Criteriul National

Trump, amendat cu 10.000 de dolari pe zi, atât timp cât nu cooperează într-o anchetă fiscală împotriva Trump Organization

Trump, amendat cu 10.000 de dolari pe zi, atât timp cât nu cooperează într-o anchetă fiscală împotriva Trump Organization
aprilie 25
22:03 2022

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost condamnat luni, de către un judecător din New York, la plata a 10.000 de dolari pe zi, atât timp cât refuză să furnizeze documente contabile şi fiscale în cadrul unei anchete în civil împotriva Trump Organization, relatează AFP, potrivit News.ro.

Donald TrumpFoto: Facebook/ Truth Social

”Aceasta este o victorie majoră. Un tribunal s-a pronunţat în favoarea noastră şi l-a condamnat pe Donald Trump cu privire la obstrucţionare”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter procurorul general al statului New York, aleasa democrată Letitia James.

”Donald Trump trebuie să plătească 10.000 de dolari pe zi, în fiecare zi în care continuă să sfideze ordinul curţii de a preda documente biroului meu”, îşi exprimă satisfacţia procurorul general, care continuă de ani de zile o anchetă cu privire la eventuale fraude în practicile fiscale ale Trump Organization.

La 17 februarie, Letitia James a obţinut de la un judecător newyorkez un ordin prin care miliardarul republican, fiul său Donald Jr. şi fiica sa Ivanka să fie audiaţi sub jurământ în cadrul acestei anchete.

Familia Trump a făcut apel împotriva acestei hotărâri.

Însă tribunalul a cerut, înainte de 31 martie, o serie de documente contabile şi fiscale privind Trump Organization.

În urma lipsei oricărui răspuns, Letitia James a atacat la Curtea Supremăa statului New York şi a cerut ca Trump să fie găsit vinovat de ”obstrucţionare prin refuzul său de a se conforma unui ordonanţe a unui tribunal”.

Procurorul general al New Yorkului suspectează Trump Organization de faptul că a supraestmat ”în mod fraudulos” valoarea unor proprietăţi imobiliare atunci când a cerut împrumuturi bancare şi că le-a subestimat la fisc, cu scopul de a plăti impozite mai mici.

În paralel cu această anchetă în civil, o anchetă penală, distrinctă, a fost deschisă la Manhattan cu privire la posibile fraude financiare în cadrul grupului lui Trump.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul