Criteriul National

Trump: Kim Jong-un a expus trupul decapitat al unchiului său pentru liderii nord-coreeni – International

Trump: Kim Jong-un a expus trupul decapitat al unchiului său pentru liderii nord-coreeni – International
septembrie 11
15:03 2020
Trupul decapitat al unchiului lui Kim Jong-un a fost expus pentru a fi văzut de către oficialii nord-coreeni, i-a declarat Donald Trump jurnalistului Bob Woodward pentru cartea sa despre președintele american, relatează AFP și Barrons.

Jang Song Thaek, unchiul prin alianță al liderului nord-coreean și un personaj proeminent al regimului, a fost executat pentru trădare și corupție în 2013 în ceea ce analiștii au catalogat ca fiind o epurare nemiloasă din partea lui Kim Jong-un.

„Kim îmi spune totul. Mi-a spus totul”, i-a declarat Trump lui Bob Woodward, potrivit cărții „Furie” în curs de apariție, președintele american precizând că „și-a ucis unchiul și i-a pus trupul pe scări” făcând referire la o clădire folosită de oficiali înalți de la Phenian.

„Iar capul i-a fost tăiat, stând la piept”, a adăugat Trump.

Coreea de Nord nu a anunțat niciodată în mod oficial cum a fost executat Jang deși mai multe surse au relatat că acesta a fost ucis cu un tun antiaerian.

Relatarea lui Trump, aparent menită a demonstra relația apropiată pe care o are cu liderul nord-coreean, este prima mențiune a execuției prin decapitare venită din partea unui oficial înalt.

Negocierile dintre Phenian și Washington privind ridicarea sancțiunilor și denuclearizarea sunt în impas după eșecul summitului de la Hanoi. Oficialii nord-coreeni au declarat că s-au oferit să „dezmembreze toate instalațiile nucleare din zona Yongbyon” dar analiștii au subliniat că Phenianul are și alte locații de producție a armelor nucleare.

Potrivit cărții lui Bob Woodward, Trump a cerut renunțarea la cinci situri nucleare.

„Ascultă, una nu ajută, două nu ajută și trei nu ajută și patru nu ajută. Cinci ajută”, i-a declarat președintele american jurnalistului de investigație.

Kim ar fi contracarat că situl de la Yongbyon ar fi cel mai mare, Trump răspunzând că „e și cel mai vechi” însă liderul nord-coreean nu a fost dispus să ofere concesii suplimentare.

„Nu ești pregătit să ajungem la o înțelegere. Trebuie să plec”, a declarat Trump, potrivit cărții lui Bob Woodward.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul