Criteriul National

Turneul de la Shenzhen are o nouă campioană din România-Monica Niculescu!

Turneul de la Shenzhen are o nouă campioană din România-Monica Niculescu!
ianuarie 09
20:50 2016

 

Ediţia din 2016 a probei de dublu a fost câştigată sâmbătă de Monica Niculescu şi Vania King (SUA), la fix un an după ce Simona Halep triumfa la simplu şi la doi ani distanţă de performanţa obţinută în 2014 tot de Monica Niculescu, campioană la dublu alături de Klara Zakopalova (Cehia).

Niculescu Monica

Monica Niculescu şi Vania King au mai făcut echipă în circuitul feminin în anii 2009, 2012 şi 2013. Ele s-au reunit din nou la începutul anului 2016, iar decizia lor s-a dovedit extrem de inspirată! Monica a câştigat sâmbătă, împreună cu Vania titlul de dublu de la Shenzhen (China), impunându-se clar în faţa favoritelor principale ale competiţiei, chinezoaicele Saisai Zheng şi Fan-Yi Xu. Perechea Niculescu/King, care nu a fost nici măcar pe lista capilor de serie, din cauza clasamentului slab al americancei (258 WTA), a tranşa finala contra echipei Zheng/Xu într-o oră şi 10 minute, cu scorul de 6-1, 6-4! Niculescu şi King nu au avut nici cea mai mică emoţie pentru victorie, fiind conduse în doar două momente ale setului secund, la 0-1 şi 1-2.

Pentru Monica Niculescu, ocupanta locului 28 WTA la dublu şi 39 WTA la simplu, este al cincilea titlu de dublu câştigat în carieră, după a 17-a finală jucată. Sportiva în vârstă de 28 de ani mai are în palmares trofeele de la Budapesta 2009 (alături de Alisa Kleybanova), Hobart 2012 (alături de Irina Begu), Shenzhen 2014 (alături de Klara Zakopalova) şi Hobart 2014 (alături de Klara Zakopalova). Graţie succesului din Shenzhen, Monica Niculescu şi Vania King vor primi 280 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 17.724 de dolari.

Sursa foto : www.click.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo