Criteriul National

Twitter mareste alocatiile copiilor!

Twitter mareste alocatiile copiilor!
martie 19
13:41 2015

Alina Gorghiu: „Ii cer lui Victor Ponta ca, dupa ce a dublat alocatiile pe Twitter, sa o faca si in viata reala”

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ii cere premierului Ponta ca, dupa ce a dublat deja alocatiile copiilor, pe Twitter, sa o faca si in viata reala.

Gorghiu a aratat ca i se pare ”de toata jena” schimbul de replici pe care premierul Ponta l-a facut, zilele acestea, pe tema maririi alocatiilor copiilor”.

Parca se reia intreaga campanie de minciuni din campania electorala din noiembrie, 2014, atunci era vorba de pensii, acum de alocatii. Vreau sa le spun tuturor, si sa inteleaga toti pesedistii, de la Ponta in jos, faptul ca in Romania, alocatia pentru copii nu a mai fost actualizata de sapte ani de zile si se situeaza sub media europeana, care este la 100 de euro”, a precizat Alina Gorghiu.

Ea a dat si exemple privind cuantumul alocatiei in tari europene, aratand ca in Italia, aceasta ajunge la 122 euro, iar in Ungaria, tara ex-comunista, este de 63 de euro, lunar, si de 101 euro, pentru copii cu dizabilitati. Ea a mai spus ca si Bulgaria are alocatia pentru copii mai mare, ajungand la 13 euro, desi salariul, la bulgari, este mai mare ca in Romania. ”Cei 42 de lei alocati copiilor din Romania inseamna mai putin de zece euro. Ponta spunea ca nu exista alocatie sub 84 de lei. Nu mai vreau sa fac demonstratii, dar ma obliga premierul”, a declarat Alina Gorghiu, aratand un fluturas cu alocatia in cuantum de 42 de lei.

”Ideea este ca alocatia, in Romania nu e corelata nici un inflatia, nici cu puterea de cumparare si nici cu cosul zilnic, si mai ales cu necesitatile unui copil la hrana, intretinere si studiu si evident ca avem cel mai mic raport alocatie /salariu din UE, valoarea alocatiei insemnand doar 4% din salariul minim”, a mai afirmat Gorghiu.

Ea i-a transmis premierului Victor Ponta ca, daca deja a marit ”pe Twitter alocatiile, de alaltaieri, il roaga sa faca acest lucru si in viata reala”.

Premierul Victor Ponta si liderul PNL Alina Gorghiu au avut, marti, un schimb de replici prin intermediul retelelor de socializare pe tema alocatiei pentru copii, Gorghiu acuzand o „informatie falsa aruncata de dl Ponta in spatiul public” dupa ce acesta a scris ca ea „nu stie ca s-a dublat la 84″.

sursa: Protv

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu