Criteriul National

Trucuri si Sfaturi practice pentru o curatenie ca la carte

Trucuri si Sfaturi practice pentru o curatenie ca la carte
noiembrie 05
15:06 2018

In medie, oamenii isi petrec aproximativ 40 de minute pe zi curatandu-si casele. Si, cu exceptia celor care isi gasesc cu adevarat fericirea atunci cand sterg praful sau curata cuptorul, majoritatea si-ar dori sa foloseasca acel timp pentru activitati mai placute.

Iata cum sa iti cureti casa ca o firma de curatenie profesionista, economisind in acelasi timp si timp.

  1. Curatati blenderul cu sapun de vase: curatarea unui blender poate fi o activitate periculoasa, facand slalom printre lamele sale. Vesti bune! Este foarte usor sa il curatati doar prin simpla turnare a apei caldute in recipient, adaugati putin bicarbonat si sapun de vase. Apasati pe buton de cateva ori, clatiti si lasati-l la uscat!
  2. Lustruiti accesoriile de inox ale chiuvetei cu hartie pergament. Chiuveta se numara printre cele mai murdare locuri din casa. Un studiu recent arata ca multe chiuvete, chiar si cele din spitale, sunt pline de bacterii rezistente la medicamente. Dupa ce ati spalat si dezinfectat chiuveta, lustruiti robinetele cu hartia pergament. Veti observa ca ceara din hartie va ajuta la prevenirea petelor de apa, pete care se formeaza de regula pe suprafetele de inox.
  3. Curatati filtrul de cafea cu putin otet. Chiar si aceia dintre noi care folosesc zilnic o cafetiera, probabil ca nu o curata asa cum ar trebui. Rezultatul este, ati ghicit..si mai multe bacterii! O clatire lunara cu otet va scapa de aceasta grija. Pur si simplu umpleti rezervorul cafetierei cu cateva linguri de otet alb amestecat cu apa. Apoi porniti cafetiera la fel ca si atunci cand faceti cafea. Aveti grija ce cantitate de otet folositi. Nu vreti sa folositi prea mult otet, asta pentru ca mirosul va ramane impregnat.
  4. Mentineti un miros placut in masina de spalat cu ajutorul clorului. In timp ce multi dintre noi cred ca masina noastra de spalat are functie de autocuratare, acest lucru este de departe de a fi adevarat. De fapt, un studiu sugereaza ca 60% dintre masinile de spalat testate contin bacterii daunatoare. Din fericire puteti elimina cu usurinta bacteriile din masina voastra de spalat. Tot ce trebuie sa faceti este sa combinati apa fierbinte cu un litru de inalbitor si sa setati masina pe modul dezinfectare.
  5. Spuneti adio mopului traditional. Abandonati mopul traditional in favoarea unuia uscat din microfibra. Cercetarile sugereaza faptul ca mopurile umede tind sa contina atat de multe bacterii incat nu pot fi curatate nici macar cu substante chimice. Mopurile din microfibra de unica folosinta sunt un instrument ideal pentru mentinerea curateniei casei.
  6. Curata capul de dus cu otet. Umpleti o punga pentru sandvisuri cu otet alb si introduceti capul de dus in ea. Sigilati bine punga si legati benzi de cauciuc, lasand capul de dus la inmuiat peste noapte.
  7. Improspatati-va salteaua cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul este un aliat exceptionat in ceea ce priveste limitarea contaminarii cu bacterii a saltelelor. Cel putin o data pe luna, aspirati salteaua si aplicati prin pulverizare o solutie realizata din apa si cateva lingurite de bicarbonat de sodiu.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei