Criteriul National

U.K este gata de a declanşa oficializarea Brexitului

U.K este gata de a declanşa oficializarea Brexitului
martie 11
10:47 2017

Theresa May- şefa guvernului britranic- ar putea iniţia Brexit-ul chiar de săptămâna viitoare, mai devreme decât era aşteptat. Cu acest punct de vedere prestigiosul cotidian britanic The Telegraph care a explicat succint viitorul proces.

br

Acest lucru este întărit şi de anumite declaraţii  le unor lideri europeni care arătat că sunt deja preocupaţi şi fa deja pregătiri pentru a oficializa acest eveniment.Miniștrii s-au arătat tot mai încrezători că Articolul 50 ar putea fi clarificat atât în Camera Lorzilor după ziua de luni 13  Martie.Trecerea rapidă a legislației ar crea cadrul optim şi totodată ar netezi calea pentru declanșarea negocierilor a ceea ce reprezintă Brexit-ul şi în Camera Comunelor .

Viitoarea decizie o va ajuta doamna pentru a ratifica ceea ce poporul englez a votat în cadrul referendumului de anul trecut. Se aşteaptă astfel ca oficialii din Downing Street să declare că intrarea în vigoare a articolului 50,care marchează procedural începutul ieşirii din blocul comunitar.

Este binecunoscut şi alt amănunt conform căruia conducerea guvernului de la Londra este supusă unor presiuni chiar din partea colegilor conservatori ce doresc să urgenteze declanşarea procesului care va dura doi ani.

 

Donald Tusk-liderul Consiliului European- a declarat că liderii UE sunt pregătiți să răspundă în termen de 48 de ore de la viitorul anunţ oficial al declanşării Brexitului.

Ca exemplu, Angela Merkel cancelarul german  a confirmat că, dacă doamna mai invocă articolul 50 săptămâna viitoare va cere o „reuniune extraordinară” a celor 27 de membri rămași ai UE.

Ce reprezintă  articolul 50?

Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona conferă oricărui membru al UE dreptul să renunțe unilateral și se descrie procedura pentru a face acest lucru.În trecut nu a existat nici o modalitate de a părăsi legal UE înainte de semnarea Tratatului din 2007. Ea va da țării – în speţă U.K- doi ani pentru a negocia un acord de ieșire. Odată ce va fi pus în practică, nu poate fi oprit decât prin acordul unanim al tuturor statelor membre. De asemenea, articolul acesta garantează că orice afacere trebuie sa fie aprobateăde o „majoritate calificată” a statelor membre ale Uniunii Europene și poate fi respinsă de Parlamentul European.

În luna noiembrie 2016, Înalta Curte a decis fără echivoc faptul că Guvernul nu poate declanșa articolul 50, fără ca parlamentarii să fi  votat în această privință. După cum se ştie, Curtea Supremă a confirmat hotărârea în luna ianuariea acestui an.

Rămânede urmărit şi alte aspecte importante. Unul dintre acestea ar fi legat de garantarea drepturilor migranților UE care trăiesc în Marea Britanie,acolo unde for decizional îl are Parlamentul, deoarece „votul semnificativ” în această situaţie va defini politica internă dar şi internaţională de acum înainte.Tot în ceea ce privește imigrația, după toate estimările şi cifele oficiale, cei mai mulți dintre străinii sosiți în Marea Britanie sunt din afara Uniunii Europene. În acest caz, cetățenilor din statele membre UE le va fi din ce în ce mai greu să călătorească, să se mute și să lucreze în Regat.

Totuşi, guvernanţii britanici vor fi obligaţi să publice în maximum trei luni de la declanşarea procedurii de ieşire o serie de propuneri pentru a proteja drepturile cetăţenilor europeni care locuiesc deja în Regatul Unit. De asemenea, cetăţenii europeni vor trebui să beneficieze în continuare de dreptul de rezidenţă în Marea Britanie.

x

Sursa foto stiri,Economica.net

Sinteză articol realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo