Criteriul National

Tu 19:00 CRSC – invitație „Intr-un bazar sentimental”

Tu 19:00 CRSC – invitație „Intr-un bazar sentimental”
octombrie 13
20:39 2017

ggg

Marti 17 octombrie ora 19:00  la Centrul Rus de Stiinta si Cultura – Bd. Lascar Catargiu nr. 50   tel 031 425 44 86

Alături de manifestările Cenaclului Flacăra, pe direcţia ”Rezistenţei prin Cultură” au existat înainte de 1989, pentru cine îşi aduce bine aminte, minunatele Gale de Muzică şi Poezie iniţiate de marii nostri artişti Ion Caramitru şi Dan Grigore. O binevenită reeditare a acestor Gale- formatul „Într-un Bazar sentimental” (titlu dupa poemul lui I. Minulescu)- îmbină într-un concept -spectacol , versuri şi piese muzicale pentru pian din creaţiile poeţilor şi compozitorilor universali ruşi şi români. Radu Niculescu – actor şi Andreea Bratu – pianista propun un periplu stilistic care va creşte în intensitate emoţională de la piesă la piesă, asezonat cu interesante informaţii privind aspecte mai puţin cunoscute din vieţile creatorilor pe care îi interpretează. Intrare liberă. Spectacolul este o reeditare a unui eveniment similar ce a avut lor la Constanta.

Alte informatii:
– titlul spectacolului il da poemul simbolist al poetului Ion Minulescu (Intr-un Bazar Sentimental… se incheie cu Epilog Sentimental);
– poezia rusa romantica si simbolista a poetilor Alexandr Puskin; Serghei Esenin, Alexandr Blok, Anna Ahmatova, Vladimir Mayakovsky alaturi de ilustrarile muzicale post-romantice (Alexandr Skriabin, Serghei Rachmaninoff, Vladimir N. Drozdoff) si neoclasice ( George Enescu) ;
– cu sprijinul The Drozdoff Society (USA) avem deosebita onoare de a prezenta, direct din manuscris cateva lucrari (in curs de publicare) recent redescoperite ale compozitorului si pianistului Vladimir N. Drozdoff care alaturi de compozitorii Nikolai Medtner, Alexandr Gretchaninoff, Serghei Rachmaninoff si mare parte din intelighentia rusa a inceputului de secol XX, au luat calea exilului in 1918. In cadrul spectacolului, piesa ‘’Snow Lullaby’’ scrisa de Vladimir N. Drozdoff va fi interpretata de Andreea Bratu in prima auditie mondiala.
Intrare liberă – rezervare nominală a locurilor în sală, telefonic tel 031 425 44 86  - event fb

18814354_1461910077207069_7768277425341648614_n 18814674_1461910073873736_6286301727395522541_o

PARTENERI:

parteneri

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu