Criteriul National

Twitter mareste alocatiile copiilor!

Twitter mareste alocatiile copiilor!
martie 19
13:41 2015

Alina Gorghiu: „Ii cer lui Victor Ponta ca, dupa ce a dublat alocatiile pe Twitter, sa o faca si in viata reala”

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ii cere premierului Ponta ca, dupa ce a dublat deja alocatiile copiilor, pe Twitter, sa o faca si in viata reala.

Gorghiu a aratat ca i se pare ”de toata jena” schimbul de replici pe care premierul Ponta l-a facut, zilele acestea, pe tema maririi alocatiilor copiilor”.

Parca se reia intreaga campanie de minciuni din campania electorala din noiembrie, 2014, atunci era vorba de pensii, acum de alocatii. Vreau sa le spun tuturor, si sa inteleaga toti pesedistii, de la Ponta in jos, faptul ca in Romania, alocatia pentru copii nu a mai fost actualizata de sapte ani de zile si se situeaza sub media europeana, care este la 100 de euro”, a precizat Alina Gorghiu.

Ea a dat si exemple privind cuantumul alocatiei in tari europene, aratand ca in Italia, aceasta ajunge la 122 euro, iar in Ungaria, tara ex-comunista, este de 63 de euro, lunar, si de 101 euro, pentru copii cu dizabilitati. Ea a mai spus ca si Bulgaria are alocatia pentru copii mai mare, ajungand la 13 euro, desi salariul, la bulgari, este mai mare ca in Romania. ”Cei 42 de lei alocati copiilor din Romania inseamna mai putin de zece euro. Ponta spunea ca nu exista alocatie sub 84 de lei. Nu mai vreau sa fac demonstratii, dar ma obliga premierul”, a declarat Alina Gorghiu, aratand un fluturas cu alocatia in cuantum de 42 de lei.

”Ideea este ca alocatia, in Romania nu e corelata nici un inflatia, nici cu puterea de cumparare si nici cu cosul zilnic, si mai ales cu necesitatile unui copil la hrana, intretinere si studiu si evident ca avem cel mai mic raport alocatie /salariu din UE, valoarea alocatiei insemnand doar 4% din salariul minim”, a mai afirmat Gorghiu.

Ea i-a transmis premierului Victor Ponta ca, daca deja a marit ”pe Twitter alocatiile, de alaltaieri, il roaga sa faca acest lucru si in viata reala”.

Premierul Victor Ponta si liderul PNL Alina Gorghiu au avut, marti, un schimb de replici prin intermediul retelelor de socializare pe tema alocatiei pentru copii, Gorghiu acuzand o „informatie falsa aruncata de dl Ponta in spatiul public” dupa ce acesta a scris ca ea „nu stie ca s-a dublat la 84″.

sursa: Protv

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo