Criteriul National

Tu 19:00 CRSC – invitație „Intr-un bazar sentimental”

Tu 19:00 CRSC – invitație „Intr-un bazar sentimental”
octombrie 13
20:39 2017

ggg

Marti 17 octombrie ora 19:00  la Centrul Rus de Stiinta si Cultura – Bd. Lascar Catargiu nr. 50   tel 031 425 44 86

Alături de manifestările Cenaclului Flacăra, pe direcţia ”Rezistenţei prin Cultură” au existat înainte de 1989, pentru cine îşi aduce bine aminte, minunatele Gale de Muzică şi Poezie iniţiate de marii nostri artişti Ion Caramitru şi Dan Grigore. O binevenită reeditare a acestor Gale- formatul „Într-un Bazar sentimental” (titlu dupa poemul lui I. Minulescu)- îmbină într-un concept -spectacol , versuri şi piese muzicale pentru pian din creaţiile poeţilor şi compozitorilor universali ruşi şi români. Radu Niculescu – actor şi Andreea Bratu – pianista propun un periplu stilistic care va creşte în intensitate emoţională de la piesă la piesă, asezonat cu interesante informaţii privind aspecte mai puţin cunoscute din vieţile creatorilor pe care îi interpretează. Intrare liberă. Spectacolul este o reeditare a unui eveniment similar ce a avut lor la Constanta.

Alte informatii:
– titlul spectacolului il da poemul simbolist al poetului Ion Minulescu (Intr-un Bazar Sentimental… se incheie cu Epilog Sentimental);
– poezia rusa romantica si simbolista a poetilor Alexandr Puskin; Serghei Esenin, Alexandr Blok, Anna Ahmatova, Vladimir Mayakovsky alaturi de ilustrarile muzicale post-romantice (Alexandr Skriabin, Serghei Rachmaninoff, Vladimir N. Drozdoff) si neoclasice ( George Enescu) ;
– cu sprijinul The Drozdoff Society (USA) avem deosebita onoare de a prezenta, direct din manuscris cateva lucrari (in curs de publicare) recent redescoperite ale compozitorului si pianistului Vladimir N. Drozdoff care alaturi de compozitorii Nikolai Medtner, Alexandr Gretchaninoff, Serghei Rachmaninoff si mare parte din intelighentia rusa a inceputului de secol XX, au luat calea exilului in 1918. In cadrul spectacolului, piesa ‘’Snow Lullaby’’ scrisa de Vladimir N. Drozdoff va fi interpretata de Andreea Bratu in prima auditie mondiala.
Intrare liberă – rezervare nominală a locurilor în sală, telefonic tel 031 425 44 86  - event fb

18814354_1461910077207069_7768277425341648614_n 18814674_1461910073873736_6286301727395522541_o

PARTENERI:

parteneri

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo