Criteriul National

Twitter mareste alocatiile copiilor!

Twitter mareste alocatiile copiilor!
martie 19
13:41 2015

Alina Gorghiu: „Ii cer lui Victor Ponta ca, dupa ce a dublat alocatiile pe Twitter, sa o faca si in viata reala”

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ii cere premierului Ponta ca, dupa ce a dublat deja alocatiile copiilor, pe Twitter, sa o faca si in viata reala.

Gorghiu a aratat ca i se pare ”de toata jena” schimbul de replici pe care premierul Ponta l-a facut, zilele acestea, pe tema maririi alocatiilor copiilor”.

Parca se reia intreaga campanie de minciuni din campania electorala din noiembrie, 2014, atunci era vorba de pensii, acum de alocatii. Vreau sa le spun tuturor, si sa inteleaga toti pesedistii, de la Ponta in jos, faptul ca in Romania, alocatia pentru copii nu a mai fost actualizata de sapte ani de zile si se situeaza sub media europeana, care este la 100 de euro”, a precizat Alina Gorghiu.

Ea a dat si exemple privind cuantumul alocatiei in tari europene, aratand ca in Italia, aceasta ajunge la 122 euro, iar in Ungaria, tara ex-comunista, este de 63 de euro, lunar, si de 101 euro, pentru copii cu dizabilitati. Ea a mai spus ca si Bulgaria are alocatia pentru copii mai mare, ajungand la 13 euro, desi salariul, la bulgari, este mai mare ca in Romania. ”Cei 42 de lei alocati copiilor din Romania inseamna mai putin de zece euro. Ponta spunea ca nu exista alocatie sub 84 de lei. Nu mai vreau sa fac demonstratii, dar ma obliga premierul”, a declarat Alina Gorghiu, aratand un fluturas cu alocatia in cuantum de 42 de lei.

”Ideea este ca alocatia, in Romania nu e corelata nici un inflatia, nici cu puterea de cumparare si nici cu cosul zilnic, si mai ales cu necesitatile unui copil la hrana, intretinere si studiu si evident ca avem cel mai mic raport alocatie /salariu din UE, valoarea alocatiei insemnand doar 4% din salariul minim”, a mai afirmat Gorghiu.

Ea i-a transmis premierului Victor Ponta ca, daca deja a marit ”pe Twitter alocatiile, de alaltaieri, il roaga sa faca acest lucru si in viata reala”.

Premierul Victor Ponta si liderul PNL Alina Gorghiu au avut, marti, un schimb de replici prin intermediul retelelor de socializare pe tema alocatiei pentru copii, Gorghiu acuzand o „informatie falsa aruncata de dl Ponta in spatiul public” dupa ce acesta a scris ca ea „nu stie ca s-a dublat la 84″.

sursa: Protv

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo