impactul sau va ramane intiparit in memoria a milioane de persoane!

Sursa foto : https://twitter.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

  1. Daniel Mihai
    Daniel Mihai Author mai 02, 11:15

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Vesnica sa-i fie pomenirea in neam si-n neam! Numele cat si cariera sa or sa ramana marturii pentru generatiile prezente si viitoare si notorietatea cat si in impactul sau va ramane intiparit in memoria a milioane de persoane!

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo