Criteriul National

Trucuri si Sfaturi practice pentru o curatenie ca la carte

Trucuri si Sfaturi practice pentru o curatenie ca la carte
noiembrie 05
15:06 2018

In medie, oamenii isi petrec aproximativ 40 de minute pe zi curatandu-si casele. Si, cu exceptia celor care isi gasesc cu adevarat fericirea atunci cand sterg praful sau curata cuptorul, majoritatea si-ar dori sa foloseasca acel timp pentru activitati mai placute.

Iata cum sa iti cureti casa ca o firma de curatenie profesionista, economisind in acelasi timp si timp.

  1. Curatati blenderul cu sapun de vase: curatarea unui blender poate fi o activitate periculoasa, facand slalom printre lamele sale. Vesti bune! Este foarte usor sa il curatati doar prin simpla turnare a apei caldute in recipient, adaugati putin bicarbonat si sapun de vase. Apasati pe buton de cateva ori, clatiti si lasati-l la uscat!
  2. Lustruiti accesoriile de inox ale chiuvetei cu hartie pergament. Chiuveta se numara printre cele mai murdare locuri din casa. Un studiu recent arata ca multe chiuvete, chiar si cele din spitale, sunt pline de bacterii rezistente la medicamente. Dupa ce ati spalat si dezinfectat chiuveta, lustruiti robinetele cu hartia pergament. Veti observa ca ceara din hartie va ajuta la prevenirea petelor de apa, pete care se formeaza de regula pe suprafetele de inox.
  3. Curatati filtrul de cafea cu putin otet. Chiar si aceia dintre noi care folosesc zilnic o cafetiera, probabil ca nu o curata asa cum ar trebui. Rezultatul este, ati ghicit..si mai multe bacterii! O clatire lunara cu otet va scapa de aceasta grija. Pur si simplu umpleti rezervorul cafetierei cu cateva linguri de otet alb amestecat cu apa. Apoi porniti cafetiera la fel ca si atunci cand faceti cafea. Aveti grija ce cantitate de otet folositi. Nu vreti sa folositi prea mult otet, asta pentru ca mirosul va ramane impregnat.
  4. Mentineti un miros placut in masina de spalat cu ajutorul clorului. In timp ce multi dintre noi cred ca masina noastra de spalat are functie de autocuratare, acest lucru este de departe de a fi adevarat. De fapt, un studiu sugereaza ca 60% dintre masinile de spalat testate contin bacterii daunatoare. Din fericire puteti elimina cu usurinta bacteriile din masina voastra de spalat. Tot ce trebuie sa faceti este sa combinati apa fierbinte cu un litru de inalbitor si sa setati masina pe modul dezinfectare.
  5. Spuneti adio mopului traditional. Abandonati mopul traditional in favoarea unuia uscat din microfibra. Cercetarile sugereaza faptul ca mopurile umede tind sa contina atat de multe bacterii incat nu pot fi curatate nici macar cu substante chimice. Mopurile din microfibra de unica folosinta sunt un instrument ideal pentru mentinerea curateniei casei.
  6. Curata capul de dus cu otet. Umpleti o punga pentru sandvisuri cu otet alb si introduceti capul de dus in ea. Sigilati bine punga si legati benzi de cauciuc, lasand capul de dus la inmuiat peste noapte.
  7. Improspatati-va salteaua cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul este un aliat exceptionat in ceea ce priveste limitarea contaminarii cu bacterii a saltelelor. Cel putin o data pe luna, aspirati salteaua si aplicati prin pulverizare o solutie realizata din apa si cateva lingurite de bicarbonat de sodiu.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu