Criteriul National

Trucuri pentru decorarea unei camere mici astfel încât sa pară mai mare

Trucuri pentru decorarea unei camere mici astfel încât sa pară mai mare
septembrie 21
08:53 2021

Orice persoană s-a gândit, probabil, la un moment dat, că una dintre camerele din locuința sa este prea mică. Din fericire, există o mulțime de moduri prin care se poate schimba aspectul camerei, astfel încât aceasta să pară mai mare și mai spațioasă. Chiar dacă funcționalitatea primează, nici designul nu trebuie neglijat. Micile schimbări pot face diferențe considerabile asupra întregului aspect al camerei. Este nevoie doar de puțină creativitate și de disponibilitatea de a face câteva ajustări în ceea ce privește decorul din acea încăpere. Iată câteva sfaturi utile în acest sens!

Culorile deschise au impact asupra aspectului camerei

Culorile deschise oferă un aspect luminos camerei și senzația de spațiu. Se poate alege o combinație de culori neutre în ceea ce privește vopseaua de pe pereți, pardoseala și mobilierul. În plus, se pot monta uși de interior de culoare albă, care se integrează ușor în orice decor. Culorile închise nu reflectă destulă lumină și sunt nepotrivite pentru camerele mici, deoarece le fac să pară și mai înguste. Nuanțele deschise favorizează o atmosferă relaxantă, echilibrată, armonioasă și cel mai important, camera dobândește adâncime.

Lumina naturală oferă senzația de spațiu

În cazul camerelor mici, pentru a oferi senzația de spațiu și pentru a masca dimensiunile reduse, se recomandă renunțarea la draperiile groase și închise la culoare. Pătrunderea luminii naturale va avea un efect pozitiv asupra decorului și camera va părea mai mare fără efort. O cameră puternic luminată va arăta întotdeauna mai mare decât este de fapt, ceea ce reprezintă un avantaj important pentru cei care vor să se bucure de sentimentul de spațiu chiar și în camerele mici.

Ordinea este esențială într-o cameră îngustă

Dacă o cameră este și mică și dezordonată, aceasta va părea chiar mai puțin spațioasă decât este în realitate. Dezordinea poate fi rezolvată prin renunțarea la lucrurile inutile, care nu fac altceva decât să ocupe spațiu și să limiteze mișcarea în încăpere. Pentru a mări spațiul vizual, obiectele aglomerate trebuie să fie așezate într-un mod organizat, pe rafturi, în sertare sau ascunse.

Perdelele transparente permit pătrunderea luminii naturale

Pentru că lumina este un element ce oferă senzație de spațiu, pătrunderea acesteia în încăpere este favorizată de perdelele transparente, din materiale ușoare. Perdelele groase din catifea sau din alte materiale voluminoase îngreunează pătrunderea luminii și implicit dezvăluie dimensiunile reale ale încăperii. De asemenea, se recomandă ca perdelele să fie alese într-o nuanță apropiată cu cea a pereților, astfel încât să nu existe o delimitare evidentă din punct de vedere vizual.

Mobila multifuncțională reprezintă o soluție perfectă pentru încăperile mici

Mobila multifuncțională este ideală pentru camerele în care se dorește economisirea de spațiu sau utilizarea spațiului disponibil într-un mod inteligent. Fie că e vorba de un birou care servește ca spațiu de depozitare și ca suport pentru televizor sau o măsuță de cafea care poate fi și taburet la nevoie, aceste piese de mobilier sunt o soluție practică pentru oricine dorește să își amenajeze camera într-un mod care să ofere senzația de spațiu.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

bossnet

bossnet

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul